Feel good sunday

Mina käraste, 

Under tiden som det här inlägget ligger uppe i bloggen är jag och Bill förmodligen någonstans i Dubrovniks gamla stan och letar efter ännu fler Game Of Thrones Photo-spots som två galningar, haha. Jag ser verkligen framemot min första semester där jag inte använder internet eller är uppkopplad på en hel dag! Alltså no insta-stories eller uppdateringar i mina sociala medier. Sitter här och ler för mig själv hur mysig det här kommer att vara och jag längtar så! Notera att det här inlägget har jag skrivit dagen innan.

Men jag vill bara dela med lite glädje till er ifall ni har det för varmt där hemma och tycker att det är jobbigt 😉 Såg att det ska vara sommarväder nu i Stockholm och i södra Sverige. Av alla helger väljer vi att åka iväg på den varmaste helgen, haha. Nåja…

Glöm inte att vara närvarande här och nu. 
Älta inte över det förflutna eller känner sig stressad inför framtiden att man glömmer bort att leva just i den här stunden. Var närvarande i det här ögonblicket och vad som händer nu. Lycka existerar i nuet, det förflutna har gått och framtiden har inte kommit än. Försök att stanna upp och se dig runt omkring, var uppmärksam, var närvarande, räkna dina hjärtslag, känna vind på ansiktet och lyssna på fåglar. Gå inte miste om lyckan idag för att man råkar lägga fel fokus.

Förstora inte upp saker mycket större än vad de är. 
Gör inte saker mycket större än vad de faktiskt är. Man ska inte lägga fokus på bekymmer och problem som egentligen kanske inte är problem i slutändan. Så fort man är upprörd ska man i första hand reflektera över känslorna, varför kände man så? Hur ska man lösa problemet? Är det värt att göra något åt det? Sedan ska man gå vidare så fort som möjligt för att man inte vill spilla sin dyrbara tid på negativ energi, man lever bara en gång. Var ärlig med dig själv, hur allvarlig är dessa problem egentligen om man ser det i helheten eller i en större sammanhang?

Sluta antar vad andra människor tycker och tänker. 
Ibland gör man egna slutsatser om vad andra tycker eller tänker om en. Man ska inte anta hur andra resonerar på samma sätt som man inte vill att andra ska göra så mot en själv. Sen kretsar inte världen runt dig. Alla har sitt, de har saker att göra, jobb, studier o.s.v. De har förmodligen egna problem och bekymmer och kanske inte ens lägger ner tid på att tycka och döma som man kanske tror. Undrar man något eller vill ha svar kan man göra en sån enkelt grej som att: fråga!

Uppskatta allt som livet har att erbjuda. 
Har sagt det miljoner gånger och säger det igen. Var tacksam och uppskatta allt som man har i livet. Uppskatta fina människor som vi har runt omkring oss , erfarenheter som vi har fått, kunskap som vi har lärt oss, tak över huvudet och mat på bordet. Tacksamhet och uppskattning är den stora nyckeln till lyckan eftersom man tillåter sig själv att kunna leva i nuet.
Gå in i det minsta lilla detalj, varmvatten som man har när man duschar, naturen omkring oss, fluffbollar som man kanske har hemma (husdjur), hur mänskligheten uppfann kylskåp eller mobiltelefoner som vi kan hålla kontakt med nära och kära, flygplan som vi kan resa och upptäcka världen eller cupcakes som vi får enorma sockerkick av. Det positiva inställningen behövs för att man ska kunna leva ett gott och hälsosamt liv.

__________________

Jag vet att budskapen ovan har jag sagt tusen gånger men det är aldrig fel att påminnas sig själv igen. Så enkla vardagliga saker som är så enkelt att man lätt kan glömma bort. 

Stay awesome! 

8 kommentarer

 1. Du är så klok Foki! Tack för dina visdomsord och för en jättebra blogg! <3

 2. Tack <3

 3. Hej igen, Foki ☀️??
  (Andra gången jag skriver nu?Även om jag följt dig i år).
  Sist skrev jag om min trafikolycka jag hade och hur tacksam jag var över det hela, att det gick så bra och att jag kunde få kvinnan som ”skapade olyckan” att pusta ut och le till slut. Jag sa att hon ska vara tacksam över att det gick bra för oss! 🙂 För hon var så orolig över hur det gick med mig! 🙂 Sen var jag även var tacksam över att jag tränat Taekwondo i mer än 12 år! Att jag tack vare det är van vid smällar/hårda landningar! Var tacksam över att jag fick komma hem till min fina son och man! ❤️
  Skrev även att jag förlorade min lillasyster år 2014. Men jag vet att hon är med mig 24/7. Att det kanske även var hon som hjälpte mig i trafikolyckan, att jag klarade mig så fint(med bara lite skrapsår) då det var ett mirakel enligt polisen och ambulansen. ??

  Nu ville jag säga hej igen! Även berätta att jag köpte hem Zoirak schampo och balsam och fick hem dem för typ 1 vecka sedan!
  Jag visste, redan innan jag fick hem dem..att de skulle vara bästa schampot och balsamet jag någonsin testat/använt. Bara efter en gång, märkte jag att jag inte hade någon mjäll(!) kvar! Brukar aldrig ha mjäll, men fick det förra året från ingenstans? Och jag äter bra/nyttig mat. Är postiv i allt. Är Långt ifrån stress. Duktig med sömn, vatten..osv! Iaf ? Schampot och balsamet.. Asså.. Kände hur jag belönade mitt hår! Kände hur glad mitt hår blev! Lite som ”Äntligen vattnar jag min blomma med rätt vatten..så den fick liv igen” ?

  Att köpa hem Zoirak värmde mig! Det ger mig glädje att se dem framför mig, med texten ”Zoirak” och sedan tänka ”Underbara Foki har skapat detta. Hon är så grym.. Så driven. Resutatet av det, är här, framför mig! I min hand..i mitt hår nu! Och det är riktigt bra grejer, det här! Bästa tom. På alla sätt! Tacksam över att Foki är som hon är, tänker som hon gör! Tack vare henne, kan jag använda det bästa för mitt hår. Och vi alla förtjänar det bästa!”

  Jag håller med dig i allt du gör och skriver! Vi tänker rätt lika, måste jag säga! Brukar bland annat prata om att det är viktigt med att vara tacksam och positiv, till mina vänner! ?

  (Sen är det viktigt för mig att äta ekologiskt..och jag hoppas att en stor del av det jag köpt med texten ”ekologiskt” är ekologiskt. Jag försöker så gott jag kan. ? Vill börja odla min mat själv faktiskt!)
  All mat borde vara ekologiskt egentligen. Men ja, det har ju fått bli som det blivit idag.
  Sen är socker, rakt av, gift för kroppen…men man hittar typ socker i nästan allt man köper i matbutiken idag. Allt borde vara ekologiskt och utan socker. Tyvärr, så är det tvärtom. Idag får man typ hoppas på att det som det står ”ekologiskt” på, är ekologiskt. Inte så konstigt att folk blir sjuka av alla gifter, socker(som också är gift) som de får i sig, sen stress på listan…och kroppen säger ifrån med någon sjukdom till slut, som på ’kroppska'(påhittad ord, ja) betyder ”Jag mår inte bra när du förgiftar mig med all giftig, onyttig mat och även stressar/oroar mig så mycket med allt. Går runt och är arg på Greta och Bobban. Eller på din pojkvän som svek dig. Att du, är arg över att Maja har så vackert hår..och istället borde gå och frågar henne vad det är för schampo hon använder..och tex då får veta att det är ZOIRAK?, så du också kan få fint hår. Men nej, du ska avundas, vara sotis..arg…osv istället. Allt detta gör mig dålig.”..och sen när kroppen sagt ifrån, ska man ta massa mediciner på det..som också är gift för kroppen. Ja, en enda ond citkel.
  Förr, när man gick till läkaren, var ju medicin det sista alternativet. Först ville läkaren att man testade med att få in goda rutiner i vardagen i en längre tid, sov i tid, åt rätt mat..osv. Om inte det skulle funka, ja..först då fick man medicin. Idag är det typ tvärtom? Alvedon..ipren..är väldigt populärt.
  Men självklart, är det akut så tycker jag att man ska ta medicin! Men att man vid sidan om det, försöker ändra sina vanor, till rätt/goda vanor! Sjukdomar brukar byggas upp under flera års dåliga vanor… Så..innan man vänder sig till medicin(så länge det inte är alutfall, vill säga!). Så ska man välja den hälsosamma vägen! Börja idag, din kropp kommer att tacka dig!

  Jag är även tacksam över att jag känner till allt detta så att jag kan fylla mina skål/tallrikar med rätt grejer! Samt mina tankar, med rätt saker! Viktigt att man gör rätt på både insidan och utsidan. Samt att man hjälper andra att göra det! ??

  Sen vill jag bli civilingenjör inom bygg, (älskar matte, fysik, kemi…osv. Det är viktiga ämnen att kunna, enligt mig) så jag pluggar till det. Och när jag är klar med det, vill jag hjälpa människor. Bygga något för de som behöver det. T.ex skola! Vill hjälpa människor och göra dem lyckliga! Så jag blir så glad när jag läser om allt det du gör, Foki! ??

  Du är underbar! Stolt över dig.

  Puss och kram, Foki!
  Ha det så underbart! ☀️??

 4. Hej igen, Foki ☀️??
  ? Vill även lägga till för dig och dina fina läsare!
  Att det finns en tjej på youtube (Holistichabits) som har riktigt bra koll på hur man skapar goda vanor. För både insidan och utsidan. Vad riktigt bra mat är… Även hur man tex blir av med massa finnar. Hur man får vita tänder med olika råvaror. Osv. Allt detta.. Utan massa gift/kemikalier..och skada något. På ett naturligt sätt. Även hur man kan få tjockt hår! Hon har otroligt tjockt hår, vita tänder..fin hy. Och nej, hon hade inte tur med hyn..osv. Hon fick massa finnar för flera år sedan.. Det var tack vare det hon bestämde sig för att lära sig mer om kroppen/hälsan/ ”holistichabits” för att kunna gå till botten med sina problem och lösa det på djupet. Och strävan efter att få kunskap om det..gjorde så att hon fick massa andra viktiga kunskaper på vägen. Allt detta delar hon öppet med sig! ?

  Hade hon känt till ZOIRAK, och testat själv, hade hon starkt rekommenderat det till världen ? Garanterat ?

  Hon heter Holistichabits på youtube. Skrev det där uppe med..men skriver det igen ifall ni missade det och vill kolla. ?

  Känner inte henne personligen,(om någon läsare undrar..men det spelar ingen roll. ?). Jag delar gärna med mig det som är bra till dig, Foki och till er läsare/omvärlden! ?

  Så som jag börjat göra om ZOIRAK nu. ❤️ ???

  Godnatt Foki och alla andra❤️
  ☀️??

 5. Det var ett tag sedan jag tittade in här nu och vill bara säga att oojjj vad ditt hår är fint nuförtiden!! Har följt dig till och från i massor av år och din nuvarande frisyr/hårfärg är lätt minst en topp-3a för mig! ?

  1. Åååh, tack snälla <3 Vad glad jag blir! Kraaam!

 6. Hej!
  Jag är inne på din blogg för första gången på två veckor (ovanlig lång tid för att vara jag) och WOW dina bilder är så fina! De känns så naturliga och härliga. Hoppas ni har det bäst! 😀

  1. Haha, välkommen tillbaka! Tack snälla du! Hoppas att du har haft det fint under tiden du har varit borta! Kraaam <3 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *