100% Vegan

– Recap Week –

Jag har missat att berätta det här helt men Bill har blivit vegan under tiden vi var i Thailand! Det var i Khon Kean som han beslöt sig att göra det. Jag kan inte säga att jag är vegan eftersom jag fortfarande äter vilt kött och fjällrödingar som vi själva har fiskat men Bill äter ingenting som kommer från djur. Tycker att det är så himla bra av honom! Han berättade att han har länge velat bli vegan, det kom aldrig bra tillfällen och helt plötsligt bestämde han sig att börja. Jag trodde först att det skulle vara jobbigt för honom att prompt skulle bli vegan mitt under resan eftersom han är obekant med kosten som är i utlandet. Men sen kom jag på att det finns jättemånga thailändska rätter som kan göras vegansk, framförallt vegetarisk. Ni som är vegetarianer behöver inte alls oroa er när ni åker till Thailand.

Sen vi kom hem har jag bara lagat veganmat och experimenterat massor i köket. Tidigare när jag var i Norrland ett par dagar åt Bill bara vitabönor, haha. Bill tycker att maten som jag har lagat smakar jättegott, yey! Och sa att det är inte så svårt att bli vegan när man har en engagerad tjej i köket, BLÄ vad han smörar! Jag är bra på vegetarisk mat men nu lagar jag veganmat som ingenting! Snart kan jag börja dela med recept här i bloggen också, hehe 

Jag lyfter hatten och ger applåder till Bill! 

Mer än häften av maträtterna på bordet är vegansk! FANTASTISKT! 

15 kommentarer

 1. Heja Bill!! 🙂 kom ihåg att äta B12 bara 🙂

 2. Ang recept kommer du att skriva någon kockbok som du nämnde för några år sedan? Kram ?

 3. Go vegan, heja Bill!

 4. Hoppas ni tar bort fisksås och ostronsås?

 5. Men hur bäst är inte Bill?! <3

 6. Trevligt, trevligt!

 7. Milla-chan

  Om han nu blivit vegan så tänker han väl på ex. Gelatin, vissa tillsatser, anväder inte något från djur. Som ex läder, ull osv. Är han vegetarian så äter han inget kött/mejeri eller ägg. Sen finns det lakto/ovo vegetarian oxå.

 8. HEJA BILL! =) Mycket bra beslut!

 9. Jaa snälla dela med dig av vegan/vegetarianrecept!!! Har total inspirationstorka för tillfället? Heja Bill!!??

 10. Vegetarianer äter ingenting som kommer ifrån djur, en lakto-ovo vegetarian äter ägg och mjölkprodukter. En vegan äter som en vegetarian – dvs inget som kommer ifrån djur, men det är en livsstil där man också utesluter alla produkter utöver mat som kan ha påverkat djur. T.ex. djurtestade produkter och skinnprodukter. Många som tror att det är skillnad på vegetarisk och vegansk kost, men i grunden är det alltså inte det. Vegetarian = en person som utesluter animaliska produkter ur kosten. Vegan = en person som utesluter animaliska produkter ur kosten samt utesluter produkter som kan ha påverkat djur i framställningen.

  1. Även om detta är den korrekta beskrivningen enligt Livsmedelsverket är det få förutom veganer som verkar använda dessa termerna. För min del spelar det ingen roll vad termerna heter men det känns -smidigt- att ha två facktermer för restauranger (vegetarian och vegan) just för att de är -kortare och lättbegripligare- än de som används av Livsmedelsverket. Svenska Akademiens ordbok beskriver dock ”vegetarian” som ett paraplybegrepp, möjligtvis något som har påverkats av det dagliga bruket av språket.

 11. Vad roligt att höra! När man väl har börjat brukar det inte vara svårt. Har själv varit vegetarian (lakto-ovo) sen 1998. Äter för det mesta veganskt men det förekommer lite mejerier då och då. Vet att asiatiska köken oftast har mycket bättre utbud av vegetariska rätter, speciellt det indiska köket, men i Sverige är det lite svårare om man vill ha traditionell husmanskost. Min blogg är ju en matblogg som är till för att underlätta för vegetarianer. Om du lägger upp recept kommer jag definitivt att testa dem!

  Detta är kanske en personlig fråga som du inte behöver svara på om den är jobbig, men kommer ni enbart att äta veganskt när ni är hemma och är tillsammans? I så fall, kommer Zelda också att äta veganskt? Jag är ingen expert på nutrition men jag vet att det brukar finnas heta debatter om detta. För min del så vill jag personligen göra så mycket jag kan enligt mitt psyke och mina förmågor men samtidigt vill jag inte påverka andra drastiskt. Vet faktiskt inte hur det ens ser ut på barnmatssidan för vegetarianer och veganer idag så det skulle vara intressant att veta.

  1. Så kul Mou! <3

   Och jag tycker inte alls att det är jobbigt att du frågar. Tycker däremot att det är en intressant fråga! Du kommer alltid med intressanta frågor och information som man t.ex. kan se ur andra vinklar och perspektiv. Men Jag har faktiskt inte tänkt så långt med lilla Zelda än 😀
   Men Zelda ska börja med att dricka min bröstmjölk. Jag är ju ett däggdjur så hon blir nog inte en vegetarian. Men jag ska fråga Bill vad han tycker, nu har vi något intressant att prata om här tror jag! 🙂

   Kramar <3

   1. Zelda kan amma och ändå bli vegan.

    Att dricka mjölk från sin egen moder (oavsett man är människa eller djur) är veganskt. Det är när man utnyttjar en annan djurart som man inte längre är vegan.

    *Om* ni funderar på att låta Zelda växa upp som vegan så är det superviktigt att ni kollar upp så att hon får i sig rätt näring, speciellt B12.

    Lycka till. 🙂

   2. Haha, jag var bara skämtsam om bröstmjölken. Mou är en av mina läsare som jag personligen har haft kontakt med så jag drog till med ett litet skämt med henne bara, för att jag kände mig bekväm.
    Men vi har verkligen inte tänkt så långt än, antar att hon får äta det vi äter och bestämmer själv hur hon vill göra när hon blir äldre? Jag äter liksom fortfarande vilt när jag känner för. Häromdan gjorde jag renbens-soppa till mig själv för att pappa berättade att det är järnrikt och jättenyttigt men gjorde också veganmat till Bill. Äter ju med Bill för det mesta men om jag känner för att ha något annat på bordet så gör jag det också 🙂 <3 Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *