Bästa och sämsta bebisprylar?

Hey alla grymma mammor där ute! 

Först och främst vill jag bara säga att ni är fantastiska!
Ok, nu till saken. Som ni vet så är det en djungel med mamma- och bebisprylar där ute. Vi har börjat bebishandla de viktigaste redan nu så att vi inte stresshandla allting sen i sista sekunden. Jag har sett att ni alltid kommer med bra tips, som det här med babynest t.ex. Nu jag har en fråga igen, vad var de bästa mamma- eller bebisprylar som ni har skaffat och vad var de sämsta? Något som ni verkligen tyckte att det var revolutionerande och saker som ni köpte men inte alls hade någon användning av. Lite DIY tips uppskattas också!

Tänkte att det kan vara bra att få in lite tips, åsikter, olika perspektiv från var och en av er. Det känns som att jag får en större bild då om jag får höra lite vad ni mammor har testat och gått genom. Även om det är olika för alla så kan det ändå vara kul att läsa om olika upplevelser.

Tack i förhand från en ivrig nybliven mamma 😀 

42 kommentarer

 1. En bärsjal är rätt bra att ha. Man får fria händer samt att man kan använda tills de blir stora. Jätte mysigt när de är nyfödda och man vill ha hudkontakt😄

 2. Ja bärsjal! En trikåsjal! Såå smidigt och mysigt. Och sen typ, termometer. Haha. Allt annat kan man köpa senare! 🙃

 3. Kul!! 1) det är bortkastade pengar att köpa bäbiskläder i stl 50-56 som man måste dra över huvudet, bebisarna har så ostabila nackar att det blir jättesvårt. Sådana kläder funkar tidigast från stl 62, ibland från 68.
  2) köp hem lite amningskläder innan förlossningen även om du inte vet din nya storlek 🙂 3) bärsjal är jättebra! Vår bäbis älskade vår trikåsjal. Finns en bra facebookgrupp som heter Bärsjalar. 4) tänk på att ni kan knöla ner babynestet i vagnen för att göra det extra mysigt för bäbisen! 5) nu är det ju ett tag kvar för er men när bäbisen blir några månader börjar den dregla och då är det guld värt med dregelhaklappar/ dregglisar. Ikea har väldigt bra fast tyvärr inte så snygga…men bra grej som jag önskar att någon hade tipsat mig om.
  Stort lycka till med Zelda!

 4. De bästa är babynestet bär med de överallt i sängen i soffan på bordet när vi äter mat på golvet när jag duschar och i vagnen när vi går ut 🙂 de mest onödiga var andningslarm som bara gjorde mig mer orolig eftersom jag hela tiden var tvungen att lyfta upp bebis för att kolla att de verkligen fungerade

 5. Sakerna vi fått bäst användning av första tiden:
  Termometer, näs-sug (för snoriga nätter), babymonitor, babynest, babyskydd till bilen, barnvagn, frottélappar (vi hade en kräk-bebis), badbalja (vi har inget badkar eller stor diskho)

  Spjälsäng kunde vi väntat länge med att skaffa då bebisen sov i vår säng första året. Det var många saker vi kunde väntat ett par månader med att köpa (som typ leksaker), i början sover och äter barn bara och är oftast nöjda då de bara får vara nära. Bärsjal eller sele kan vara skönt då för att få händerna fria.

  Napp och nappflaska vägrade dottern så dem förblev oanvända. Samma sak med tomma ”klämmis”-påsar för att göra egna fruktpuréer användes sparsamt då det tog sig in purée i små springor och det gick inte att göra helt rent, så det började mögla. Slängdes kort efter inköp. Vi fick också en blöjhink i present, men vi tyckte den var helt onödig, det var enklare med en vanlig hink och gå ut med blöjsoporna istället. Plus billigare!

 6. Trikåsjal som många andra skrivit, babynest, inotyol till röda rumpor, filtar i bomull ( inte microfleece, blir alldeles för varmt), frottédukar för kräk (finns superbra på Ikea), Ica basic tvättlappar (mjukast)! Färgglad mobil att ha över skötbordet, kan man lätt göra själv, sen kan man köpa till en speldosa som snurrar, ofta mycket populärt!

 7. Vårt bästa köp var bärsjalen och sämsta barnvagnen för vår son hatade att åka vagn. Idag är han snart 2 och kan åka typ 10 minuter om vi har tur så sjalen var vår bästa vän. Även babysitter och babynest var bra. Spjälsängen kunde vi väntat med för han sov inte dör förrän han var typ 8 månader. Samma sak med alla kläder i små storlekar som han växte ut på en gång

 8. Bästa köpet med första var en batteridriven babygunga, med andra så absolut bärsjalen! utan den hade jag inte kunnat gjort något då hon endast var nöjd om hon fick vara nära nära. Sämsta köpet spjälsäng! den blev knappt använd med något av barnen.

 9. Bra saker:
  * Bärsjal/sele av valfri typ. Jag kör ringsjal hemma för att den går fort att få på med en hand.
  * Dreglisar. H&M har 6-pack. Jag köpte två.
  * Purelan för ömma bröstvårtor.
  * Blöjhink. Älskar den.
  *Bephanten-salva förebygger blöjeksem. Inotyol är alldeles för tjock enligt mig och svår att tvätta bort.
  * Babysitter från BabyBjörn. Guld värd nu när dottran avskyr att ligga ner i vaket tillstånd.
  * Babyvakt. Även om det bara är 6 meter mellan oss uppfattar den minsta ljud så man kan trösta/amma innan baby vaknat helt.
  * Filtar i microfleece från Rusta. Bra pris och tusen användningsområden. Ihoprullade till sovormar. Slängda över aktivitetsbåge så ett ljuskänsligt barn kan somna på dagen. Sova under med ett barn som är som ett värmeelement. Bädda ner i barnvagnen.
  *Miniåkpåse till babyskydd kan vara bra om man som vi har ett vinterspädbarn. Ni kan nog skippa det.
  * Aktivitetsbåge. Kul träning av motorik och hjärna.
  * Amningskudde. Är skön redan när man är gravid för att palla upp magen och.ha mellan knäna. Mycket bra om man är sidsovare.

  Mindre bra:
  * Musikmobiler till sängen. Onödigt och störande. Bidrar inte till en god sömnhygien.
  * Bröstpump. Funkar utmärkt för somliga men stimulerar inte utdrivningsreflexen hos mig. Får knappt ur 40ml per bröst. Vill man prova kan man tydligen hyra genom apotek/BB.
  * Babyolja. Kallpressad rapsolja funkar lika bra. Oljeinpackning är jättebra om baby får mjölkskorv. Olja in skalpen, på med bomullsmössa, låt sitta över natten. Upprepa vid behov.

 10. Praktiska tips, näsfrida snorsug och windi pysventil har räddat få men kritiska nätter hemma hos oss.
  Om du ska amma och det visar sig att du har starkt flöde under längre tid kan jag rekommendera att införskaffa tvättbara amningsinlägg, billigare och bättre för miljön. Hade dock alltid en massa engångsinsättning med mig också då det bokstavligen sprutade ut ifrån mig >_< men onödigt att köpa i förskott då du inte vet hur läget kommer att vara.

  Bröstpump. nappflaskor och elektrisk uppvärmare för flaskorna köpte vi innan bebis kom ut, de har vi aldrig använt! Ett gäng bröstvårtssalvor har jag fått och köpt också på rekommendation men som tur var aldrig behövt. Jag är dock ingen som slänger, och är nu v39 med andra barnet. Kanske det kommer till användning denna runda!

  Som andra skrivit så behövs inte många uppsättningar kläder i de minsta storlekarna, inte heller speciellt nödvändigt med dyra (eller ens särskilt bra kvalitet). Bättre att investera pengarna i kläderna som ska slitas under en längre period än 1 mån…

 11. Kokosolja för röda rumpor 😄 funkar jätte bra mot skorv med.
  Köp inte för mkt kläder när de är små. De växer som ogräs😊

 12. Windi pysventil för bråkiga bebismagar! Stark rekommendation på den.

  Baby monitor med kamera. Bästa investeringen vi gjort av allt nästan. Har två stycken idag. En till vardera barn. Man kan se och höra i kameran om det endast är ljud som en del barn gör i sömnen. På så sätt behöver du inte störa barnet i onödan.

  Bärsjal. Rekommendation antingen hybridsjalen av ergobaby. Väldigt lätt att lära sig. Eller en vävd ringsjal. Himla smidigt.
  Bedside crib. Gärna som du kan fästa i sängen. Underlättar att ha barnet i samma höjd som er egen säng och blir egentligen en förlängning av er egen samtidigt som ni inte riskerar att rulla på ert barn i sömnen. Funkar ypperligt att amma barnet om man liggammar. Babynestet är perfekt att ha i.

  Totalt onödig pryl: flaskuppvärmare av tex. Philips avent.

  Musikmobil i sängen. Har endast stört nattsömnen. Rekommenderas inte.

  White noise: rätt bra att ha en lista med det på Spotify som du spelar i rummet som bebis sover i. Se till att spara ner listan och körs på flygplansläge så strålar du inte barnet i onödan.

  Om ni kör med flaskmatning. Köp en flaska som är så lätt som möjligt att rengöra och sterilisera. Mam anti collic är himla smidiga och går att sterilisera upp till 6 flaskor samtidigt. Hade först dr Brown och visst de är bra men fy tusan vad de är krångliga att rengöra med en miniborste och allt. Keep it simple!

 13. Vi hade ett babynest som Astrid sov i nästan varje natt i vår säng mellan oss. Hon låg nästan aldrig i sin säng. Då kunde vi enkelt amma på natten utan att behöva gå upp. Vi använde bara omlottbodys i de minsta storlekarna. Svårt att få igenom huvudet genom en vanlig tröja när de är så små.

  Här är några saker som jag har pysslat ihop till lillan:
  http://ellinorsinspiration.blogg.se/category/ellinor-syr.html
  Det ska tydligen vara enkelt att virka bollar, kan ju vara en kul leksak till babyn

 14. Sara den rara

  Många har redan skrivit bra saker så jag håller mig kortfattad.

  Nässug och Renässans Näsdroppar (finns på alla apotek) har underlättat mycket när min son var väldigt liten och man inte fick ge vanligt nässpray vid nästäppa. Så slipper man vara orolig för att bebis inte får luft vid förkylning till exempel. Sedan kanske jag är lite extra orolig i och med att det är mitt första barn. 😊

 15. Sara den rara

  JUST DET. Jag köpte en nattlampa som lös med stjärnor i taket och musik till min son… efter ungefär 6 månader (och trots nya batterier) så exploderade ett batteri så det började läcka batterisyra. Jag hade den i spjälsängen och som tur var befann jag mig i rummet och kunde kasta ut den genom fönstret. Tänk om jag inte hade hört det? Om det börjat brinna? En sådan köper jag aldrig igen och köpet var från en svensk sida och godkända batterier. Livsfarligt! Har givetvis kontaktat företaget som säljer produkten och skickat bildbevis och blivit kompenserar, men den finns fortfarande ute till försäljning. Kanske var det fel på min produkt men jag skulle aldrig i livet köpa en sådan igen.

 16. Caroline

  Om du vill försöka amma (har förstått det så) så skulle jag avvakta med bröstpump 🙂 om du inte vill ge flaska med bröstmjölk/ersättning för då är det ju ta alternativ 🙂

 17. Bästa:
  – vagn
  – inotyol
  – babysitter
  – ammeinlägg (engångs)
  – skötbord
  – nässug
  – febertermometer för rumpan

  Sämsta:
  – amningskudde
  – bröstpump
  – säng (bägge ville sova nära)
  – skor (innan dom kan gå)
  – kläder i strl 50. (Bägge var 54 cm vid födsel)

 18. Batteridriven babygunga!😍 Bebben är ofta nöjd där när den är vaken, och somnar lätt i den då den gungar! Så smidigt❤️

  Något jag köpt som jag inte använt så mycket är bumbostolen! Den har mest bara stått där 🤣

  Sen är det även så att alla barn gillar olika saker. Min första gillade inte babysittern medan den andra gilla den tex😊 Så exakt vad lilla Zelda kommer gilla kommer ni märka sen när hon är här💕

  Stort lycka till med allt Foki❤️ Åh så mysigt ni kommer få det med lilla bebisen😍 Har märkt att du lätt verkar ha lite ”höga krav” på dig själv och kanske stressar upp dig lite om föräldraskapet och graviditeten😕 Jag försöker lugna dig med att en liten bebis inte behöver så mycket mer förutom sina föräldrars varma famn, mat och blöjor💕 Och så kloka och kärleksfulla föräldrar hon har så kommer allt garanterat att bli så bra❤️

 19. Blöjhink, batteridriven gunga (enda sättet att få min son att somna …), windi pysventiler och små handdukar att använda vid amning/kräkningar/annat.

 20. Inotyol. Smörj ett tjockt lager med salva, det bildar en mycket skyddande ”extra hudlager” som skyddar mot röd rumpa. Min tjej har väldigt lätt att bli röd och den salvan är den enda som hjälper. Undvik att få på kläderna dock, den är svår att tvätta bort!

 21. Rumptermometer

 22. Solskydd för fönstren i bilen och en spegel så du kan se bebisen om hon sitter bak

 23. En nagelsax för barn

 24. Bra saker var babynest, babymonitor, tvättbara amningsilägg, kläder som inte dras över huvudet, dregglisar, namnnappar…
  Helt onödiga saker var klänningar och andra opraktiska kläder för en bebis som bara ligger mest, för mkt leksaker för tidigt, mkt förblev ganska oanvänt, alla köp man gjorde i förväg ”utifall att”… det tar bara nån dag att beställa på internet om behovet faktiskt uppstår.

 25. Alla barn är ju olika så är svårt med generella tips som du Det, en sak har funkat för den ena men inte för den andra. Våra bästa saker har varit vagnen (hon hatar att sova nära), för oss har det varit enkelt att söva henne i den och då är hon flyttbar när hon sover. Babynest använde vi jättemycket i början, hade två stycken – ett i vagnen och ett att ha i sängen/soffan. Bärsjal älskade jag men blev bara använd några gånger (i utvecklingsfaserna har hon kunnat få lite närhetsbehov annars var hon inte nöjd där så länge) men rekommenderar varmt ändå! Babymonitor har vi använt mycket men vi bor i ett tvåvåningshus, i en lägenhet ser jag inte behovet för det. Annars små praktiska saker, inotyol är guld! Små mjuka handdukar för kräk, nagelklippare för bebisar (naglarna växer så galet fort på dom), babysitter.

  Mindre bra:
  Amningskudde (för mig var det bara omständigt och bökigt)
  Bröstpump (inget du behöver köpa innan, du märker om det finns behov och då kan du köpa en då)
  Babypuder
  Bärsele ergobaby (fick låna av en vän men den var så jobbig att sätta på och fick så ont i ryggen, bärsjal är sååå mycket bättre)

 26. Babynest! Min svärmor sydde två stycken åt oss av våra babylakan/påslakan som vi hade när vi var bebisar som som sparat. Lite extra roligt att veta att dom kom från oss. Vi hade ett i sängen mellan oss som hon även hade i spjälsängen och ett ute i soffan eller som låg på matbordet eller golvet när man åt/lagade mat. Lite renligare så.
  Snorsug är även ett måste.
  En snuttis som legat i föräldrarnas säng så bebisen känner doften redan från början (extra trygghet)

 27. Bästa köpen enligt mig var:
  Spjälsäng
  Vagn
  Nässug+ termometer man mäter i örat.
  Elektrisk babygunga
  Små handdukar från Ikea var toppen, hade kräkbebis så de användes flitigt, använde de även i bh:n (när man va hemma) istället för amningsinlägg, blir så himla dyrt annars.
  Napp- en väldigt snuttig bebis hade jag.
  Bomullsfiltar

  Sämsta köpet för mig var bärsele, använde våran 1 gång bara. Jag tyckte att den bara satt konstigt och var obekvämt.

  Jag har ett annat litet tips till dig. Man kan på väldigt många hemsidor och butiker få gratis babyboxar med olika innehåll som kan vara bra att ha, man får lite tips på vad man själv borde köpa.
  Jag har själv fått 6 stycken.
  Om du går in på babypaket.com så står alla butiker som erbjuder gratis babyboxar.

 28. Älskade att ha en slags korsett den första tiden för att stöda upp allt ”sladder” (på både utsidan och insidan). Amningsbehåhar var för mig värdelöst, körde helt utan bh (nej har inte fått superhängiga bröst) och tog fram en tutte enkelt och lätt ur ett skönt basic linne från cubus.
  Våra barn har ääääälskat sitt baby-nest, de kan köpas dyrt eller tillverkas på egen hand av den händige.
  Sämsta köpet var nog ergo-baby-bärselen, första barnet var det väl ok med men vågade ändå inte använda den med nyfödd bebis, vänta tills babyn är större. Bärsjalen var desto bättre.

 29. Samantha

  Här kommer mina tips ( väntar barn nmr 2 i v 10 imorgon )
  Med barn nmr 2 hade han stl 56 i månad 4 , barn växer olika 🙂 pyjamaser är bästa första månaden, eller bodys man knäpper upp från sidan, om ni har tillgång till maskin räcker ca 8 plagg av varje. burpraggs som man har på axlarna när man rapar bebisen , brukar komma upp lite.
  Babynest är fantastiskt och hjälper bebisen att känna trygghet likt livmodern lite trångt, ni kan samsova lättare med barnet om babynestet har höga kanter, en vagga med gung, VI valde chicco https://www.jollyroom.se/barnrummet/barnsangar-tillbehor/bedside-cribs/chicco-bedside-crib-next2me-ljusgra den har jätte bra gung och dessutom kommer bli bra när man ska amma på natten och att storebror kan titta och låta bebisen vara m i sängen utan att bli för svartsjuk.
  Flaskor är alltid bra att ha förberett m ersättning om de inte funkar med amningen, även en elektronisk pump är bra att ha just incase, sedan som många säger en sjal är super, den kan användas från födsel och underlättar när man ska på utflykt dit vagnen inte når och om man exmp ska städa laga mat mm .
  cocosolja, används både till bad, hud , blöjexem , röd rumpa, man kan ha pytte lite i ersättning , och ha som bröstkräm när bröstvårorna blir röda och ömma allt i ett produkt. ett badkar med ställning så man får ergonomisk position, speciellt när dom är nyfödda krävs det nästan 2 en som håller den andra badar bebisen.
  ergonomisk napp vid sömn, idag rekomdenderas det vid sömn och minskar risken för plötsligt barndöd. Då dom väcker upp sig själva genom att sutta på nappen.

  Finns appar som hjälper till att påminna när man ska amma, man glömmer lätt då dagarna i början går ut på just amma, byta blöja sova skrika om och om igen, hjälpte mig jätte mkt .
  Åkpåse /overall om det är vinter barn, filt och någon liten nalle med doft av mamma och pappa. kanske har ni använd en speldosa m ljud barnet känner igen? ha den närma till hand , kan inge lugn inför bl.a aming. Bara lite små tips finns mkt 🙂

 30. Bästa babynest, mysiga filtar
  Sämsta spjälsäng, han sov inte dör en ända gång utan gick direkt till växasäng vid 13 mån ålder

 31. Bröstpump och mjölksamlare! Använde Philips avent el-pump – funkade super åt mig!

  Sonen använde två olika nest, ett hemgjort mindre i var säng och ett större med stadigare botten (NG baby), hade samma märkets största version när han var lite äldre på golvet med alla leksaker i.
  Ubbi-blöjsoptunna, Absolut nödvändigt! Ingen lukt läcker igenom 🙂
  Bh-inlägg till läckande mjölk
  Lönar sig å skaffa lite modersmjölk ersättning hem till dom första dagarna om din egen mjölkproduktion inte genast kommer igång
  Som många redan skrivit så hellst omlotts bodyn i början, samt byxor med inbyggd fot 🙂

 32. För mina tre barn har jag haft mest användning för:
  1. Barnvagn såklart.
  2. Bilbarnstol.
  3. Baby nest (gjorde ett eget)
  4. Badbalja med inbyggd ”sits”.
  5. Kläder (rekommenderar er att köpa kläder i större storlek då bebisar växer fort och därför inte hinner använda allt fint).
  6. Nässug.
  7. Febertermometer (välj hellre än vanlig som mäter tempen i rumpan för mer tillförlitligt resultat).
  8. Bärsele och bärsjal.
  9. Babysitter! Gärna med liggläge och vibration 🙂 .
  10. En bumbo för sitträning när bebisen blivit lite stadigare i nacken och ryggen 🙂 .

  Saker som jag inte hade behövt:
  1. Skötbordet, användes sällan utan blev bata förvaring typ.. bytte hellre blöjan i sängen med underlag 🙂 .
  2. Manuell bröstpump.. tyckte den var krånglig och tröttnade.
  3. Baby watcher, jag hörde ju ändå alltid när dom grät/hostade/vände på sig..
  4. Spjälsäng. Användes endast ett fåtal gånger eftersom vi samsov på nätterna. Vi lät barnen sova i babysitter/vagn eller på en mjuk fäll dagtid. När barnen började sova själva så hade de vanliga barnsängar.

  Säkert massa som jag glömt men detta kom jag på just nu 🙂

  Viktigast av allt är att försöka ta det som det kommer för inget barn är det andra likt och vad som fungerar på en bebis behöver inte passa en annan.. Låt Zelda avgöra hehe 🙂

 33. Stort grattis till eran kommande lilla Zelda! 💕🎈

  Jag fick köpa nya amningsbehåar när vi låg på BB, hade köpt en storlek, men när mjölken rann till så blev dom minst en storlek för liten😄 Så det kan vara nånting att tänka på😊 Sen behöver man inte ta med sig jätte mycket packning i BB väskan, vi använde bara en eller två uppsättningar kläder till våran son, för under hela BB tiden så ligger bebisen i bara blöja på mamma eller pappas bröst 💕

 34. Vårt sämsta var faktiskt spjälsäng o skötbord. lovina är idag 15 månader o sover fortfarande i min säng, o kommer nog göra ett bra tag. Vi älskar att samsova!! Skötbordet användes i knappt två månader. Vi la ut en handduk o bytte i soffan/sängen.
  Bästa måste ha varit bärselen. Babynestet (somnade vid bröstet, la ned i nestet som vi hade bredvid oss i soffan, o sen tog vi med det in i sängen.) eller… Det kanske inte va det bästa ändå… Det i användes i ca 2-3 mån, på dagarna. På nätterna (o på dagen, haha) tyckte hon bäst om att sova på mig.) haha. 😀
  Små handdukar var nog vårt allra bästa. Vi hade minst 50st. Hon kräkte mkt!! Haha.
  Och amningskupor!!! Jag fick en rejäl chock när det en dag bara började rinna från brösten, haha! 😀

  Grattis!!! O stort lycka till!!

 35. Bästa sakerna ALLA kategorier någonsin: en trikåsjal och en ergonomisk sele (inte baby Björn). Alternativt en beh dai och en ergonomisk sele!

 36. Bäst: en vagn att bara ha inne och söva bebisen i, ersättning ifall amningen inte funkar (har det inte gjort på båda mina), omlottbodies till första tiden, pyjamasar med dragkedja att öppna nerifrån

  Sämst: bärsele (använt två gånger), Bodies med knappar upptill

  Lycka till Foki ☺️.

  Kram från Johanna, Freja (3 år) och Lukas (7 månader)

 37. pernilla

  Elektrisk nässug (happy nose), bad balja med babyinlägg, ergonomisk bärsele/sjal (ergobaby är vårt val!),
  BBHUGME som gravidkudde/ammekudde/ryggstöd när baby lär sig sitta, babynest.. vagn är oxå väldigt bra att ha! Ja och underlag som man bara kan ta av ich tvätta på skötbordet vi hade iaf en liten som tyckte det va bäst att bajsa när blöjan åkte av;)

 38. Min ringsjal som jag bär bebis i! Den är så vacker, skön, lätt att alltid ha med sig och så har en älva strött magi i den som gör att bebis genast slutar skrika och somnar gott när jag bär i den. ^_^
  Ringsjal är en av många olika bärsjalar. Har en elastisk trikåsjal också som är perfekt för nyfödda, dock för varmt för mig och tar lite mer tid att knyta. Ringsjal går supersnabbt att få på sig. Bebis kan vara hudnära och jag får händerna fria att göra saker. Min lilla bebis vill inte ligga själv så blir mkt bärande och då underlättar verkligen sjal. Dessutom finns det så många vackra tyger! Köpt min begagnad i en sjalgrupp på facebook. den här sidan tycker jag har bäst info: https://knyt-an.se/
  Plus sjalgrupp på FB där alla är så hjälpsamma!

 39. Tips till dig:
  Multi mam kompresser till bröstvårtorna om du ska amma!
  Väldigt skönt och svalkande och purelan salva
  (kommer göra svin ont första veckan)
  Alvedon
  Förlossningsbindor

  Mvh nybliven mamma sen två veckor

 40. Vi hade en stol som det gick att montera tillhörande babysitter på. Det var super för då kunde vi ha bebisen i vår höjd vid måltider mm. Vår serie heter Stokke Steps och själva stolen kan användas tills barnet är flera år med olika tillbehör. Dyrt men superbra! Vi fick aldrig någon ör-eller panntermometer att fungera. Rumptermometer är det enda som fungerat för oss. Stort lycka till! Ni kommer bli fantastiska föräldrar. Kram!

 41. Köp så mycket second hand som möjligt – bättre för miljön och alla eventuella gifter är borttvättade ur kläder och leksaker. Bra tips på vad som verkligen behövs finns här https://www.reshopper.com/se/blogg/posts/2017/02/det-haer-ska-du-inte-koepa-till-en-nyfoedd-bebis/ Lycka till:)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *