#Week24

Fick inte ens ta min bumpie ifred, haha

Nu är vi inne i 6:e månaden av graviditeten
Åh, inte länge kvar nu! Vi har signat upp oss på föräldrakurs, mamma-yoga och valt BB som vi vill föda på i Stockholm. Ska lägga beställning på Zeldas möbler och barnvagn nu när vi kommer hem också. Tre månader är verkligen inte länge! Det kan låta långt bort men tiden kommer att gå så himla fort. Vi har som sagt mycket kvar att förbereda och fixa till hemma. Hoppas hoppas att vi får klart allting innan, är lite orolig och stressad när jag tänker på det faktisk. Jag vill verkligen inte leva i ett renoveringsprojekt med bebisen.

Jag har i lugn och ro läst om era förlossningsupplevelser när jag satt på planet på vägen hit, är glad att ni delade med er. Jag känner mig mindre rädd och orolig när jag fick läsa så många olika upplevelser. Jag ska på förlossningssamtal eller hur man nu kallar det lite längre fram för att lära mig ännu nu om förlossningar och bearbeta min rädsla. Många pratar gott om hur häftigt det är att uppleva den naturliga förlossningen, den vill jag såklart inte gå miste om. Men rädsla går inte över bara sådär. Det krävs lite tid och jag har öppet sinne så jag kommer nog att hitta mitt sätt att hantera det här. Sedan får jag det hjälp och stöd jag behöver så det kommer att bli hur bra som helst! ♥ 

9 kommentarer

 1. Mysmage! Jag var aldrig rädd inför förlossningen och inte gick jag någon kurs innan heller och det gick hur bra som helst. Från och med första värken tills min lilla kille var ute tog det sex timmar. Inga komplikationer efteråt heller. Det lustiga är att man hade hört skräckhistorier innan och det gjorde mig inte rädd heller, jag ville bara vara förberedd på att allt kunde hända. Jag hoppas din oro försvinner ❤ Kvinnokroppen är fantastisk! Den klarar så mycket mer än vad man tror.

  1. Tack för peppen! Bästa du! <3

 2. Jag förstår dig, jag har varit livrädd för förlossningen å det har inte spelat nån roll vad jag hört eller läst av andra, de har inte bara försvunnit!
  Men nu har jag tre barn, samtliga födda med kejsarsnitt pga mitt eget val, och jag ångrar mig inte en sekund, även det var fantastiska upplevelser!
  Gör det som känns bäst för dig å inte vad som andra tycker är bäst.
  Jag upplever dock att man får dock väldigt lite stöd från både nära å sjukhuspersonal när man väljer snitt själv å många tycker man är lite ”knäpp” men utan det hade jag inte haft mina tre stjärnor!

  1. När man är rädd så är man rädd. Jag kan t.ex. inte få bort rädsla från ormar. Jag vill typ springa iväg av att bara se bilderna på dem. Alla har olika typer av rädslor. Jag kommer såklart att välja det som känns bäst och är säkrast för bebisen. Läkaren hade redan teorin om att kejsarsnitt kan vara bättre av medicinska skäl men det är ett tag till så vi vill bara avvakta och se vad som blir bäst lite längre fram, går egentligen efter möjligheter. Men vill helst känna mig bekväm med båda valen hur det än blir <3 Många av mina vänner som har haft halv-bebisar (asiat+västerländsk) fick göra snitt eftersom bebisen har alltid varit lite för stora. 🙂

   Kraaaamar!

 3. Så underbart häftigt att få följa dig på den här resan (både till Bangkok och med graviditeten). Det är ju en helt ny upplevelse så förstår alla känslor som kommer i och med den.. jag har pratat mycket med min mamma om sånt (hon har ju fött 5 barn!) och hon ångrar absolut inget, hon sa att när det var som värst under hennes förlossning av mig och min syster (tvillingar) så tänkte hon inte en sekund på hur det kändes, hon var bara orolig för oss. Tänker att det är nog typiskt en mamma-hjärna, haha! <3 Men lilla Zelda längtar säkert efter att få komma ut till världen och uppleva sina kärleksfulla föräldrar från utsidan med.

  Jag tänker passa på att säga tusen tack för det fina brevet och den fina presenten med schampot och balsamet, det är verkligen en kindness jag tänker "pay forward". Tycker du är världens bästa förebild med att den som har mer kan ge till den som har mindre <3 Jag sitter faktiskt just nu och planerar julklappar jag ska skänka i år till de som kanske inte har så bra som vi har det. Kram kram

  1. Tack för att du hänger med på resan! <3
   Ja, verkligen. Det är mycket som man tänker på men i slutändan så är det bebisen som kommer först.

   Tack själv för att du delade med dig av din fina berättelse och för att du är du. Vi behöver verkligen fler som är som dig! Fortsätt vara den du är.
   Kramar massor <3

 4. Linda Tenshi

  Vad vacker du är, Foki! <3 Bill, the man with many faces, som jag kallar han, han är oslagbar, haha! <3 Ta hand om er, sötingar. 🙂

  1. Vad du är snäll <3 Tack snälla! Haha, Jaaaa… Bill är lite för rolig han 😉
   Tack och ta hand om dig också underbara du!
   Kramar från oss!

   1. Linda Tenshi

    Tack finaste du! <3 Hälsa Bill att han ska keep it up, haha…gillar hanns tänk vad gäller fotande. 😉 Både han och du förgyller min vardag.
    All kärlek och kramar till er! <3 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *