Fullt upp i helgen

God morgon finaste ni 

Idag är det mammas avslutningsfest. Så… jag kommer att ha fullt upp idag. Förberedelserna började redan lite smått igår, tycker att det är jättespännande att jag kommer att få laga mat till så många människor. Dock har vi delat upp festen i två dagar för att det ska inte bli för mycket folk på en och samma gång. Yey, äntligen får jag vara kock i TVÅ dagar! Hehe.

Jag har varit i restaurangen med mamma under hela veckan, tog med mig datorn för att kunna jobba där under dagarna. Jag vill vara nära mamma. Hon är ju i restaurangen hela dagarna liksom, tråkigt att sitta hemma själv när jag kan hålla mamma sällskap. När det blir jättemycket folk i restaurangen hjälper jag gärna till att servera, ta beställning, ta betalt och diska. Jag tycker inte om att se mamma slita och vara trött hela tiden på kvällarna. Så jag hjälper gärna till när det behövs. Mamma säger till mig jämt, åk hem eller sitt ner och vila. Men jag vill ju hjälpa till… Gör det så gärna när jag känner att kroppen orkar.

Under veckan kom det ett gäng av hennes stamkunder och en av dem grät då hon var så ledsen att mamma ska klappa igen restaurangen. Många av kunderna som har kommit in har lämnat så fina ord till mamma, hur hon kommer att vara saknad, hur hennes pizzor är världens godaste och vissa av dem köpte även med blommor för att visa uppskattning till mamma. När jag har tagit beställningar i telefon brukar mamma veta direkt vem det är som har beställt genom att bara läsa vad det är, vilket jag tycker är så häftigt! Det är så fint att se hur mamma har byggt upp så fin relation med hennes kunder genom åren. Hon är så underbar min mamma och hennes kunder likaså

Önskar oss lycka till idag!

Ta hand om er fina och glad fredag!

13 kommentarer

 1. Varför ska Fokis mamma stänga igen sin restaurang? Och vad ska hon göra/arbeta med istället? Nån som vet?

  1. Caroline N

   Jag minns kanske helt fel. Men jag tycker mig minnas att dom hyr lokalen och fastighetsskötaren inte fixar problem med den. Tror hennes mamma skulle ta det lugnt ett tag och vila upp sig. Dom har så mycket jobb med allt annat iaf.

   1. Caroline N

    http://www.fokis.se/2017/08/04/homesick-2/

    Där kan du läsa om det! ♥

   2. Där har du det! Minne som en elefant! <3 <3 <3

 2. Har hon stängt igen för gott eller planerar hon att öppna igen? Eller kanske öppna en ny restaurang?

  1. Det kanske blir en ny restaurang 🙂 Men vi får se! Jag är bara glad att mamma vila upp sig lite nu och undviker helst att prata om framtida restaurangen med henne, haha. Är så rädd att hon ska komma igång för fort 😉 😀 <3

 3. Du är en sån fin människa!! Blir alltid så glad av att läsa din blogg ❤️

  1. Du är! Det är ju du som sprider mycket glädje här också! Dina kommentarer gör mig alltid så glad! Kramar till bästa Nathalie <3

 4. Hej! Min kille köpte mat av er idag! Vi kom fram till att det var du som hade serverat honom eftersom jag minns att din mamma har en restaurang i Vuollerim. Sover på gästgiveriet inatt. Så kul!! #borrjobbarna

  1. Ååh men vad kul! Idag har vi öppet till 17:00 innan vi ska stänga för avslutningsfesten. Kom förbi och testa en av våra pizzor! Vill ni passa på att vara med på festen kan jag få till 2 platser till er också 🙂 hur länge är ni här? kramar!

   1. Hej! Jag såg inte att du hade svarat på min kommentar förrän nu, Men åh! Vi skulle bara vara där över natten, men tack så mycket för inbjudan, vad glad jag blir!! Killen hälsar att maten var jättegod 🙂 Vill också passa på att säga grattis till er som ska få en bebis!

 5. En stor kram till din mamma och att hon ska njuta av att vara ledig <3

  1. Tack snälla Monica! <3 Jag ska hälsa det till mamma! <3 Kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *