From summer land to winter land

Bild tagen på morgonen.

Jag upptäckte precis att det är minus 24 grader här hemma i Lappland! Landskapet är så vackert här uppe. Snö överallt och vitt på trädgrenarna, ett riktigt Narnia landskap. Liiite kallt… men det är inte hela världen när det är varmt och skönt inomhus.

Imorse gjorde jag frukost till mig och pappa, väckte honom vid halv nio ungefär. Det känns så konstigt att vakna före mina föräldrar. Antingen har jag kommit in i mammarollen eller så är det jetlag som spökar? Haha.
Pappa satte precis in blåbärskaka i ungen, medan vi väntar på att den ska bli klar sitter vi här mitt emot varandra i köket och jobbar. Vi ska inte göra så mycket idag, bara jobba med våra pappersarbeten, packa upp lite saker som mamma har skickat med från Thailand sen måste jag mysa och ta hand om mig själv.

Vad har ni för planer idag kära ni? Har ni julpyntat där hemma än? Det var ju 1:a advent igår! 

8 kommentarer

 1. Josefine

  Jag har ställt fram ljusstakar och några tomtar. Har inte så mycket julpynt ännu då jag inte bott i min lägenhet så länge men funderar på att inhandla lite mera grejer sedan 🙂

 2. Jag har gått totalt bananas på pynt i år! Så otroligt mysigt!! 😍

 3. ”Mammaroll” vet jag inte om det är. Det känns i alla fall som att du alltid har tyckt om att laga och förbereda måltider och att göra andra glada, så det kanske kommer ur saknad och din omtanke.
  När jag var liten var det alltid pappa som gjorde frukost för att min mamma inte kunde laga mat för fem öre, hehe!

 4. Sara den rara

  Det är så… vackert. Behövs det ens några ord? Här i Småland är det bara blött och geggigt på backen, på sin höjd lite frost. Köpte babypulka till sonen och hoppas vi får inviga den i år. Annars får vi resa någonstans till nästa år för att få njuta av lite snö. =) Ni är lyckligt lottade med den fantastiska naturen där uppe. /Norrlandsromantiker 😉

  Julpyntet åkte upp för någon vecka, julgardiner och julbelysning i alla fönster och så ska vi pimpa trädgården imorgon. Älskar julpynt och belysningen som lyser upp den annars mörka årstiden, men jag pyntar nog sådär ”lagom svenskt.” 😊

 5. Visst är det underbart med gnistrande snö. Men enligt klimatalarmisterna så skall det inte finnas snö och vita vintrar nu. Och isbjörnarna som skall vara nästan utdöda är visst fler än någonsin. Tror ni på klimatalarmisterna? Allt verkar vara bra och jag är glad för din skull, delar dina glädjetårar.

 6. Viktoria

  Minus 24 grader? Wow så kallt har det aldrig varit här haha! Men jag önskar verkligen att vi har så mycket snö som där! Just nu har vi ingen alls.

  Ljusstakar och julgrejer har väl kommit fram och imorgon blir det att baka några julkalkokor! Man vill ju ha det pyntat hela december och inte bara ha det framme typ två veckor och sedan ta bort det. Det är ju bara onödigt nästan.

 7. Jag vill också ha snö! 😀
  Vänliga hälsningar från gråa Skövde 😉

 8. Kallt men skönt, de blir ju lite annan känsla ändå när det är där uppe i norr.
  Hur tycker din pappa om att vara själv nu då när din mamma är iväg? Kommer ni alla fira jul ihop?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *