Mamma-Shopping med mamma

Glad måndag mina solstrålar, 

Har ni haft en bra helg? Jag sov heeeeeeela dagen igår, var så himla trött. Det krävs tydligen jättemycket energi när man bakar bebis i magen. Tur att det var min lediga dag i alla fall. Då känns det lite mer ok att bara ligga där i sängen och drömmer om en massa konstiga drömmar. Mina drömmar är livligare än någonsin just nu p.g.a. gravidhormonerna.

I skrivande stund sitter jag i bilen med mamma och är på väg hem. Vi har gått mellan  olika affärer här i Luleå och handlat lite inför mammas avslutningsfest som är nu i helgen. Jag köpte även lite mammakläder för första gången! Jag passade på när jag har med mig mamma som är världens bästa person att komma med sådana här råd och tips. Vem är bättre på att ge mamma-råd än min egen mamma liksom?

…Och jag spydde igen precis efter jag skrev den andra meningen, haha. Vi har en ganska mysig bilresa sådan. Har inte mått illa på många dagar nu och trodde att det äntligen har lättat lite men så kom illamåendet tillbaka igen. Hoppas att jag inte får en sådan graviditet där jag mår illa under hela graviditeten.

Ni som har varit gravida eller är gravida just nu, hur länge mådde ni illa och var det någon av er som mådde illa under hela graviditeten?

29 kommentarer

 1. Jag spydde nog sista gången dagen före förlossningen.. men det finns tydligen medecin haha

 2. Ett tips som hjälpte mig en hel del, ha något lätt att äta innan du går upp (jag knaprade smörgåskex). 🙂

 3. Anna Nordin

  3 månader, men lergigan hjälpte bra!

 4. Spydde i princip varje dag hela graviditeten med undantag för ett par veckor. Inget hjälpte! Ett tag trodde jag att jag skulle få leva med det resten av mitt liv, men nu ett halvår efter kommer jag knappt ihåg det.

 5. Jag hade nog en väldigt tur just med illamäendet. Jag spydde bara en gång under hela graviditeten. Men sen åkte jag på andra besvär som problem med sköldkörteln. En kompis till mig spydde dock genom hela sin graviditet. Men det finns mediciner. Hör med din barnmorska 🙂

 6. Jag mådde nog illa de 4 första månaderna innan det släppte och vände helt. Fick tillbaka min aptit (och lite till). Enligt min barnmorska är det ett bra tecken då det kan tyda på att graviditetsbevarande hormonerna är i full gång. Och skulle illamåendet avta så är det heller ingen fara, bara en ny fas i graviditeten 🙂

  Grattis och lycka till!!

  Kram

 7. Är i vecka 16 nu och mår fortfarande otroligt illa. Under förra graviditeten mådde jag illa till vecka 25 och mellan vecka 30-35. Superjobbigt!

 8. Alexandra

  Jag mådde illa de 3 första månaderna sen fick jag tips av min barnmorska att testa åksjuketabletter och det funkade för mig ☺

 9. akupressurarmband

  1. Det är som placebo.

   1. Forskaren

    Nej , det är inte som placebo.

 10. Jag mådde illa till vecka 21, men aldrig så jag spydde dock såpass att jag hade svårt att orka jobba så jag fick tabletter mot illamåendet efter ett tag som hjälpte hyfsat 🙂

 11. Med första barnet mådde jag inte illa alls, kunde få lite kväljningar ibland om jag kände någon stark/hemskt lukt

  Nu med andra barnet mådde jag illa ca 2 veckor men tack och lov slapp jag kräkas ??

 12. Spydde hela graviditeten fick åka in varannan var tredje Vecka för att få dropp för att inte få näringsbrist

 13. P-E-R-R-Y

  Stort grattis!! Följt dig sedan start och nu ska du bli en mamma! Hedrad att få följa din resa och även ta del av det kapitlet!! Hur reagerade din familj på det? Tror du bara skrev om Bills sida av släkten och hade vart superkul att veta hur du berättade till din föräldrar och syskon? Stort lycka till och hoppas att illamåendet släpper!

 14. Svärmor berättade att man brukar säga att man mår mer illa om man väntar en kille än en tjej. Men det sägs så mycket. 😉 Hoppas att du slipper illamåendet snart!

 15. Jag är fortfarande bara i vecka nio men har mått illa sen vecka sju.. Hoppas verkligen att det inte håller i sig. För mig funkar det bäst att äta små regelbundna måltider ofta.

 16. Födde min dotter för drygt 4 veckor sedan. Kräktes sammanlagt 3 gånger under hela graviditeten. Två sista kräkningarna var under själva förlossningen som en läkemedelsreaktion av det värkstimulerande droppet jag fick.

  Jag var dock lätt illamående hela första trimestern och en liten bit in i andra.

  Ett tips är att äta något litet (typ saltiner) innan du går upp på morgonen och äta små måltider ofta. Om inte detta fungerar och illamåendet fortsätter så prata med din barnmorska om läkemedelsbehandling. Postafen (åksjuketabletter) i första hand och om inte det fungerar så kan du behöva få Lergigan utskriver.

 17. Ja, jag har varit test med graviditeten 1 år förut men när jag var 22 år bara blir mamma redan. Jag mådde dåligt och spy också ont i huvud efter 3 månader och över bättre då. Jag var född med en pojke bebis och fick börjar blir gråta och lyckligt över med son.

  Min son har fylla år i Aug en månad innan färdigt blir 1 år nu.

  Jag lovar dig att du ska kommer blir lyckligt för mamma =)

 18. Första barnet ca 3 månader och med andra hela 9 månader det var värsta var konstant illamående men det värsta kanske var att jag råkat vänta mina barn från våren till sommaren och sommaren jaa, det är varmt och man mår illa ingen trevlig kombination. Då jag var nio månader illamående hamnade jag in på dropp ett par gånger då illamående var så kraftigt. Men idag har jag en 8årig flicka och en 5 årig son.

 19. Jag mådde inte illa en enda gång! Lider med er som behöver erfara eländet, men vad ska man göra? Blir det för jäkligt så får man prata med sin barnmorska antar jag. ? Lycka till och hoppas det släpper <3 (har hört någonstans att salta kex kan hjälpa men har ingen erfarenhet av det själv, när jag är illamående vill jag inte äta alls, inte ens salta kex!) ?

 20. Pratar du och din mamma thai med varandra när ni är själva, eller pratar ni svenska? du är bäst!

  1. Nä, du kan vara bäst!! ??
   Vi pratar svenska hemma men när det är bara jag och mamma brukar vi blanda lite thai och svenska. Bill tycker att det låter jättekul, haha ?

   Kramar!

 21. Jag är gravid (v27+3)och diagnostiserad med hyperremisis.. Har tyvärr spytt sedan dag ett och fortsatt göra det hitintills. Varit inlagd flera gånger pga uttorkning och att kroppen går i svält. Mår fortfarande dålig och spyr dagligen, men får iaf behålla vätska och viss föda nu så det har ju lättat något 🙂
  Kan säga att denna period har varit otroligt tuff och jag har haft svårt att så att säga njuta av att vara gravid… Men känner ändå att detta jobbiga är så värt att utstå I förhållande till vad vi får I slutändan. ??
  Hoppas att du slipper må illa snart, det är verkligen inte roligt. Kram

 22. Jag började spy i v 8 och har spytt varje dag flera ggr pr dag tom v 23, nu spyr jag typ 1 gång i veckan men vaknar alltid med illamående. Är i v 27 nu 🙂

 23. Jag spydde bara en gång under min graviditet och mådde aldrig illa. Jag hade däremot foglossning från helvetet, jag hoppas du slipper det 🙂

 24. Josefine

  Stort grattis till bebis i magen! Så himla kul ? Med storebror mådde jag endast illa i 3 veckor, utan att kräkas. Nu med lill*syskon i magen är jag inne på 4e veckan med illamående. Inga kräkningar ännu *peppar peppar* ??

 25. Jag mådde illa precis hela graviditeten och spydde minst 10 gånger om dagen och vart inlagd med dropp ett antal gånger men så fort våran lilla inez kom ut så slutade de

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *