Veg-Dumplings

Har stått i köket och gjort gyoza dumplings till Bill. Nu kan jag verkligen känna hur min fysiska styrka i kroppen blivit nedsatt, haha. Mina ben är helt möra och trötta, känns som att jag håller på att falla ihop efter två timmar i köket. Puuuh! Men mycket glädje har jag fått av den här matlagningen så det jämnar ut sig.

Jag skämtade med Bill om att han måste slänga sin hundraåriga läderkänga nu om han ska bli en riktig vegan och visade kommentarer från bloggen att vegan är alltså en livsstil inte bara kost. Han svarade: – Äh, jag ska nog inte sätta ”label” på vad jag är. Allt jag vill är att inte stödja kött- och djurindustrin och värna om djuren som far illa. Jag äter en kost där ingenting kommer från djur helt enkelt och köper inte läder eller päls för nöjen skull. Jag är varken vegan eller vegetarian, jag är jag. Precis som alla andra har jag gjort ett val i livet som jag tror är mest hälsosamt för mig, både för själen och kroppen. 

BAM! Vilken karl jag har, oh my… mina ben är helt svaga… kan vara p.g.a. att jag har stått i köket så länge i och för sig men jag är ännu mer kär i min man just nu. 

Fyllning: Sojafärs, glasnudlar, purjolök och morötter.
Krydda: Svampsoja (istället för ostronsås), grönsaksbuljong, lite socker och salt.

P.s. Dumplings var så myyycket godare när man stekte de. 

14 kommentarer

 1. Visst är det spännande att testa nya rätter som även är vegetariskt eller vegan. Vill bara tipsa om vegobox om det vore något för Bill?

  https://vegobox.com/prenumerera/?utm_source=home&utm_campaign=hemabout

  1. Oooh, Tack snälla! Ska visa honom länken! <3 Kramar massor!!

 2. Du får inte skriva sånna här inlägg Foki, jag blir nästan också kär i din man ju! 😛

  1. Haha, förlåt <3 Du får jättegärna vara cyber-kär 😉
   Men han är min i verkligen! Hehe 😀

   1. Hahaha, helt okej, jag har ju min egna man att tänka på också! 😛

   2. Hehe, Bill skrattade i alla fall, han blir så himla glad av komplimanger och säger hela tiden hur snälla mina läsare är 😉 </strongav

 3. Fantastiskt sagt och gjort av honom!
  Vad goda och fina era gyoza ser ut att vara. Vill göra egna och har till och med köpt redskap och ångare men hittar aldrig någon bra deg. Köper du en färdig deg eller gör du en egen?

  1. Att han är <3
   Så goda blev de! Jag köpte faktiskt färdiga deg. Ska ta bild på förpackningen och skicka till dig sen när jag köper den nästa gång. Jag har hunnit slänga förpackningen redan. 🙂

   Kramis!

 4. Isabelle

  Jag har ätit enbart plantbaserat i 5 år och innan dess var jag vegetarian i flera år och jag tkr Bill har en sund inställning. Tänk inte så mycket på dom olika etiketterna, gör bara så gott ni kan! Jag upplever också att det mest är nyblivna veganer som kommer med pekpinnar medan vi som har varit det ett tag inte bryr oss så mycket om labels utan bara är glada at folk gör sitt bästa.

  1. Tack! Det här är vad alla behöver höra. Man gör sitt bästa liksom! <3
   Kramar

 5. Jag och min sambo brukar säga samma sak, vi vill inte sätta någon etikett på oss själva vad gäller kosten. I vissa sammanhang kan det vara lättare att säga att man är vegetarian för att få rätt kost. Men annars brukar jag bara säga att jag inte äter kött 🙂

  1. Fist bump på den! Applåder till er också! 😀

 6. Vad har du i såsen till dumplings?

  1. Mushroom soy, socker, chili och sesamfrö. 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *