Icelandair fly theatre experience

Alltså, vilken upplevelse! 😀

Jag är så himla glad att vi hängde med på den här PR-resan. Det känns som rätt timing för mig att bara få känna glädje just nu. Det här har verkligen fått mig att tänka på annat för stunden och det är vad jag behöver. Att låta allting kylas ner för att kunna tänka klarare och kan vara säker på mina beslut.

Den här flygteater var verkligen över min förväntan. Innan trodde jag att de skulle ha någon form av song och show på planet men det visade sig att det är en som live teater med olika karaktärer som man kan prata och interagera med redan från när man checkar in och under hela resans gång.

När vi kom fram till incheckningsdisken fick vi varsin blomma för att visa att vi är en del av showen och en kvinna med röd uniform kom fram till oss och sa: -Welcome to hippie express! Under tiden hade vi en kille bredvid oss som rotade runt i sin ryggsäck och undrade om han kommer att få komma med på planet med så många CD-skivor till sin walkman. Han var såklart en av skådespelarna.

Under resan mötte vi olika karaktärer och personligheter, de interagerade med oss och vi med dem. Helt otroligt att de lyckades stanna i deras karaktärer heeeeela vägen. Alla karaktärer har nämligen en backstory som de gärna berättar för en och det är så man får leva in i teatern.

Här har vi en hippie tjej som ringde hem till sin mamma från loungen, hon och hennes hippie pojkvän har varit ut i världen och rest i 6 månader. Noterar att telefonen inte fungerar på riktigt, haha. 

Här har vi en till dam som ringde efter sin man med en telefonen som inte fungerar, men hon stod där i 20 minuter.

Karaktärerna som vi kunde se vid gaten innan boarding. 

Det var såklart bara vi som åkte med Icelandair flight som förstod att detta var bara en del av teatern men det var många på flygplatsen som inte förstod och kliade sig själv på huvudet. Hörde någon bakom mig som sa: -That’s crazy, why do so many people gather around and taking photos of some singing hippies? Haha.

  Vi som var del av flygteater upplevelsen fick sitta på den bakre delen av planet där flygteatern håller till.. När bälte-signalen slogs av började skådespelarna kliva upp från sina platser och bytte av med varandra så att de fick interagera med så många gäster som möjligt och vi fick lära känna dem lite mer under resan.

Hela flygteater upplevelsen gick ut på att man ska få leva in i de olika karaktärernas liv och bakgrund. De sticker verkligen ut när man ser dem vilket gör dem väldigt intressanta och man vill bara veta mer. Man höll utkik hela tiden efter karaktärerna. Det är som att leva in i en film på något sätt. Man vill höra vad dem säger och se vad de har för sig under resan. Vi hade såklart ät- och vilopauser under resan. Skådespelarna spelade ju som passagerare på samma plan så de har samma aktiviter som vanliga passagerare har.

Vi gjorde även en snabb stopover på Island där teatern fortsätter och fick mumsa i oss lite buffé i Saga Lounge.

Här är jag med några av de härliga karaktärerna.

Vilket roligt koncept de har kommit med! Jag är glad att vi blev bjuden till Icelandair flygteater premiären, måste nog vara ett av de roligaste event som jag har varit på.

Tack snälla Icelandair! 

4 kommentarer

 1. OMG Jösses säger jag bara. Hur har dom kommit på den här idén?
  Finns den redan i något annat land/flygbolag och dom fått den därifrån, eller har Icelandair haft personer som klurat ut detta tema själva.
  Helknasigt, udda, roligt, märkligt – you name it.
  På fotot där du har solisarna på dig ser du ut att tillhöra en av karaktärerna, nytt jobb för dig kanske?
  Det jag tänker på samtidigt är ju att karaktärerna är ju i ”tjänst”, de skall ha lön för sitt jobb. Och de tar upp x antal flygstolar 2 vägar, som därmed inte kan säljas till ordinarie passagerare. Så skall dom ha hotell och mat under stoppet i NYC. Allt detta kostar ju en del pengar för flygbolaget, pengar som måste komma från någonstans. Risken är ju att dom måste höja biljettpriserna för alla passagerare.
  Hmm, kul tema men där går ekonomin inte helt ihop för mig i min lilla hjärna. Iof sig kanske Icelandair är statligt och backas upp ekonomiskt av ”regeringen”, men ändå…..??

  Visst är det ett sätt att promota Icelandair och Island både för stop overs på väg till eller från annan destination och som holiday destination.
  Udda koncept är ju ändå intressanta och något som fångar medias och allmänhetens intresse. Drar blickarna till sig. Ger reklam åt Icelandair som kan locka fler kunder.

  Fantastiskt roligt och intressant för dig och Bill att ha blivit utvalda att hänga med på en sådan promotion resa.

  En annan sak, vad händer med er flight och orkanen. Påverkas ni något lite eller inget alls. Flygplanen måste ju flyga andra router om det är en orkan i deras ordinarie färdväg. Så gjorde vi med kryssningsbåten jag jobbade på en gång i Karibien, när vi hade en orkan i närheten. Vi tog en omväg runt Dominikanska republiken i stället för att färdas ”rakt fram” och undvek därmed orkanen.

  Men vi kunde se spår av dess framfart när vi kom fram till nästa destination som var St. Thomas, US Virgin Islands. Dock mest i form av nedblåsta träd. Inga hus som rasat samman.

  Synd om människorna som bor i Karibien och i de södra staterna i USA.
  De lever ju med orkansäsongen varje år. Även om den nu verkar vara kraftigare än någonsin.
  Och i Japan, Filippinerna och däromkring har som sina superstarka tyfoner som återkommer. Och kraftiga monsunregn i Sydostasien.

  Det gäller att hålla koll i förväg när man skall resa någonstans, på dessa årligen återkommande väderfenomen. Typ ta sig en extra funderare om man tänker semestra i Florida eller Karibien under orkansäsongen osv. Även fundera lite extra om man tänker köpa semesterbostad i ett område som har årligen återkommande orkansäsong.

  It’s a tough world out there, but interesting and great no matter what.
  Stay safe, at the same time as you enjoy life.

  Karma

  Kram

 2. Glömde fråga i mitt inlägg, hur många karaktärer var det med på er resa?
  Festligt med dessa karaktärer som gick runt i transit i sina udda outfits innan boarding.
  Nästa steg i detta koncept för Icelandair kunde ju bli att på enstaka flygningar, förutom att dom har karaktärerna med ombord, så får även passagerarna lite props att ”klä ut sig med”. Typ hatt, lösskägg, lösmustasch, peruk, fjäderboa, fejkbrillor osv. Så får passagerarna också vara del av karaktärerna, bli intervjuade samtidigt som de filmas och detta visas i skärmarna så övriga passagerare kan följa intervjuerna. Då kunde man ju även ha 1-2 celebs eller andra kända personer med på en sådan flygning, som intervjuas och det sänds live onboard och man får även tala med och ställa frågor till denna celeb.
  Kanske typ lite Skavlan show fast onboard Icelandair. De kunde ju bjuda in Skavlan också på någon flight och köra en live Skavlan show onboard.

  Har för länge sedan hört talas om flygningar typ på bara några timmar. Där man inte visste var man skulle hamna. Surprise!!! Gick nog mest ut på att kunna handla duty free, detta var innan EU. Då kanske man flög från Stockholm till Munchen, gick av där och kunde handla i duty free och sedan åter till Stockholm.

  I tidernas begynnelse när de första charterflygningarna började, kunde man mellanlanda och ligga över natt på hotell i t.ex. Barcelona eller annan stad i Spanien, i samband med en flygning till Kanarieöarna. Detta då flygsträckan annars var för lång för direktflygning med dåtidens plan (propellerplan, DC6 eller annat kanske?).
  I samband med denna övernattning gick man ut och åt middag och gick på nattklubb. Sedan fortsatte man flygningen nästa dag till sin semesterdestination.
  How about that????

  När jag jobbade som reseledare i Österrike för länge sedan, hade vår utflyktsagent olika egna utflykter med mindre bussar som han sålde till turister i byn. En gång i veckan brukade han ha en utflykt som hette
  ”FAHRT INS BLAUE” (kan ev. vara felstavat av mig…). typ ”UTFLYKT MED DESTINATION OKÄND”. Man köpte då en utflykt utan att veta var man skulle hamna. Chauffören/ägaren Josef, berättade att först när han satt vid ratten med paxen i bussen, då bestämde han vart han skulle åka just den dagen……

  ATT RESA ÄR ATT LEVA……….
  Kram

 3. Jaa! Har länge tänkt att det borde finnas nån form av underhållning på flygplan, tycker det är såå tråkigt att flyga. Detta låter som något för mig:-D

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *