Our first baby kicks

Jag gråter just nu, så fina ni är. Tack snälla ni för alla fina grattis och kommentarer! Det här är stor glädje för oss och det känns verkligen ännu mer speciellt när ni med omsorg lämnade kärlek här. Det värmer hela mitt hjärta när ni säger att vi kommer att bli jättebra föräldrar. Det fick mig att fälla tårar då jag har haft tvivel på mig själv om jag kommer att bli en bra mamma eller inte. Eftersom det här är mitt första barn och jag vet ingenting om barn, jag har noll koll. Allt jag vet är att jag älskar barn och de är världens finaste och roligaste varelser ever! Men jag är 100% säker att Bill kommer att bli en bra pappa i alla fall och jag kommer nog att lära mig med tiden. För några nätter sen grät jag i sängen när jag låg och läste allmänna info om nyfödda, vad man ska tänka på, vad de ska äta o.s.v. jag grät p.g.a. att jag insåg att jag hade noll koll och allting var så nytt för mig. Jag såg jättemånga bebisprodukter som jag inte visste att det fanns och känslorna bara bubblade upp. Haha, jag vet inte om det var mina gravida hormoner men det var så känslosamt. Sen jag visste att jag var gravid har jag läst på om allt som har med bebisar att göra, så att jag känner mig redo när det är dags! 🙂

Nu för första gången känns det här verkligen stort. Hur kan ett litet liv i magen kännas så stort!? Nu längtar vi supermycket.

Igår upptäckte vi något helt fantastiskt. Nämligen de första sparkarna. Jag kände det häromdan men vågade inte tror det först men så kände jag fler och fler gånger och sa till Bill att lägga handen på magen och han kände det med! Haha, hela kvällen fram till klockan ett på natten låg vi både två i sängen med handen på barnet och hoppas på att få en liten high five eller kick här och där. Det var så himla mysigt! Bill lyste upp som en sol varje gång han kände det och är så exalterad över vår lilla bebis som är typ lika stor som min näve.

Jag är tacksam att jag har Bill som min partner. Han har verkligen varit så fin och hjälpsam. Han har tagit hand om mig så bra både fysiskt och psykiskt. Han klappar och pussar på magen hela tiden, från när den var liten till den växer och blir större och större. Varje vecka var som en överraskning för honom när han upptäcker hur fort vår lilla mirakelvarelse växer. Inte nog med det köper han alltid blommor till mig så att jag alltid har färska blommor på bordet där jag sitter och jobbar. Han får mig att känna mig så älskad. Jag är glad att han är så stöttande och kan alltid räkna med honom att han alltid kommer att finnas där. Jag kan verkligen inte begära mer än så här, det är mer än vad jag behöver men jag är så tacksam. 

46 kommentarer

 1. Vilken vecka är du i? ?
  Jag är gravid i vecka 18, spännande att följa dig!

  1. Åååh, GRATTIS!!!!! Sååå himla kul att det är så många som är gravida nu! Några av mina vänner är också det!!! Måste vara tecken att det här året är ett bra år för oss 😉
   Jag är i mitten av V16 nu, wihooo 😀

   Kramar! <3

 2. Finaste du. Hur kan du tvivla på om du skulle bli en mamma? Du kommer bli en fantastisk mamma. Inte bara för att du själv är så snäll och underbar utan för att din egen mamma också är det och hon har satt ett fint exempel i dig. Massa kärlek till dig, Bill och storebror Baggiz.

  1. Det ska stå ”bli en bra mamma” * 🙂

  2. Bästa bästa Lin <3
   Det hoppas jag verkligen! Vad du är underbar. Din kommentar gjorde mig så glad. Tack snälla!

   Massor mysiga och glada från mig och lilla bebisen i magen <3
   Ta hand om dig!

 3. Jag fick min första barn för två år sedan. Då var jag 24 och visste ingenting om barn. Såhär är det: man blir aldrig 110% redo för barn. Hur kan man bli det? Barnet lär en att vara förälder och alla kunskaper och all erfarenhet kommer med tiden. Ingen kan veta hur det är att föda, amma, byta en bajsblöja eller skola in på förskolan förrän man har gjort det. Man lär sig hela hela tiden. Jag vet fortfarande inte hur man överlever en trotsålder (är mitt uppe i en just nu, puh) eller hur det är att ha två barn. Är i vecka 15 med andra klimpen just nu och väntar mig en rejäl tvåbarnschock. Jag vet hur det är att ta hand om ett barn men alla barn är unika och kräver olika saker olika mycket, men två barn har jag ju aldrig haft så det kan jag omöjligt veta någonting om. Ni kommer att lära er med tiden. Lovar! Stort grattis!

  1. Ååh, Grattis till ett till barn! Det låter ju helt underbart! Vad myyyyyysigt <3
   Jag antar att det är så, nån gång måste det bli första gången för alla.
   Nu tar jag djupa andetag här och hoppas på det bästa. Men det viktigaste av allt nu är att jag är liiiite påläst och kan känna mig redo, sen kommer det praktiska när barnet kommer. Jag är så himla nervös men glad på en och samma gång Helena!

   Du kan jättegärna komma med lite små tips som du har upptäckt under graviditeten eller litet trick hur ni gör hemma. Det är så kul att få byta ord med andra mammor tycker jag!

   Kramar <3

 4. Man kan läsa på för att känna sig lugnare, men allt är så olika för alla. Du kommer lära dig av ditt barn allt eftersom vad som är för er 🙂 Men Libero tycker jag har endel bra info även om man får tänka på att de även gör reklam för sitt i mycket av infon 🙂

  Och vad för prylar/produkter man behöver är väldigt olika 🙂 En sak jag själv dock tyckte om att ha var en stol till sonen som vi fäste en tillhörade babyinsats på tills han kunde sitta, så han kunde ligga nära och se oss lättare när vi åt och så, för mig kändes det inte rätt att han skulle vara själv nere på golvet 🙂 Vi hittade ”nomi by evomove” på utförsäljning och har varit riktigt nöjda med den från start, en stol inte så många stöter på, därför jag ville tipsa om att det finns fler än stokke som många annars väljer 🙂

  1. Tack för tipset, det var verkligen värdefullt! <3
   Det är mycket att tänka på nu när man inte vet hur barnet är som sagt. Som du säger så är barn så olika, något som har funkat på det ena barnet kanske inte funka på den andra.

   Men det ska bli så spännande! Gud vad jag längtar ihjäl mig! <3
   Kramar!

 5. Du kommer bli en heelt underbar mamma!!! Bara att du redan nu läser på och har viljan att bli en bra mamma gör dig till en ansvarsfull förälder <3 Ska bli superspännande att följa dig!! Massa massa kramar!

  1. Aaaaw, <3
   Bästa Anna! Tack snälla för den här stöttande kommentaren. Jag får en lite kick av bättre självförtroende nu 🙂
   Är också glad att du vill hänga med på äventyret!

   Ta hand om dig och ha en underbar dag!
   Kramar från mig och lillen i magen <3

 6. Det finns nog massor av information där ute på internet så det är lätt att känna att det är för mycket… men vet du, om alla andra har klarat av att ha fina barn i årtusenden så tror jag att du också kommer klara av det. ♥
  Prata med en bra barnmorska så ska det nog gå bra! ♥

  1. Så underbar du är <3
   Absolut! Jag tror att min barnmorska är nog less på mig nu, Jag har alltid miljoner frågor när jag är med henne och dubbel så många frågor när jag är hemma. Haha. 🙂

   Åh så kul det ska bli!

 7. Lirodona

  Haha i mitt hemland brukar man säga att om du sitter bredvid en kille och Du känner det första sparkarna så kommer det bli en pojke, och om du sitter bredvid en tjej kommer de bli en flicka. Så nu verkar det som att du satt bredvid en Bill så antagligen blir det en pojke ååååhh va sööt haha ????❤️❤️

  1. Ooooh, haha 😀 Sånna är ju så kul!!! Vi kollade för skoj skull på den kinesiska kalendern där man räknar födelsedagsdatum på barnet och det blev en flicka 😛 Har gjort många sådana lekar om barnets kön men om två veckor ungefär kommer vi att få veta barnets kön på riktigt! 😀

   Kraaaam <3

 8. Jag tvivlade också på mig själv! Kan också tillägga att jag inte var världens mest barnkära person innan jag själv fick barn, jag förstod helt enkelt inte dessa små (ljuvliga, underbara) små varelser. När min son kom så blev det så naturligt att vara mamma trots att jag inte hade någon kunskap innan. Idag älskar jag barn och tycker det är det absolut viktigaste i mitt liv, att mitt/mina egna barn får en värdig barndom och jag sörjer alla barn som inte har det ❤ Det gör ont i mitt hjärta att veta att man inte kan hjälpa alla. Hur som helst, tvivla inte, du och Bill kommer bli fantastiska föräldrar. Ibland tror jag dessutom att vi som föräldrar har stor press på oss själva, ALLT ska vara perfekt. Men även föräldrar felar och det är mänskligt, det viktigaste är att man tar lärdom av det. Kram <3

  1. Du gör ett fantastiskt jobb! Det är så beundransvärt Sara <3
   Jag tror att när bebisen väl är här så kommer vi nog att falla in i uppgifterna som föräldrar, som du säger 😉
   Men det är verkligen inte lätt nu i början när man inte vet någonting, det är så mycket regler, åsikter, hur det ska vara eller hur barn ska skötas. Men jag ska nog meditera ett par gånger om dan nu för att inte stressa upp mig själv, haha 🙂

   Mysiga kramar från oss!

 9. Bästa Foki, jag blir så glad att läsa om detta! Läst det om och om igen och sett bilderna om och om igen. Lycklig i själen blir man, och tårögd blev jag också, när jag läste om det första gången. Så mysigt!
  Du sprider sådan glädje och välmående i din blogg och det är precis vad jag behöver då mitt liv inte alltid går dit jag vill 🙂 Jag beundrar dig verkligen! Tack Foki och STORT GRATTIS (igen) och LYCKA TILL! <3 Kram från en läsare sedan 2009 ^^

  1. Bästa Maria <3

   Här läser jag din kommentar och gråter.. Haha 🙂 Jag gråter så lätt numera, speciellt när jag är glad. <3
   Tack snälla för att du har hängt med och att vi har hållit ihop så himla länge! Tack tack tack! Jag uppskattar det verkligen ska du veta.
   Hoppas att vi håller ihop flera år till!

   Glada och mysiga kramar från oss (Jag och bebisen) <3

 10. Är så glad för er skull. Grattis än en gång! <3

  1. Och miljoner tack igen <3

   Glada kramar från mig och lilla bebisen i magen! 🙂

 11. Men guuuu va roliga nyheter att du är gravid Foki!! ??? Omg vad mycke jag inser att jag har missat! ?
  Du å Bill kommer blir så bra föräldrar tror jag på, ingen tvekan! ❤❤
  Den här var ju hur spännande som helst ju! Vad glad jag blir för er! ???

  1. Hehe, taaaaack underbaraste Jessie <3
   Vi är också superglada! Åh, det här ska bli så himla kul och mysig!!!

   Kramar till dig finaste!

 12. Du kommer bli en bra mamma det behöver du inte oroa dig för<3 Vi upptäckte också sparkarna igår, men min sambo han bara med den sista sparken sen blev det tvär lugnt:/

  1. Åååh, vad mysigt! <3
   Vad kul att vi är gravida tillsammans! Vi kan vara en sån där cyber latte-mammor 😀 Hehe,

   Lycka till med resten av graviditeten!
   Mysiga kramar från oss <3

 13. Men va?!?! Det har jag missat. Åh vad kul Foki! Vad glad jag blir för er skull, vad himla roligt. Åh du kommer att bli världens bästa mamma, det vet du va?! Lycka till med allt. Stor kram

  1. Ååh, taaaaaack Diana! <3
   Vad du är underbar. Din kommentar gjorde mig så glad! Jag hoppas också att jag klarar uppgiften. Kommer att göra mitt bästa, det lovar jag!

   Kramaaar från mig och lilla bebisen i magen!

 14. Grattis! Oroa dig inte. Man växer med uppgiften som mamma. Det svåraste e att sätta alla rutiner så vardagen fungerar bra. <3 <3

  1. Oki! Jag måste skaka av lite nervositet här 😀 Puuuh! Jag hoppas verkligen på det bästa. Och tack för din gratulation fina du <3

   Glada kramar

 15. Gud Foki! jag har följt dig sen jag var 12 år(är idag 20) och jag har träffat dig ett par gånger till och med 😀 och jag är såååå glad för eran skull! ni kommer bli så himla bra föräldrar, det är jag säker på!

  1. Ååh, vi har ju växt upp tillsammans du och jag! <3 Vad kuul! Är så tacksam att vi har hållit ihop så länge!
   Tack snälla för din fina kommentar, jag kommer att göra mitt bästa med att vara mamma! Ååh, vilken spännande tid det här är! <3

   Kramar <3

 16. Jag är övertygad om att du kommer bli en fantastiskt mamma Foki, att vara nervös är naturligt. Ert barn kommer få det hur bra som helst då ni båda verkar vara helt underbara människor 🙂

  1. Åååh, blir helt tårögd. Taaaack underbara du <3
   Jag hoppas att barnet kommer att tycka att vi gör ett bra jobb också, hehe 🙂

   Kramar <3

 17. Grattis till lilla familjen ❤

  1. Tack snälla <3
   Mysiga kramar från oss! (Jag och bebisen i magen)

 18. Grattis! Spännande att följa dig nu!

  1. Tack så mycket <3
   Jag är glad att du vill hänga på äventyret här 🙂

   Glada Kramar!

 19. Foki du är såå värd det här! Så otroligt glad för dig och Bill, ni kommer att greja detta galant! Kram

  1. Finaste Ellen <3
   Tack så himla mycket. Vad glad jag blir! Jag håller tummarna och tår att vi klarar oss 🙂
   Nu är vi både nervösa, glada och längtar ihjäl oss! <3

   Kramar <3

 20. Klart man är nervös inför något så stort och nytt i livet.
  Men du lär dig, Ni kommer in i det tillsammans.
  Man växer med bebisen… själv har jag 2 tonåringar idag… haha ohboy säger jag bara.. bebistiden e inget jämfört med det. haha.. 😉
  Alla tider med ens barn e underbara såklart!

  Önskar er all lycka! Tänk inte så mkt. ;D

  1. Absolut, det är nog så <3
   Haha, jag och Bill brukar skämta om våra barns tonårstiden ibland, att vi vill att de ska antingen stanna i åldern eller hoppa över den perioden, för att man kommer ju ihåg hur man var själv 😉 Jag kan tänka mig hur det är hemma hos dig just nu 😀

   Men vilken äventyr! Och lycka till där hemma du med!

   Kramar <3

 21. Så himla glad för er skull, du kommer bli den mest fantastiska mamman i världen! Kom ihåg att ta hand om dig själv bara, inte bara för bebisens skull utan för din egen också <3

 22. Fick barn när jag var 17 år gammal, när man väl har sin bebis hos sig så är det så mycket som faller in naturligt ? tro på dig själv ni kommer bli bra föräldrar ?och jätte stort grattis till er ❤

 23. GRATTIIIIIS!! <3

 24. Mona Flodkvist

  Grattis! Blir mamma nu ?? Men min son är 1 år gammal. Han ser ut lika som sin pappa från Sverige halv Thailand typ.

 25. Jag tror att du kommer bli en bra mamma för att du tycker om barn och du verkar ta ansvar om det skulle bli något fel.

  Jag tror att de som inte är bra är de som antingen inte gillar barn eller gjorde ett misstag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *