Dog lover, read this!

Som jag nämnde lite grann från förra inlägget träffade jag en underbar tjej ↑, Linn heter hon och är en del av Dog Rescue i Thailand. Jag vet inte om ni kommer ihåg det här men jag har sagt för en tid sedan att jag vill bygga ett hundhem till hemlösa hundar i Thailand men det har inte blivit blev av än. Jag insåg i efterhand att det är jättemycket jobb och svårare än vad lilla jag trodde. Men tanken finns alltid där och jag väntar bara på rätt tillfälle. Sen fick jag ett mail från Dog Rescue Thailand, blev så imponerad av deras jobb och beundrar hur de lever i min dröm. Dock är det inte alltid gröna skogar, vägen till drömmen kan vara tufft ibland och jag vill bara göra mitt bästa med att hjälpa till med det jag kan till den här underbara organisationen. 

Dog Rescue i Thailand drivs av ett gäng härliga svenska kvinnor. Alla har heltidsjobb men turas om att ”pendla” till Thailand för att ta hand om organisationen. De har även thaipersonal på plats som hjälper till med att sköta om sheltret. Varje dag matar de hundratals hundar både på gatan och på sheltret. Organisationen Dog Rescue Thailand startades 2007 av Therersa Chi och sedan 2013 har de drivit ett shelter i Laem Mae Phim, Rayong.

De försöker även göra TNR-kampanjer (Trap Neuter Return) så ofta som möjligt. Detta innebär att de fångar in vilda hundar och steriliserar/kastrerar dem för att minska antalet valpar som föds på gatan. Dock har det varit en ekonomiskt kamp för dem att hinna med i den takten som hundarna förökar sig. När de förlorade marken som de hade i deras gamla shelter var de tvungna att hitta en ny mark för att bygga nytt. Detta har gjort att de blev skuldsatta på ca 1 000 000 thailändska bath (ca 250 000 SEK) till banken, veterinärkliniken och byggfirman.
Dog Rescue i Thailand behöver verkligen allt hjälp som de kan få och kommer att vara evig tacksam för all stöd. Alla donationer och utgifter redovisas på deras hemsida. Vart enda öre går till att hjälpa hundarna och ingenting annat. Jag vill verkligen att de ska kunna fortsätta med deras fantastiska jobb men de behöver fler stöd från vackra själar där ute. 
Det bästa av allt är om man har en möjlighet är att adoptera någon av vovvarna eftersom de förtjänar verkligen ett kärleksfull hem, ni kan hitta vovvarna på deras facebooksida HÄR (glöm inte att sprida dog rescue Thailand genom att tagga dina vänner eller dela på facebook). De har en tjej som hjälper till med alla pappersarbeten på plats men ni måste betala alla veterinärkostnader, flygbiljetten o.s.v. själva för att ta hit vovven.

”SAVING ONE DOG WON’T SAVE THE WORLD. BUT IT WILL CHANGE THE WORLD FOR THAT ONE DOG.”

Eller göra något så litet som att Swisha matpeng till vovvarna: 1235549084
Det behövs verkligen inte mycket, det räcker bara med dagens kaffepeng.
Flera bäckar små! 

12 kommentarer

 1. Vad bra att det finns personer som vill hjälpa hundarna! 🙂

  1. Ja, kärlek till dem alla ??

 2. Rekommenderar är du läser på jordbruksverkets sida vad som gäller för regler om man vill ta in ett husdjur till Sverige från rabiessmittat land utanför EU. Att ta in en gatuhund från Thailand till Sverige får nog anses som nästan omöjligt.

  Sen kan man ju fundera om det är etiskt riktigt mot hunden att utsätta den för många timmar i bur i planets lastutrymme, med flera omlastningar, för att sedan placeras i karantän i Sverige i över en månad i väntan på att tillräcklig mängd antikroppar mot rabies ska bildas i blodet.

  1. Absolut, personligen tycker jag att det inte finns någon rätt eller fel så länge det är för djurens bästa. Jag har sett många lyckliga slut från vänner och bekanta som har tagit hit gatuhundar från Thailand. Det är en lång process men det går. Det är såklart jobbigt för både hussen och vovven under första tiden. Men de människor som väljer att fightas för de underbara djuren har också mycket kärlek att ge och är villiga att göra allt för den nykomplinga familjemedlemmen. Tänkt att hunden får ett helt annat liv. Hundarna går inte och vara hungriga i shelter men de kommer aldrig att få den speciella kärleken som de får som i ett vanligt hem.

   Men nu finns det faktiskt många gatuhundar där ute, hela världen över som behöver mat och någonstans att sova. Även om dog rescue gör en liten del så är det bra att de finns. Och alla, även du, kan också vara med att tillföra med mat till vovvarna för deras överlevnad ? Kram!

 3. Jennifer

  Nu har jag swishat 100 kr ??

  1. Bästa! Det är verkligen mycket mat som de kan köpa för 100kr! Tack så mycket Jennifer för att du hjälper Dog Rescue att ta hand om vovvarna! <3 Kram

 4. Hej foki!

  Vad kul att du skriver om detta då vi nyss köpt hus i samma by som detta dog rescue!
  Nu är vi fullt igång med att kolla efter nya gardiner och inredning. Har du något tips på någon bra hemsida med thailändsk inredning? Inspirationssidor? Inredningsaffärer i Bangkok eller rayong? 😀

  1. Heeey Sanna!

   Åh vad kul! Här har jag två möbelbutiker som jag tycker är bäst:
   https://www.sbdesignsquare.com/en
   https://shoponline.indexlivingmall.com/

   De har fysiska butiker runt om landet också. Annars finns det IKEA i Bangkok också om man vill ta det säkra kortet 😉

   Lycka till med inredningen!

   Kram <3

 5. Underbart med människor som hjälper djur. <3

  1. Jaaaa, jag är så tacksam att det finns organisationer som gör allt för dem här underbara djuren <3

 6. Nathalie

  Min närmsta familj har sammanlagt adopterat 5 hundar från Grekland. Jag vet inte hur Grekland skiljer sig mot Thailand men det jag upplevt är att hundarna vi adopterat som levt på gatan är så otroligt tacksamma och speciella. Det känns även bra i hjärtat att adoptera hundar som verkligen behöver det. Jag swishade en liten summa till Dog Rescue Thailand, det blir förmodligen en till peng när lönen kommer i slutet av månaden.
  Tycker att det är så fint att du sprider detta Foki, så att vi andra kan bidra med något också!

 7. Åh, jag stödjer Dog Rescue! Dock i Rumänien. En dag när mitt liv är mer stabilt, ska jag adoptera en vovve. Vill också vara jourhem åt vovvar som kommer till Sverige! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *