French toast

Hey mina solstrålar! 

I skrivande stund sitter jag vid gaten och väntar på att få boarda. NU!!! Nu blir den här sista flygresan för mig fram tills Zelda är här. Det kommer inte att bli så mycket resande och fläng för oss på ett tag, men jag på något sätt ser framemot det nu när jag har gjort bort det viktigaste och planerat jobbet klart. Nu vill jag bara vara hemma och förbereda inför Zeldas ankomst. Göra i ordning allting samt fokusera på min och bebisens hälsa. Jag tror att jag kommer att ha lite mer tid för mer saker som jag tidigare inte hade så mycket tid för också, som att umgås mer med vänner och bygger relation med er här i bloggen t.ex. Jag ska se till att läsa och svara alla kommentarer under veckan som jag har missat när jag har varit på resande fot. 🙂

Nu har jag ett litet dilemma dock, jag har unnat mig såååå mycket under mina två veckor i Thailand att jag har lite svårt att sluta ”crava” sötsaker. Jag sitter här och tänker på min french toast som jag hade till frukost häromdan att jag typ skakar!!! Måste börja minska på socker nu när jag är hemma men ska nog börja lite smått så att det inte blir sådär tvär-abstinent, haha. Hjälp!

11 kommentarer

 1. Slappna av lite, du KAN äta lagom mängd socker fast du är gravid. Du behöver slappna av lite mer, njut istället!

 2. Hej! Skulle gärna höra om dina tankar och resonemang om att åka till Thailand som gravid med tanke på risk för zika-virus. Står nämligen i valet och kvalet själv! Tack på förhand.

 3. Vad gott det där såg ut! Förstår vad du menar, jag har ätit sötsaker varje dag i säkert två veckor. Måste också sluta!

 4. Hej Foki, mitt uppe i livet med småbarn så har jag missat att du blivit gravid så GRATTIS !! Som flera säger njut av graviditeten, du komma sakna denna tid sen. Det handlar inte om att skippa viss mat eller godsaker allt handlar om lagom dos. Jag var gravid med mina tvillingar födda 2016, märkte inte ens att jag var gravid förrän vecka 27 ? och ja kan säga att det slank ner lite allt möjligt dessa veckor. Men jag förstår dej jag var lika nojig när tvillingarnas storebror va i magen ? MITT TIPS !! NJUT AV GRAVIDITETEN OCH LÄGG UNDAN GOOGLE ?

 5. Hej Foki, mitt uppe i livet med småbarn så har jag missat att du blivit gravid så GRATTIS !! Som flera säger njut av graviditeten, du komma sakna denna tid sen. Det handlar inte om att skippa viss mat eller godsaker allt handlar om lagom dos. Jag var gravid med mina tvillingar födda 2016, märkte inte ens att jag var gravid förrän vecka 27 ? och ja kan säga att det slank ner lite allt möjligt dessa veckor. Men jag förstår dej jag var lika nojig när tvillingarnas storebror va i magen ? MITT TIPS !! NJUT AV GRAVIDITETEN OCH LÄGG UNDAN GOOGLE ?

  Njut njut och ta alla tips med en nypa salt när lilla tösabiten födds, du kan pröva tipsen men garantin är ju inte att det komma funka för just er lilla bäbis ? utan låt det får gå åt fel håll från början då ni skall lära känna henne. Rutiner är bra men de förändras väldigt fort i o m att barnet växer, sover , äter.. Amma henne hur länge du vill eller ge ersättning. Bli inte ledsen av att inte kunna amma. Man kan få in samma gosighet i flaskmatning som amning positiva med flaskan är att Bill också kan mata ?

 6. Hej foki! Jag arbetar som dietist och kan lova dig att du inte behöver vara orolig för socker. För att du ska komma upp i skadlig mängd behöver du äta kopiösa mängder. Oroa dig mer över varför du är så orolig över maten och sockret istället. Det är tråkigt när det kommer in nyblivna mammor som också fått en nybliven ätstörning.
  Låt tankarna gå till viktigare saker!
  Kram

  1. Håller med

 7. Men ät! Om tre veckor kanske du crejvar gurka och morötter istället. Graviditeter är sådana. Jag har ätit rå potatis och isbitar varje dag i fler veckor och under min förra graviditet levde jag på pommes frites och glass. När bebisen väl är ute hinner man knappt äta ändå så ääääät!

 8. Milla-chan

  Sluta tjata om att du inte får äta socker. Har din barnmorska sagt det? Om inte släpp det. Du riskerar inget. Hade du vart överviktig från början så hade du riskerat gravid diabetes. Jag va havandeskapsledig 2 månader innan min lilla kom och då åkte både bulle, choklad, cola osv ner. Har 2 frisla barn. De båda föddes 52 långa och 3300gram tunga

 9. Hej
  Socker är inte farligt i lagom mängd, snaska på du och försök istället undvika att tänka på livsmedel som antingen bra eller dåligt.

 10. Jag vill inte ha dig mindre söt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *