Mamma sushi

Hey älskade ni, 

Jag och Bill var ute och promenerade en liten sväng under lunchrasten. Dock inte vid vattnet som vi brukar göra utan i ett shoppingcenter den här gången. Vi gick hand i hand och kollade på bebisgrejer samt utbudet som de har att erbjuda. Lite spontant känner jag att det borde finnas mer utbud? Eller har vi kanske har gått in i fel affärer? Har ni tips?
Efter promenaden passade vi på att äta lunch ute. Bill var sugen på yakiniku och jag på sushi, fick typ beslutångest när jag stod där och tittade på menyn… laxsushi… sashimi… rå… fisk… mums! Men Bill tog ett snabbt beslut och beställde mamma sushi till mig, haha. Det är sushi som ska vara ok att äta när man är gravid nämligen men så tråkiga!!! Bill sa att han lovar att han ska ta mig till en av de finaste sushi-restaurangerna när jag har fött bebisen sen. Jag får hålla mig så gott jag kan i 4 och en halv månader till.

Förresten, det här vore intressant och superkul att läsa. Vad hade ni för cravings när ni var gravida eller nu när ni är gravida? Eller känner ni någon som är eller var gravid och hade speciella cravings?

13 kommentarer

 1. Sanningen

  När jag va gravid för sju år sen så va kokt ägg med dillkaviar ett måste. Kunde äta det flera gånger per dag ?

 2. Cravings på tzatziki och digestivekex med ost!
  Jag personligen gillar kappahl s newbie sortiment och helt klart Polarn och pyret. Villervalla m.m.

 3. Min mamma köpte saltgurka på lösvikt när hon vänta mig. Fast hon bad att få bara spadet och ingen gurka och så drack hon det. Hela tiden. Gärna till fiskpinnar.

 4. Haha när min mamma var gravid med mig så hade hon extrem craving efter isglass! Hon brukade frysa cola om det inte fanns någon isglass hemma 😀

 5. Om man frågar restaurangen om fisken ex laxen har varit fryst är det okej som gravid att äta. dock kanske inte tronfisk men lax är okej 🙂 Jag har surshi cravings citrus och ice tea och ris som craving. självklart gör man som man vill 🙂

 6. Jag älskar Jollyroom.se ?

  Jag hade inga cravings när jag väntade min son! Inte vad jag kan komma på iaf. ?

 7. livsmedelsverket har nyligen (tror de va nyligen för när jag var gravid förra året fick jag inte äta) men de e ok med sushi bara den e ny gjord. Du kan läsa exakt på deras hemsida men det ska inte vara någon fara med sushi.

  jag gillar oxå, Newbie

  Rostat bröd som man låtit kallna med smör och ost.

 8. Det är ok enligt Livsmedelsverket att äta sushi! Jag och många många andra som gör och gjort under graviditeten ☺️ Så man måste inte ta mamma sushi

 9. Vår ICA Maxi har faktiskt riktigt fina baby/barn kläder. Kanske värt att kolla lite nästa gång ni storhandlar. 🙂

 10. Som fler skriver så är det okej att äta sushi som gravid. Jag gjorde det flera gånger. Ibland egengjord (då laxen varit fryst) och ibland på ett bra sushiställe där jag vet att de gör fräsch sushi direkt på beställning 🙂

 11. ja men är nog värt att hålla sig, synd i Gällivare var de så att när sambon väl skulle äta sushi från att ha hållit sig i 9 mån så hade restaurangen slutat att servera helt sjukt.

  kan inte du dra i gång ett sushi ställe här de hade lönat sig då det idag är en privat som verkar görs sushi svart och små och bara pytte lite sojja till överpris,

 12. I början till halva av min första graviditet så var Vapianos ceasarsallad med fetaost ett måste och sen smörgåsar.
  Denna graviditet so far så är det smörgås, helst vitt bröd med basturökt kalkon. Haha! Och hela saltgurkor ???

 13. Angelica

  Jag äter det jag har lust till pga illamåendet och det varierar från dag till dag. Lyssnar till vad kroppen vill ha. Inga speciella cravings så men jag dricker mycket saft och äter regelbundet lakris 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *