Köpa bilbarnstol här eller inte?

Vi har kollat jättemycket på bebissaker här, hittade massor roliga och söta prylar men framförallt snygga bilbarnstolar!!! Som jag har förstått rätt så är det lite olika standard här i asien och hemma i Sverige men stolarna som vi ville ha är godkända att använda i Europa säger de. Vet ni vilken certifikat vi använder hemma? Funka ECE R44/04? Ska vi passa på att köpa med en när vi ändå är här? Det är superkul med snygga bebissaker men framförallt ska de ju vara säkra!

 

21 kommentarer

 1. Jag skulle inte köpa en där. Köp här hemma vi har högre krav än många andra länder. USA har sämre säkerhetskrav på barnstolar som ett exempel.
  Köp andra roliga och fina saker till er lilla Zelda istället i Thailand.
  Välkomna hem till ett snöigt Sverige

 2. Nej det tycker jag inte att ni ska. Om ni dessutom tittar på bilbarnstol och inte babyskydd så kan ni gott vänta. Stolen ska ju passa ert barn och er bil. Sverige ligger dessutom långt fram inom barns säkerhet i bil.

  Viktiga saker inför ert bilstolsköp i framtiden är dock att hitta en stol som fungerar till 120-125 cm och tar 25 kg. Barn rekommenderas att åka bakåt så länge de kan men helst upp till 6 år. Och köp ingen kombistol som går att vända, är den urväxt bakåt är den urväxt framåt, gäller de flesta stolar. Och sen igen en stol som passar er och ert barn och även bil. Lycka till!

 3. Köp här! Standarden säger inte allt, köp från ett bra märke som BeSafe eller liknande, följ dom svenska rekommendationerna om bakåtvänt till MINST fem år, vänd aldrig en kombistol, inga jackor eller tjocka kläder i bilen. Gå med i bilbarnstolar på fb. Där finns massa kunniga människor!?

 4. Hej! Vet ej med certifikaten, men om ni har en egen bil så köp i Sverige, då kan ni testa stolen först! Många stolar är enorma, och många baksäten lutar, så till vår Ford Focus var vi tvungna att köpa den stol med maximal lutning för att sonen inte skulle behöva sitta upprätt eller nästan framåtlutad! Svårt att förklara, men åk till en barnaffär och testa lite stolar. Tips ocksår är att läsa lite recensioner, olika saker är olika viktiga för alla, ex lätt att flytta, lätt att tvätta tyget, mycket benplats etc. Lycka till! 🙂

 5. Köp hemma i Sverige. Vi har mycket högre standard gällande säkerhet. Sen kan bilbarnstolar skadas vid flyg även om det inte syns på själva stolen utan det kan vara att den inte har hanterats med försiktighet på flygplatsen och så vidare. En skada inuti stolen= ingen säker bilbarnstol.

  /En person som jobbar i en barnvagnsaffär

 6. Erics och Smillas Farmor

  Kolla med er bilförsäkringsbolag vad de har att erbjuda. Det brukar vara bra om man råkar ut för olycka, om något går sönder, eller den blir för liten så går det smidigt att byta till en ny.

 7. Vill tipsa om Nödkassen på Facebook. Så många familjer som behöver hjälp med blöjor, kläder,mat och julklappar. Så lätt att hjälpa,. Jag gör det minst en gång i månaden vill hjälpa alla men det går tyvärr inte

 8. Jag skulle inte köpa. Även om dom är säkra osv så kan de ha andra kemikalier som inte finns Sverige.. Vet att i tex England är barnvagnar sprayas med flamspray. Skulle inte förvåna mig om det var samma i Thailand. Köp hemma, även smidigt med garanti om något skulle gå sönder.

 9. Kollade upp märkningen och den verkar godkänd även i Sverige
  Vet inte vilket märke du kollar på men här är maxi cosi länk om säkerhets standard http://www.maxi-cosi.se/se-sv/bilstolar/bilstolssakerhet/lagstiftning-bilbarnstolar/ece-r44-04-markning.aspx

 10. Även om det stå godkänt så tycker jag ni ska köpa här i Sverige. För säkerhet. Vi öppnade en restaurang och vissa saker även om det stod godkänt så blev det inte godkänt ändå!!!

 11. Till skillnad från alla andra här kommer jag att säga att du kan köpa den bilbarnstolen.
  Sverige har bättre och tydligare regler kring barnsäkerhet men dessa handlar inte om stolens säkerhetsstandard. Dessa handlar om positionering, d.v.s. att stolen ska vara bakåtvänd fram tills barnet är 15 månader (rätta mig om jag har fel, tog körkort för längesen).

  Däremot tillverkar Sverige inte så många av dessa stolar. Axkid är ett svenskt märke men resterande på marknaden är importer. Den standarden som finns på stolen du tittar på har exakt samma standard som råder i Sverige och är framtagen enligt både FN och EU. Samma standard finns här i Sverige.

  Det du bör tänka på är dock vilken bil du har. I Sverige finns R44 och R129 som standarder. R44 är allmän och gäller överallt medan R129 är ett komplement som är lämpligt för vissa bilar.

  Det som Sverige ligger före i är som sagt lagar om positionering vilket per automatik gör så att barnstolar måste placeras på bästa sätt men stolens standard är det ingen större skillnad på eftersom vi inte har någon egen standard. Tänk på om den stolen du tittar på kan positioneras enligt svensk lag i er bil och hålla för er önskade vikt.

  Sen tycker jag personligen att du inte ska bry dig om utseendet på stolen eftersom den endast är ett färdmedel som ni lär se. Hoppas att detta tydliggjorde detta lite mer. Jag kan skriva en hel uppsats om standarder, speciellt ISO och ECE standarder. Det brinner vi ingenjörer för!

  1. PS. Glömde lägga till att en standard bara är ett certifikat för att uppnå vissa krav. Kvalitet är en helt annan sak! Så jag vill inte påstå att den stolen möjligtvis har samma kvalitet, men att den uppfyller samma krav som EU sätter på bilbarnstolar här.

   Tycker ändå att du ska lyssna på andra med erfarenhet än mig. Jag kan mina standarder men vet helt ärligt talat inget om barn!

   1. Man ska helst ha barnet bakåtvänd till dom är 5 år eller äldre. Så allt hänger på att man har en stol som är stor nog för att barnet ska få plats så länge bakåtvänd.

   2. Tack för att du rättade till, Erica! Hade ingen aning om att det skulle vara så. Man kanske behöver läsa om trafikteorin igen…

 12. Norge og Sverige er de landene i verden med best sikring av barn i bil. Jeg vil rekomandere å kjøpe i Sverige

 13. Vet ej hur ni ser på att sätta babyskyddet på barnvagnen vid eventuella kortare ärenden. Men om detta är ngt ni vill kunna göra så behöver ni ha det i åtanke innan ni handlar också! 🙂

 14. Jag tror stolen är säker men den kan skadas på flyget så skulle rekommendera att köpa i Sverige i stället, sen tänker jag på försäkring också, det är nog smidigare att kunna hämta ut en ny stol här i Sverige om det skulle visa sig vara något fel på stolen tex.

 15. Köp helst inte utav skinn. Tråkigt för djuren och det finns bra alternetiv. Trist att folk vill uppmuntra den typ av marknad när de har råd med annat. Menar inte dig Foki men hoppas att det inte är äkta skinn.

  Köp helst i Sverige och följ svensk säkerhetsstandard, skulle jag råda.

 16. Köp testet av bilbarnstolarna på Råd & Rön och ta den som har högst säkerhetsbetyg i krocktest. Så har vi gjort och har man inte det dåligt ställt ekonomiskt så ser jag ingen anledning till att välja en stol med lägre säkerhetsbetyg. Även om alla är testade finns det t ex två stolar som i deras test lossnade och flög runt i bilen vid krock. Blev helt chockad när jag läste det….
  För mig känns utseende helt oväsentligt i förhållande till ens barn säkerhet men idag går ju stolarna att välja i olika färger osv och jag själv har tyckt att våra stolar inte sett dåliga ut på något vis ?

 17. Vi har ett besafe babyskydd, den är suuuuper bra! Bebisen sitter tryggt och säkert ombonat. Dom finns också i jätte snygga färger? men ett tips är att köpa en ”praktisk färg” som klarar kräk och bajsfläckar som envist sitter kvar hur mycket man än tvättar! Man kan även hyra genom försäkringsbolagen??

 18. vi har olika dtolar, bland annat Britax som går att snurra för att lättsre ta in & ur barnet i bilen. Bästa stolen jag köpt passar min halvkombi saab ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *