Maffig dörr…

När jag såg dörren sa jag till mamma: -Oj, vad maffig den ser ut… Egentligen ville jag säga: -NEEEJ! Ful dörr!!! Hahaha, jag dör. Jag frågade mamma varför har hon har valt den där dörren utan att konsultera med mig först. Hon tyckte att den var fin, massivt, rejält gammalt trä med drakar och sånt inristade på dörren som enligt hennes kultur ska den skydda huset mot onda andar och symboler som bringar tur och lycka till huset. Oh my…. haha. Vad ska jag säga?! Det blir så känsligt när man tar in tron, religion och kultur in i det hela. Jag vill inte trampa mamma på fötterna eller verka oförskämd heller. Men dörren är sååååå ful! De ska måla den såklart, hoppas att det blir snyggare. MEN INTE RÖD som mamma föreslog först! För att det är ju färg av ”fortune” sa hon. Hahaha, nån måtta måste det väl vara.

När jag fick veta priset på dörren höll jag på att trilla av stolen. Sa till mamma mamma att hon inte ska välja det som är dyrast, för att dyrast är inte alltid bäst. Det hade verkligen räckt med glasdörr tycker jag. Men det skyddar ju inget mot onda andar säger mamma!!! Jag kan tycka att mamma är cool många gånger, men det här är utöver det som jag inte förstår…

Jag tror att många av er som är uppvuxen i en asiatisk familj vet säkert vad jag menar, haha. Vad säger man?!

24 kommentarer

 1. Åh, när jag först läste texten och förväntade mig det värsta innan jag kollade bilden… men nej jag tyckte inte den ser så hemsk ut som jag hade föreställt mig. 😂 Fast jag tror jag hejar mer på vitt än rött =) Jag har lite svårt för rött när det kommer till möbler, dörrar, väggfärg och så vidare.

 2. Haha jag tycker den är ganska cool faktiskt! Väldigt annorlunda! Håller dock med om att den borde vara vit, INTE röd 😱

 3. Whaat jag tycker den är så cool haha😍💕 men den behöver nog lite kärlek som sagt 😉

 4. Tycker dörren är snygg, men varför vit?Jag hade målat den svart, eventuellt målat det urkarvade i rött. Men antar att du vill ha en diskretare dörr och då är vit eller kanske äggskal snyggare.

 5. Men varför ens måla den? Tycker den var fin som den är. Först när jag läste föreställde jag mig ngt värre.

 6. Jag tyckte den var snygg!😄 Men hade nog bara oljat in den (eller hur man nu gör) för att få lite mörkare trä😁👌 Huset ser jättefint ut förresten!😘

  1. Jag tycker detsamma 😂 Cool dörr
   å ha den som den är eller betsa 👌👌👌

 7. Tycker den var fin 🙂 Låt den vara naturlig i färgen kanske?

 8. Fick också en bild av att dörren skulle se hemsk ut när jag läste texten men jag tyckte den såg helt okej ut, men vit passar nog bättre än röd!

 9. Svart eller vit, tycker jag. Dörren är ju supersnygg. Mamma har rätt 😉
  (Inte i det röda då kanske men :D)
  Lycka till med färgvalet 🙂

 10. Skitsnygg som den är 😍

 11. Hahaha omg förväntade mig inte den dörren men annorlunda och lite coolt kan det ju bli. Hade fått panik om min mamma styrde byggandet av mitt hus. Man kan ju inte bli sur då allt är då välment haha

 12. Den var ju snygg! Varför inte jade-grön eller ljus turkos? Superläckert!

 13. Jag håller med de flesta här – dörren är fin. Tycker dock att röd inte är så tilltalande men svart skulle vara fint med den ramen ni har. Alternativet är att låta den vara för den är vacker som den är.

  Känner dock igen det här med asiatiska mammor och kulturer. Min mamma och jag har kulturkrockar ibland p.g.a. olika syner även om vi är rätt lika som personer. Du ska bara veta hur hon var under bröllopet för i Bangladesh är föräldrarna väldigt inblandade i barnens bröllop medan jag ville ha det som jag ville. Det löste sig såklart för vi älskar varandra men det var svettigt!

 14. Dörren var ju cool ändå tycker jag! 😀 Men skulle nog färgat den svart eller grå <3

 15. Viktoria

  Jag vet faktiskt inte vad jag tycker haha! Kan inte bestämma mig om den är ful/konstig eller häftig. xD

 16. Dörren var ju skithäftig!! Men måla den för guds skull inte vit, allt i Sverige ska målas vitt haha. Jag tycker som din mamma, mörkrött eller varför inte svart.

 17. Vad söt du är fastän du är missnöjd och vilket roligt sms :’D

  Vet hur det är med religiös familj, inte alltid så lätt <3

 18. Tycker den var fin ju!
  Kanske en vitbets för att passa fasaden?

 19. Älskar den dörren! Wow! Lyckliga du! 🙂
  Men jag skulle inte måla den alls, möjligtvis betsa den mörkare, men ingen täckande färg. Den är vacker som den är. Vilket jobb snickaren gjort! <3

 20. Håller med din mamma bästa designen och rött då jäkla coolt, jag ska också ha det,

 21. hahaha tyckte ändå att den såg rätt så cool ut

 22. Tycker den är SÅ fin. Men hade helst behållit den i träfärg faktiskt

 23. Jag älskar dörren och tycker den är fin som den är. Men kanske inte värd pengarna. Fast den är snygg.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *