Our babymoon guide part 1 – The All Spa Inclusive Resort

Först och främst vill jag bara skriva om resorten. Vi bodde på X2 Koh Samui Resort – All Spa Inclusive. Vet att det är några av er som frågade om resorten och var nyfikna. Ni har både mailat och kommenterat. Förlåt att jag alltid skriver eller taggar var vi bor eller har bott EFTER vi lämnat platsen av säkerhetsskäl. Fick typ ett ”argt” mail från en söt läsare varför jag måste hålla platsen som jag besöker hemligt?! Blev samma grej när jag var i Koh Kood, Haha. Hoppas att ni har förståelse. Förlåt att jag gjorde er otåliga. Som jag har lovat tidigare kommer jag alltid att skriva om mina boenden samt recensera om det finns intresse och om ni önskar det.

När vi insåg att säkerheten på resorten var ganska hög och inte vem som helst att komma in, la jag upp en bild med resortens namn sista dagen när vi ändå var på väg att lämna platsen.

Alltså, jag är så himla nöjd av vårt val. Helt ärligt, det kan inte bli bättre. Vi var ute efter lugnet och avkoppling och det fick vi. Även om det är en aning ”lyxigare” resort så kostar det inte förmögenhet heller eftersom man får så mycket för pengarna tycker jag. Obegränsad spa, champagne till frukost och andra aktiviteter som resorten erbjuder med jämna mellanrum.

Här kommer lite information om resorten, ni som nämnde att ni var intresserade att åka på honeymoon eller funderar på boenden i Koh Samui under vintern. Ska försöka vara så informativt som möjligt. Vad ni ska tänka på, priser o.s.v. Hoppas att ni kommer att få nytta av informationen.

LÄGE:
Det här är superviktigt för er att veta innan ni bokar. Läget på den här resorten är lite ”off” det jag menar med off behöver inte betyda dålig eftersom det beror helt enkelt på vad man är ute efter. Om man är ute efter avkoppling, lugnet och behöver inte vara i folkmassan varje dag är det här läget perfekt, vilket det var för oss. Vi spenderade större del av tiden i resorten och kände oss nöjda. Men om ni vill ha party, mer folk o.s.v. är den här resorten kanske inte så ultimat för er.

Vi badade aldrig i havet utanför hotellet. Jag har aldrig badat på själva Koh Samui ön, endast badat i närliggande öar runt omkring. Det finns inga stränder i Koh Samui som jag tycker är tillräckligt badvänligt för min smak. Notera ”För min smak”. Inte ens på Lamai beach där de säger att stranden är bad-vänligast. Men Koh Samui är ett fantastiskt bas att kunna ta sig ut till öarna runt om, när man behöver äkta paradis. Jag rekommenderar Koh Tean och Koh Mat Sum som ligger supernära ön, kostar ungefär 2000-2500 bath för två personer att ta sig ut dit. Kommer ni ihåg att jag listade Koh Mat Sum som en av Thailands vackraste ö här i bloggen för inte så länge sen? Annars finns det mer dagstrip till flera öar som ni inte kommer att bli besvikna!

RESORTENS SKICK:
Jag trodde först att X2 är en ny resort eftersom jag aldrig har hört talas om resorten, men det visade sig att resorten har faktiskt funnits i NIO år! De har renoverats lite eftersom med åren för att hålla skicket god. Resorten kändes i alla fall fräsch nu när vi var där. När man t.ex. kollar på villabilderna som visas på resortens hemsida ser man inte ”klätterväxter” som finns på ytterväggarna idag. Jag tycker faktiskt att resorten ser mysigare ut nu när den är så lummig och grön. 

RUMMET:
Vi bodde i en pool villa och ni kan kolla bilderma från rummet HÄR. Haha, badrummet är typ större än själva sovrummet men jag diggar det. Speciellt det stora badkaret som rymmer både mig och Bill. Rummet och poolen är välstädade varje dag. De har dock en policy att personalen inte ska störa gästerna, så de kommer aldrig och knacka på där de ropar ”-House keeping” när man kanske ligger och sover. Man fick ringa till receptionen vilken tid man vill ha rummet städat så kommer personalen in när man inte är där istället. 

SPA:
Det absolut bästa med den här resorten måste nog vara den obegränsade spa! Man får gå på spa hur mycket man vill, kostnadsfritt. MEN kom ihåg att boka behandlingarna, eftersom man inte bor själv i resorten och det finns andra gäster kan man inte göra en drop-in. Om man vill ha specifika tider ska man boka i god tid. Dock var jag och Bill ute i sista minuten så vi frågade bara: -Vilka tider finns det? Och anpassade oss efter tiderna som finns. Det var ingen fara, vi var ändå på semester liksom. Tid var ingen bekymmer.

Jag laddar upp spa-menyn HÄR så att ni kan kika vad det finns.

FRUKOST OCH RESTAURANGEN:
Ni som är into champagne är nog frukosten rena rama lyxen för er kan jag tänka mig! Annars är utbudet på frukosten super och jättefint upplägg. De har personal som steker ägg efter önskemål, jättemycket utbud av färska juicer, kontinental och thailändsk frukost. Det finns något för alla helt enkelt! Vi är i alla fall supernöjda. 

Maten i restaurangen är bra. Trots att de berättade att huvudkocken är borta och bad så mycket om ursäkt var maten bra ändå. -Vad snackar de om?! Tänkte vi. Dock finns det inte flera hundra rätter på menyn. De har endast utvalda rätter som de specialiserar sig på, som förklarade den goda kvalitén på maten också.

Den enda nackdelen var nog när det stormade nu på morgonen och hela restaurangen blev blöt, eftersom personalen inte hann stänga alla dörrar som de öppnade för att få in havs-breezen på morgonen. Oh, så jobbigt! Haha. (Ironi, bara så ni vet.)

 AKTIVITETER:
Förutom äta gott, må gott, sola, bada i poolen, läsa böcker, lyssna på podcast, lyssna på fåglarna så kan kan ni bl.a. läsa om olika aktiviteter HÄR. De har även gratis skjuts med hotellets minibuss klockan 14:00 varje dag (om jag minns rätt). De skjutsar till Lamai eller Chaweng och hämtar upp en igen klockan 18:00. Annars kan resorten alltid fixa transfer om man vill åka någonstans mot en kostnad. Om man vill ha privat chafför i 4 timmar kostar det ungefär 2000 bath. Personalen är så glada och hjälpsamma. OBS! Vill ni ha en cooking class måste ni boka minst en dag innan! Det funkar inte alltid att vara för spontana som vi var, haha.

  PERSONAL OCH SERVICE:
Personalen är så trevliga, de hälsar och ler hela tiden. Från trädgårdsmästaren, städpersonalen, restaurangpersonalen, spa-personalen o.s.v. När våra planer med snorkling och cooking class fallerade bad jag personalen på front desk komma med idéer och de gjorde det. De gav oss många förslag och uppfyllde vår önskan, superhjälpsamma! De behandlade mig som en prinsessa och fick mig att känna så speciell. Jag blev helt såld när de genuint bryr sig om min bebis i magen. De gav mig massor nyttiga information kring vad man ska tänka på när man är på semester som gravid. Restaurangchefen berättade om vilka frukter och juicer som är bra samt inte bra för bebisen och spa-personalen som med omsorg förklarade vilka behandlingar, massage är ok och inte ok. Vilka punkter i kroppen som man inte ska trycka på och gav mig världens mjukaste massage någonsin, haha. Jag var så himla tacksam när de avstod från att massera nedre ryggdelen som jag har ont trots att är jag bad om det. De sa helt enkelt att det inte var säker. Då kände jag mig trygg att det finns kompetens och kunskap hos personalen, vilket jag överhuvudtaget inte förväntade mig. Detta gjorde mig positivt överraskad och de förtjänar all beröm. Det finns verkligen inget bättre än en lyckad semester! BABYMOON APPROVED! 

___________________

Vad jag har lärt mig att resa som gravid samt info kring zika-viruset kommer i del 2! 

6 kommentarer

  1. JAAAA! Tack! Vilket dröm hotell! Hur mycket kostar det per natt?

    1. Hej! Kolla det på agoda, tripadvisor eller deras hemsida. Jag vet ju inte när du vill åka så priserna kan ju variera från säsong till säsong! Kramar! <3

  2. Vad menar du när du skriver att du inte nämner platsen där ni är pga säkerhet? Är du jagad eller du tror ngn läsare skulle följa efter?

    1. Hej, Jag är absolut inte rädd för mina läsare, haha. Inte alls orolig. Om jag kunde vill jag ju stöta på er varje dag. Men jag har fått hot förut och haft någon som skriver att hen bevakar var jag är så att hen kan ge mig en riktig smärta (hen skrev på engelska också). Lite obehaglig är det ju och jag får inte ta det så lätt. Lite trist men det har inte hänt något med mig än så länge och jag ska fortsätta vara lika försiktig för att undvika fara. Kramar! <3

  3. Tack Foki, Precis vad vi behöver. Ska bokmärka det här inlägget. Vi ska åka till Thailand i februari.

  4. När kommer del 2? Eller har jag missat det?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *