Ask me! :)

Kära ni, 

Någon av er föreslog att jag borde ha en frågestund / Q&A kring graviditeten o.s.v. Men såg även att det har trillat in lite andra frågor som jag ännu inte har hunnit svara på. Ska vi passa på att samla alla frågor på ett och samma inlägg här istället? Vad säger ni?

Ni får såklart fråga vad ni vill, om allt möjligt. Jag ska svara på alla era frågor och funderingar once for all. Wiiih! 

Kärlek till er! 

42 kommentarer

 1. Kommer ni att prata thailändska hemma med barnet? 🙂

 2. Ingemar & Matilda.

  Kommer du att lägga ut på Tradera som kläder och skor som du gjorde förut. 🙂

 3. Hur ser du på förlossningen nu såhär när det är en bit kvar? Hur vill du helst föda? 🙂

 4. Har du fått elaka kommentarer om din graviditet? Haha lite skumt att fråga av mig kanske. Du är verkligen den bloggare som får minst hat men jag vet det finns alltid knäppa människor där ute liksom.

 5. Hej Foki! Jag undrar hur länge ni kommer att vänta med bröllopet efter barnet är född?

 6. Caroline

  Hur ser du på barnuppfostran? Vad är det viktigaste enligt dig?

 7. Var bebisen planerad eller inte? 🙂 Kommer du lägga ut bilder på hon/han när den väl är här?

 8. Hur gick det till när ni plussade? 🙂

 9. -När förstod du att du var gravid?
  – Med tanke på hur flexibelt jobb du har, kommer du ta mammaledigt eller kommer du jobba lite men samtidigt vara hemma en tid med barnet till Bill tar över med pappaledighet?
  – Var er mini BiKi planerad?
  – Hur kändes det när du visste att du var gravid?
  – Ville du på en gång behålla barnet? Vet att du skrivit att det skulle dröja några år innan du ville skaffa barn.

  Så kul att du ger oss en frågestund, as nyfiken på historier bakom din graviditet 😀

  Kramis

  1. Vilka bra frågor!

 10. Vid vilken tid brukar du vakna på morgonen?
  Tränar du eller brukade du träna innan du blev gravid?
  Är du rädd för smärtan när du ska föda?
  Var den här gradiviteten planerad?
  Vad är du mest tacksam för i livet?
  Vart vill du helst gifta dig?
  Hur ofta är du ärlig om vad du känner?
  Om du fick lära dig ett nytt språk, vilket språk skulle du lära dig? Du får inte välja ett östasiatiskt språk (japanska, koreanska, kinesiska etc.) ifall du tänkte det, lol.

  Några snabba:
  Chocklad eller vanilj?
  Buss eller tåg?
  Spindel eller orm?
  Bio eller se på film hemma?
  Romantiska filmer eller drama filmer?
  Restaurangmat eller hemlagat?

 11. Jag undrar om ni funderat ut några namnförslag för bebisen än! 🙂 Tusen kramar <3

 12. Kommer ni ha ett dop för bebisen eller namngivningsceremoni?

  Har du fått några cravings?

  Vad skulle du göra om Baggiz inte kom överens med bebisen?

  Har du och Bill olika smak vad det gäller inredning? Med tanke på barnrummet ni kommer inreda.

  Vad är den thailändska synen på barnuppfostran? 🙂 (kanske svår fråga att svara på men kanske några exempel? Om flesta föräldrar är strikta eller man förväntar sig barnet ska ha viss yrke etc)

 13. Jag vill absolut inte vara otrevlig mot någon. Men har läst många kommentarer med frågor i stil med ”var bebis planerad?”, ”vill ni ha fler barn”… Osv…. Denna typ av frågor kan vara oerhört jobbiga/smärtsamma och jag skulle personligen aldrig fråga någon en sådan.
  Vi är många som kämpar/kämpat med ofrivillig barnlöshet och denna typ av frågor kan ofta spä på sorgen. Så vill bara uppmuntra er att tänka en extra gång innan ni uttrycker er på detta vis till någon. Man vet aldrig vad andra tampas med ❤️

  1. Hej Sanna! Tack för att du berätta det! Man blir klokare för varje dag som går!

   1. Tack för att ni är så fina och trevliga med varandra <3 Beundrar hur vänliga ni är, kramar!

  2. Kan inte hålla med dig mer. Jag försöker tänka att de flesta som ställer sådana frågor antingen aldrig har varit gravida själva eller har haft väldigt lätt för att bli gravida.

  3. Jag håller inte med om det Sanna. Endast genom att prata om svåra saker kan man få dem att försvinna eller åtminstone bli mindre. Frågan är fri, svaret bestämmer Fokis över. Sedan finns det ett mycket bra ord ”förlåt”.

  4. Jag vet hur det känns. När jag fick veta att jag inte var så där jättefertil trots att jag är ung och min fästman som vill mer än allt skaffa flera barn i framtiden gjorde detta jätteont i mitt hjärta. Jag kunde inte ens berätta för honom från början. Jag tror att de som ställde frågorna menar ingenting illa, det är trots allt supervanligt med denna frågan. Men det är bra att man faktiskt berättar om sina känslor, annars vet de andra inte om att det finns en grupp människor som faktiskt blir ledsen och sårad av sådana frågor <3 Det gäller att man har överseende till varandra tycker jag <3

   Kramar

   1. Ja, självklart behöver man inte ta illa upp av frågan. Alla är vi olika 🙂 Jag kände bara att jag ville informera om en annan sida av myntet så att säga. Det är som du skriver en väldigt vanlig fråga, och jag vet om att de flesta som ställer den inte alls menar någonting illa med den.
    Men om man som jag har varit den tjejen som med ett pressat leende svarar människor jag knappt känner att ”vi får se, den tiden kommer nog den med” fastän insidan skriker ”för 4 år sedan om vi kunnat, men min kropp fungerar inte” så kände jag att jag ville informera om hur det kan upplevas, så att man kan tänka om det verkligen är en fråga man vill ställa 🙂 absolut inget illa menat <3

 14. Vilket datum är bebisen planerad att komma? 🙂

 15. Är det något du är rädd för nu under graviditeten, tex att barnet skulle vara sjukt på nåt sätt eller något annat? (En rädsla jag har, fast är inte gravid än)

  Vad längtar du mest efter med att få barn?

  När/hur kände du att du var redo och ville skaffa barn (om du kände så)?

  Lycka till! <3

 16. Hej Foki!

  Min största dröm är att starta och driva ett eget företag. Du har ju drivit flera bolag genom åren så min fråga är om du skulle kunna komma med dina bästa tips och saker som kan vara bra att tänka på när man vill starta och driva eget?

  Kram Julia

 17. När kommer din Väsk kollektion ut ?
  När är bebisen planerat till vilken månad ?
  Hur ska du göra med ditt företag, ska din mamma ta över helt när du går på mammaledighet eller hur går tankarna med det ?
  Vilket språk ska bebisen ha vuxit upp med hemma: Sve, Thai, Eng ?
  Va vill ni bo någon stans i framtiden: Stockholm, Norrland eller Thailand ?
  Hur många barn vill ni ha i framtiden?
  Kan du inte göra en house tour i eran lägenhet ?
  När ska ni gifta er ?
  Hur är det med Bills fot ?

 18. Hej, är så nyfiken på hur barnet kommer att se ut, min fråga är om du kommer att visa barnet här på bloggen? 🙂

 19. Viktoria

  Jag har länge undrat hur det kommer sig att ni hamnade just i Norrland när ni flyttade till Sverige. Ganska så stor omväxling haha! Också undrar jag varför ni flyttade från Thailand och varför det blev Sverige.

  Då barnet ska ha båda era efternamn undrar jag vad Bill heter. =)

  Jag vet att din mamma jobbade restaurang men vad gör din pappa?

 20. Viktoria

  Har ni kommit fram lite till hur ni ska ha bröllopet? Vart, när och lite hur det ska se ut? Vad blir det för typ av bröllop? Blir det någon honeymoon?

 21. Viktoria

  Det hör är ingen fråga eller så men jag undrar verkligen hur barnet kommer att se ut då mamman är thailändsk och pappan svensk. Ni ser ju väldigt olika ut till utseendet. Bara något jag kom att tänka på haha.

 22. Hej! Kommer ni vara genusmedventa föräldrar? Vill tipsa om boken ”Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2” om du är intresserad av ämnet.
  Kram

 23. Hej! Vi reser till Singapores i januari och undrar om du har tips på saker man absolut inte får missa? 🙂 Kanske gömda pärlor som inte står i turistguiden? Tack för en bra blogg och stort lycka till med allting!

 24. Hej! Vi reser till Singapore i januari och undrar om du har tips på saker man absolut inte får missa? 🙂 Kanske gömda pärlor som inte står i turistguiden? Tack för en bra blogg och stort lycka till med allting!

 25. Det skulle vara kul om du kunde berätta om hur det gick till när du berättade för din familj och för Bill att du var gravid. 🙂

 26. Har ni gemensam ekonomi? Varför/varför inte? Kommer det bli några förändringar kring det nu när ni får barn? Berätta gärna lite om hur ni ser på er ekonomi, delad eller tillsammans.

 27. Det vore jättekul om du och Bill gjorde en video där ni svarar på olika frågor om barnet, typ vem ni tror barnet kommer vara mest likt och vad det kommer väga vid födseln. Kul att följa upp sen och se vem som fick flest rätt 🙂

 28. Hej foki!❤️ Jag vet inte om du någon gång har pratat om din religion i din blogg så det skulle vara lite roligt å få veta. Och om du nu har någon religion och Bill kanske någon annan hur ska det då bli med barnet? Jag tänker mer på tex att man gör dop på barnen som svenska religionen har, men vad gör man i Thailand?
  Det här var min fråga. Puss på dig foki! 😘❤️

 29. Vart får du pengar ifrån? Det kanske är en liten rolig fråga, men hur betalar du för allt du köper? Det känns som om du är jätterik, lol.

 30. 1.Varför umgås du inte med Kenza , ha för mig att ni träffades då och då du var i Stockholm en gång i tiden?
  2. Hur är det med er kultur sen när bebisen är född ? Få hen synas i media direkt eller måste man vänta typ 1 månad ?
  3. Hoppas du på flicka eller pojke?
  4. Hur märkte du att du blev gravid ?
  5. Om jag förstå rätt kommer du att föda i Stockholm , men kommer din mamma att åka dit då och ta hand om dig efter födseln? Tänkte asiatisk mammor är så, dottern ha slut på kraft hehe…
  Kraaaaam <3
  P.s såg att ditt barn kommer vara beräknad 7e Mars hoppas 3:e då bli det samma dag då jag fick min dotter <3 hihi

 31. Jag undrar hur dina blödningar betedde sig? (Förstår också om frågan är för privat, men tänkte att du självt nämnt att du blött). Är själv i vecka 7 snart och fått två miniblödningar. Efter ett missfall gör några månader sedan är jag såklart orolig. (Har tidigt ultraljud inbokat om 9 dagar, men känns ju som en evighet tills dess.)

 32. glömde en till fråga 🙂
  Kan du tänka dig bli vän på riktigt med någon som ha följt din blogg? Hänga, umgås ja som en riktigt kompis …
  Nu lät det kanske konstigt ? haha … men ja .. du förstå =)

 33. Spelar du fortfarande Pokémon Go, och vilken level är du?
  Hur ser din figur-samling ut nu?
  Har du något anime-tips?
  När kommer du åka till Japan igen?

 34. Sandra Sarah

  Får man fråga vad det är för virus du har i kroppen? Jag trodde det var en cover-up innan du inte ville berätta att du var gravid men så var det inte, lite nyfiken bara.

  1. Just nu är vi på utredning fortfarande, svårt att säga eller fastställa allt redan nu. Vill inte skrämma er i onödan när det kanske visa sig senare att det inte var en stor grej. Men det är ingen livshotade eller något säger läkaren redan nu. Men vi måste vara säkra på att det är ingenting som kan skada mig under graviditeten, barnet i magen eller min hälsa i framtiden. <3 Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *