Sweet tooth

Jag är inte rädd att äta i mängder om det handlar om mat eller liknande, förstår att det är normalt. Det som jag är mest rädd för är att äta för mycket socker, onyttigheter och icke näringsrika grejer, Haha. För att nu kan jag verkligen trycka i mig jättemycket sådant och har hunnit göra det massor sen vi kom hit, som ni kan se på bilderna nedan. Jag har inte fotat allt som jag har ätit dock, men det är myyyyycket.

Något som jag får höra och läsa hela tiden i början av graviditeten är att inte äta för mycket socker när man är gravid. Lite socker är väl ok men för mycket är inte bra. Men det här är så svårt, jag vill äta allt jag ser när jag är här. Då menar jag alla sötsaker, de ser så tilltalande ut. Hur ska jag kunna hålla mig?! Men jag kanske kan ta två ”fusk-veckor” när jag är här? Det skadar nog inte? Eller hur? Vi är ju på babymooooooooooooon! Jag vill inte få så här dåligt samvete när jag äter mina cravings-stuff. 

Zelda vill äta! 

12 kommentarer

 1. Haha åh… du ANAR inte hur mycket sötsaker jag tröstätit och frossat i nu under 9 månader! Det har ibland varit det enda roliga jag tyckt jag haft. Förra grav fick jag utbrott på min man när han tog ur min godispåse för jag var rädd det skulle ta slut! Berättade det för min BM som bara log och sa att jag FICK ha mitt godis för mig själv, heeelt ok! ^_^
  Alltså så länge man äter annat också och inte lever på godis, eller redan har problem med sockerintag, kraftig övervikt, så behöver man nog inte oroa sig. Det viktigaste är att du känner att DU mår bra bara. 🙂

  1. Hahahaha, du låter som mig när jag inte var gravid, med godispåsen!!!! 😀
   Tack för din kommentar, du fick mig att slappna av lite nu. Jag äter ju ganska mycket socker annars och blev så rädd av att äta socker sen jag blev gravid när alla sa: -Ajja bajja till socker.
   Men nu ska jag släppa det här och äta allt jag vill under dem här veckorna. <3

   Kramar <3

 2. Om jag hade varit du, så hade jag ätit ALLT under tiden som jag var där:) som du säger så är det ju bara 2 veckor, och som ovan skrev så har man inte övervikt eller någon annan sjukdom sedan innan så behöver man inte oroa sej:)

  1. Okii dåååå… nu ska jag släppa loss lite. Slappna av och äta allt jag vill under dem här vekorna!!! <3 <3 <3 Wiih! Haha, vilken lycka!

 3. Det enda jag åt under mina två graviditeter var socker. Det var det enda jag fick behålla. Ut kom friska barn. Jag gick upp 9kilo båda gångerna

  1. Där ser man! <3 <3 <3

 4. Annika K

  Ät o njut!! 🙂

  1. DÅ KÖR JAG!!! NAM NAM NAM <3 Haha 😀

 5. Ha en underbar babymoon och ät det du vill ha och njuter av under dom härliga veckorna. Sen tror jag inte att det är bra att vara för ordentlig, för det kommer nya rön och teorier hela tiden. Använd ditt sunda förnuft och sila lite av alla råd du får.

  1. Åh, tack. Det ska jag göra med gott samvete då! 😉 <3 Kraaaam!

 6. Förstår att mat, speciellt sötsaker, kan vara lockande. Jag tror inte att det är någon fara så länge det inte är det enda du äter men håll koll på blodsockret. Min mamma fick diabetes när hon väntade mig för att hon åt ovanligt mycket, främst sötsaker. Nu finns det säkert genetiska faktorer också som bidrar men det skadar inte av att njuta vaksamt. Sydasiater har större benägenhet för att drabbas av diabetes eftersom de har mindre brun fettvävnad jämfört med andra. Hoppas att jag inte skrämmer upp dig nu för du har ändå en hälsosam livsstil. Min mamma var stressad och försörjde en familj på egen hand på dålig lön med så det bidrog också; men som sagt, ville ändå få det sagt!

 7. Krängde rätt bra med gottis under min graviditet. Var extremt liten (som du) innan så jag tror in kropp behövde bunkra lite. Gick kanske upp 20 kg.. från 49 till 69 ungefär. Nästan hälften försvann ju med förlossningen och sen försvann resten successivt med amningen första halvåret. Frisk och pigg liten bäbis också!
  Det är ingen fara, du är en sund och frisk tjej så unna du dig vad fanken du vill under din graviditet, det förtjänar du! Du kommer aldrig hinna bli nån större madame eller sockerskadad galning under tiden som är kvar så bättre man fokuserar på det man blir glad av sista tunga tiden. Du är ju ganska balanserad i dig själv så tror inte du behöver oroa dig att du kommer spåra ur fullständigt haha 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *