Icelandair fly theatre experience

Alltså, vilken upplevelse! 😀

Jag är så himla glad att vi hängde med på den här PR-resan. Det känns som rätt timing för mig att bara få känna glädje just nu. Det här har verkligen fått mig att tänka på annat för stunden och det är vad jag behöver. Att låta allting kylas ner för att kunna tänka klarare och kan vara säker på mina beslut.

Den här flygteater var verkligen över min förväntan. Innan trodde jag att de skulle ha någon form av song och show på planet men det visade sig att det är en som live teater med olika karaktärer som man kan prata och interagera med redan från när man checkar in och under hela resans gång.

När vi kom fram till incheckningsdisken fick vi varsin blomma för att visa att vi är en del av showen och en kvinna med röd uniform kom fram till oss och sa: -Welcome to hippie express! Under tiden hade vi en kille bredvid oss som rotade runt i sin ryggsäck och undrade om han kommer att få komma med på planet med så många CD-skivor till sin walkman. Han var såklart en av skådespelarna.

Under resan mötte vi olika karaktärer och personligheter, de interagerade med oss och vi med dem. Helt otroligt att de lyckades stanna i deras karaktärer heeeeela vägen. Alla karaktärer har nämligen en backstory som de gärna berättar för en och det är så man får leva in i teatern.

Här har vi en hippie tjej som ringde hem till sin mamma från loungen, hon och hennes hippie pojkvän har varit ut i världen och rest i 6 månader. Noterar att telefonen inte fungerar på riktigt, haha. 

Här har vi en till dam som ringde efter sin man med en telefonen som inte fungerar, men hon stod där i 20 minuter.

Karaktärerna som vi kunde se vid gaten innan boarding. 

Det var såklart bara vi som åkte med Icelandair flight som förstod att detta var bara en del av teatern men det var många på flygplatsen som inte förstod och kliade sig själv på huvudet. Hörde någon bakom mig som sa: -That’s crazy, why do so many people gather around and taking photos of some singing hippies? Haha.

  Vi som var del av flygteater upplevelsen fick sitta på den bakre delen av planet där flygteatern håller till.. När bälte-signalen slogs av började skådespelarna kliva upp från sina platser och bytte av med varandra så att de fick interagera med så många gäster som möjligt och vi fick lära känna dem lite mer under resan.

Hela flygteater upplevelsen gick ut på att man ska få leva in i de olika karaktärernas liv och bakgrund. De sticker verkligen ut när man ser dem vilket gör dem väldigt intressanta och man vill bara veta mer. Man höll utkik hela tiden efter karaktärerna. Det är som att leva in i en film på något sätt. Man vill höra vad dem säger och se vad de har för sig under resan. Vi hade såklart ät- och vilopauser under resan. Skådespelarna spelade ju som passagerare på samma plan så de har samma aktiviter som vanliga passagerare har.

Vi gjorde även en snabb stopover på Island där teatern fortsätter och fick mumsa i oss lite buffé i Saga Lounge.

Här är jag med några av de härliga karaktärerna.

Vilket roligt koncept de har kommit med! Jag är glad att vi blev bjuden till Icelandair flygteater premiären, måste nog vara ett av de roligaste event som jag har varit på.

Tack snälla Icelandair! 

4 kommentarer

 1. OMG Jösses sÀger jag bara. Hur har dom kommit pÄ den hÀr idén?
  Finns den redan i nÄgot annat land/flygbolag och dom fÄtt den dÀrifrÄn, eller har Icelandair haft personer som klurat ut detta tema sjÀlva.
  Helknasigt, udda, roligt, mĂ€rkligt – you name it.
  PÄ fotot dÀr du har solisarna pÄ dig ser du ut att tillhöra en av karaktÀrerna, nytt jobb för dig kanske?
  Det jag tĂ€nker pĂ„ samtidigt Ă€r ju att karaktĂ€rerna Ă€r ju i ”tjĂ€nst”, de skall ha lön för sitt jobb. Och de tar upp x antal flygstolar 2 vĂ€gar, som dĂ€rmed inte kan sĂ€ljas till ordinarie passagerare. SĂ„ skall dom ha hotell och mat under stoppet i NYC. Allt detta kostar ju en del pengar för flygbolaget, pengar som mĂ„ste komma frĂ„n nĂ„gonstans. Risken Ă€r ju att dom mĂ„ste höja biljettpriserna för alla passagerare.
  Hmm, kul tema men dĂ€r gĂ„r ekonomin inte helt ihop för mig i min lilla hjĂ€rna. Iof sig kanske Icelandair Ă€r statligt och backas upp ekonomiskt av ”regeringen”, men Ă€ndĂ„…..??

  Visst Àr det ett sÀtt att promota Icelandair och Island bÄde för stop overs pÄ vÀg till eller frÄn annan destination och som holiday destination.
  Udda koncept Àr ju ÀndÄ intressanta och nÄgot som fÄngar medias och allmÀnhetens intresse. Drar blickarna till sig. Ger reklam Ät Icelandair som kan locka fler kunder.

  Fantastiskt roligt och intressant för dig och Bill att ha blivit utvalda att hÀnga med pÄ en sÄdan promotion resa.

  En annan sak, vad hĂ€nder med er flight och orkanen. PĂ„verkas ni nĂ„got lite eller inget alls. Flygplanen mĂ„ste ju flyga andra router om det Ă€r en orkan i deras ordinarie fĂ€rdvĂ€g. SĂ„ gjorde vi med kryssningsbĂ„ten jag jobbade pĂ„ en gĂ„ng i Karibien, nĂ€r vi hade en orkan i nĂ€rheten. Vi tog en omvĂ€g runt Dominikanska republiken i stĂ€llet för att fĂ€rdas ”rakt fram” och undvek dĂ€rmed orkanen.

  Men vi kunde se spÄr av dess framfart nÀr vi kom fram till nÀsta destination som var St. Thomas, US Virgin Islands. Dock mest i form av nedblÄsta trÀd. Inga hus som rasat samman.

  Synd om mÀnniskorna som bor i Karibien och i de södra staterna i USA.
  De lever ju med orkansĂ€songen varje Ă„r. Även om den nu verkar vara kraftigare Ă€n nĂ„gonsin.
  Och i Japan, Filippinerna och dÀromkring har som sina superstarka tyfoner som Äterkommer. Och kraftiga monsunregn i Sydostasien.

  Det gĂ€ller att hĂ„lla koll i förvĂ€g nĂ€r man skall resa nĂ„gonstans, pĂ„ dessa Ă„rligen Ă„terkommande vĂ€derfenomen. Typ ta sig en extra funderare om man tĂ€nker semestra i Florida eller Karibien under orkansĂ€songen osv. Även fundera lite extra om man tĂ€nker köpa semesterbostad i ett omrĂ„de som har Ă„rligen Ă„terkommande orkansĂ€song.

  It’s a tough world out there, but interesting and great no matter what.
  Stay safe, at the same time as you enjoy life.

  Karma

  Kram

 2. Glömde frÄga i mitt inlÀgg, hur mÄnga karaktÀrer var det med pÄ er resa?
  Festligt med dessa karaktÀrer som gick runt i transit i sina udda outfits innan boarding.
  NĂ€sta steg i detta koncept för Icelandair kunde ju bli att pĂ„ enstaka flygningar, förutom att dom har karaktĂ€rerna med ombord, sĂ„ fĂ„r Ă€ven passagerarna lite props att ”klĂ€ ut sig med”. Typ hatt, lösskĂ€gg, lösmustasch, peruk, fjĂ€derboa, fejkbrillor osv. SĂ„ fĂ„r passagerarna ocksĂ„ vara del av karaktĂ€rerna, bli intervjuade samtidigt som de filmas och detta visas i skĂ€rmarna sĂ„ övriga passagerare kan följa intervjuerna. DĂ„ kunde man ju Ă€ven ha 1-2 celebs eller andra kĂ€nda personer med pĂ„ en sĂ„dan flygning, som intervjuas och det sĂ€nds live onboard och man fĂ„r Ă€ven tala med och stĂ€lla frĂ„gor till denna celeb.
  Kanske typ lite Skavlan show fast onboard Icelandair. De kunde ju bjuda in Skavlan ocksÄ pÄ nÄgon flight och köra en live Skavlan show onboard.

  Har för lÀnge sedan hört talas om flygningar typ pÄ bara nÄgra timmar. DÀr man inte visste var man skulle hamna. Surprise!!! Gick nog mest ut pÄ att kunna handla duty free, detta var innan EU. DÄ kanske man flög frÄn Stockholm till Munchen, gick av dÀr och kunde handla i duty free och sedan Äter till Stockholm.

  I tidernas begynnelse nÀr de första charterflygningarna började, kunde man mellanlanda och ligga över natt pÄ hotell i t.ex. Barcelona eller annan stad i Spanien, i samband med en flygning till Kanarieöarna. Detta dÄ flygstrÀckan annars var för lÄng för direktflygning med dÄtidens plan (propellerplan, DC6 eller annat kanske?).
  I samband med denna övernattning gick man ut och Ät middag och gick pÄ nattklubb. Sedan fortsatte man flygningen nÀsta dag till sin semesterdestination.
  How about that????

  NĂ€r jag jobbade som reseledare i Österrike för lĂ€nge sedan, hade vĂ„r utflyktsagent olika egna utflykter med mindre bussar som han sĂ„lde till turister i byn. En gĂ„ng i veckan brukade han ha en utflykt som hette
  ”FAHRT INS BLAUE” (kan ev. vara felstavat av mig…). typ ”UTFLYKT MED DESTINATION OKÄND”. Man köpte dĂ„ en utflykt utan att veta var man skulle hamna. Chauffören/Ă€garen Josef, berĂ€ttade att först nĂ€r han satt vid ratten med paxen i bussen, dĂ„ bestĂ€mde han vart han skulle Ă„ka just den dagen……

  ATT RESA ÄR ATT LEVA……….
  Kram

 3. Jaa! Har lÀnge tÀnkt att det borde finnas nÄn form av underhÄllning pÄ flygplan, tycker det Àr sÄÄ trÄkigt att flyga. Detta lÄter som nÄgot för mig:-D

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *