What is the difference between graffiti and street art?

Som jag nämnde till er i morse skulle vi cykla runt stan idag. Inte vilken stadsdel som helst utan i Brooklyn! Jag har varit i New York många gånger men har alltid hängt i Manhattan och gick över Brooklyn bron ett par gånger men utforskade aldrig statsdelen. Brooklyn är riktigt coolt och vi befann oss på lite mer ”artsy” område där street art har jättestor influence över området. Idag fick jag också lära mig vad skillnaden är mellan graffiti och steet art. Graffiti är i text utan djupare mening och har oftast inte fått tillstånd att ”kladda” medan street art är tvärtom, typ… Det blev lite a-haaa för mig där.

Vi hann faktiskt uppleva jättemånga coola ställen idag. Måste nog att dela upp inläggen lite grann, annars blir det för många bilder och för grötigt, haha.

Vi började cykelturen vid 10:30.

Cyklade runt området och kollade på ”street art” som fanns i alla hörn och kanter. Ovan är en konst från street art artisten Sonni.

Det finns lite färg kring byggområden också.

Coola kvinnor på cykel! :D

T.o.m. fordon och lastbilar smälter in i området. 

Många stora företag använder även street art som marknadsförings kampanj i området. 

Haha, no comment! 

I industriområdet är det också fullt med street art. 

Vi hade superfint väder och härlig temperatur för cykeltur också! Score!!! 

Vi cyklade även genom ett superintressant område som ligger i South Williamsburg. Visste ni att det bor flest judar i världen här i USA?! Hur coolt är inte det? Under de 10 minuterna som vi cyklade genom området känns det som att man gick tillbaka i tiden. Alla hade så formella kläder som om det vore ur en film från 70-talet. Guiden berättade också att på lördagar är det deras lediga dag och använder ingen elektronik! Det har hänt ett par incidenter där någon hade gjort illa sig men kunde inte använda telefoner för att ringa efter hjälp. De är väldigt strikta med deras kultur. Att bara cykla genom området var verkligen WOW och upplevelse i sig!

4 kommentarer

 1. Wow så häftigt att kunna göra cykel sightseeing i en sådan miljonstad som NYC. Det skulle jag gillat. När man cyklar ser man ju mycket mer än om man sitter i en buss eller taxi t.ex.
  Smart att man erbjuder cykel sightseeing.

  Får mig att tänka på cykelsightseeingen som finns i BKK och som arrangeras av en svensk kille
  bangkokbybike.com (om han ännu har kvar denna business och inte flyttat ifrån sta´n eller bytt verksamhet, no idea….).

 2. Så härliga bilder!! ?

 3. Oj så många spännande bilder 🙂 tack för att du delar med dig av upplevelsen. Kram Bim

  1. Taaack själv för att du följer med på resan här i bloggen 😉 Kramar finaste Bim! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *