One step closer to my dream

Älskade ni, 

Vädret i Stockholm idag är lite soligare än igår men fortfarande kallt för att vara Juni, haha. Jag var faktiskt fullt vinterklädd igår. Vinterkappa, skor och hela köret. Det var ju kallt när jag åkte hemifrån på morgonen. Jag tycker att detta är en charm med Sverige. Ena dagen kan det vara fullt sommar och dagen efter vinter. I Jokkmokk snöade det plötsligt häromdan också, haha. Men det är ingen konstigheter alls! Det är så det är att bo här och jag älskar att man faktiskt kan berätta om det när man möter folk i andra världsdelar och alla goes: -Oh, wow! Really?! 

Jag hade så himla bra dag igår, Ae (reportern från BBC) är så himla underbar. Hon var jättenöjd över dagen och blev positivt överraskad över influencer kulturen i Sverige. Vi pratade om mitt jobb och olika projekt som jag gör idag men också bakgrunden till hur allt började därför kom bloggande in i bilden. Något som är ganska kul, när jag fick förfrågan trodde jag först att de ska flyga hit en reporter från andra sidan jordklotet när de sa ”BBC  Thai” men Ae jobbar faktiskt i BBC kontoret som ligger i London. Hon har en sambo här i Sverige och fått pendla mellan Sverige och London i 7 år nu. Hon är egentligen på semester just nu men passade på att göra en reportage om mig när hon är här. Så kul! Är verkligen tacksam för möjligheten.

En utav höjdpunkten igår var Hello Kitty träffen. Nyper mig själv i armen fortfarande, är det här på riktigt?! Ska jag bli ambassadören för Hello Kitty?! Jag kommer inte att kunna göra det här själv så ni måste verkligen hjälpa mig kära ni, som ni alltid gör. Hjälp mig att finna inspiration till det vi ska göra. Dock har jag mina egna villkor som jag vill att vi ska följa: -Att det ska gå till good cause, tänka ekologisk och skapar möjligheter för de behövande. Jag kan fortfarande inte förstå att jag, Foki, Hello Kitty fan från när jag var liten får göra något tillsammans med min barndomsförebild. En dröm som en gång i tiden kändes omöjlig, men helt plötsligt är den här framför mig… overklig. Det är inte så klyschigt att drömma stort trots allt!  

____________________

อากาศที่สตอกโฮล์มวันนี้ดีกว่าเมื่อวานนิดนึงแต่ก็ยังหนาวมากสำหรับเดือนมิถุนายน เมื่อวานนี้ฟุกกี้ใด้ใสเสื้อผ้าฤดูหนาวเต็มยศ แต่ฟุกกี้คิดว่านี่เหละคือเสน่ห์ขของสวีเดน วันหนึ่งมันอาจจะร้อนมาก นึกว่าไทยแลนด์ส่งความร้อนมาให้แล้ววันรุ่งขึ้นหิมะเสือกตก 55 แต่ก็ไม่แปลกค่ะของช่วงฤดูนี้

เมื่อวานนี้เป็นวันที่ดีมาก พี่เอ (นักข่าวจากบีบีซี) น่ารักมากจริงๆ  พี่เขาประทับใจกับวัฒนธรรม ”Influencer” ที่สวีเดน เมืองไทยเรียกง่ายๆว่าเน็ตไอดอล แต่ที่จริงแล้วมีความแตกต่างกันมากมาย พี่เอสัมภาษณ์เรื่องงานของฟุกกี้และเริ่มต้นทั้งหมดเป็นยังไงมายังไง ขอบคุณมากนะค่ะสำหรับโอกาสนี้ ฟุกกี้ดีใจมากค่ะ

หนึ่งในไฮไลท์ของเมื่อวานนี้คือ Hello Kitty ยังยิกแขนของตัวเองอยู่ทุกวันนี้ว่า: -เป็นไปใด้ไง?! ฟุกกี้นี้หรอที่จะใด้เป็นตัวแทนของ Hello Kitty สวีเดน? ฟุกกี้คงทำคนเดียวไม่ใด้หลอกค่ะ ช่วยๆกันหน่อยนะค่ะ ช่วยเป็นแรงบันดาลใจ ออกความคิดเห็นและหาไอเดียเจ๋งๆด้วยกัน ฟุกกี้อยากให้งานชิ้นนี้ได้เป็นประโยชน์ให้คนอื่น สร้างโอกาสสำหรับผู้อยากจนและ think organic

ตายและ… ยังไม่เข้าใจเเลยว่า ฟุกกี้ ที่เป็นแฟนคลับของ Hello Kitty ตั้งแต่เด็กจะใด้ร่วมงานกับไอดอลตัวเอง ความฝันที่เคยดูเหมือนเป็นไปไม่ได้ แต่ก็อยู่ข้างหน้านี้เอง มันไม่ใช่ความเพ้อเจ้อนะค่ะที่เรามีความฝันใหญ่ เพราะมันเป็นไปได้จริงๆ ถ้าเรากล้าฝัน

4 kommentarer

  1. Så härligt!! Är så glad att det går så bra för dig! Du är underbar ❤️

    1. Tack snälla, det är du som är underbar! <3

  2. Helt fantastisk! Jag är glad för din skull. Man ska alltid drömma stort ❤️

    1. Tack finaste <3 Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *