Svar på frågor

Kan du ge mig tips på 5 vardagliga vanor som får en att må bättre? Känns som att jag inte har kommit något vart med mitt liv just nu medan mina jämngamla kompisar har karriär, familj och barn.
– Nu vet jag inte hur gammal du är men gissar på att du är mellan 25-35 år? (enligt analytics är över 50% av er läsare i den här åldern nämligen). Du behöver inte känna stress över livet. Njut, lev, det finns så mycket saker som man kan göra när man inte har familj och barn. Man kan åka iväg någonstans spontant utan att planera, man kan göra vad man vill utan att anpassa sig. Det finns alltid bra och dåliga sidor såklart, men välj att fokusera på de positiva sidorna så länge det varar.
1. Börja dagen med att vara tacksam och uppskattar det man har. ”Mitt liv är awesome, jag är awesome, everything is awesome”.
2. Gör eller säg något snällt till någon annan (Har som en regel att alltid göra det varje dag).
3. Sätt dina vardagliga mål, ”Idag ska jag äta spagetti carbonara”, ”Idag ska jag unna mig själv massage”, ”Idag ska jag gå fram till den där killen/tjejen på jobbet som jag vill lära känna”, ”Idag ska jag hoppa av 3 stationer tidigare för att ta en längre promenad hem”, ”Idag ska jag springa 1 mil på löpbandet”, ”Idag ska jag börja dagen med Yoga”, ”Idag ska jag lära mig hur man räknar 1-10 på mandarin” och så vidare. Har något som du alltid kan se framemot att göra varje dag. Små vardagliga saker. Behövs inte mer än så.
4. Stanna upp några minuter om dagen och reflektera, njuta av tillvaron och omgivning som du befinner dig i där och då. Solen, träden, blommor, fågelkvitter m.m. gå närmare in på detaljer som finns i din omgivning och beundrar det världen har att erbjuda.
5. Avsluta dagen med att se framemot nästa dag med spänning. 

Vad är det som du ser fram emot mest att göra under längre ledigheter?
– Umgås med familjen, vänner, pussa på katten, ligga under bordet och måla något vackert i ensamhet. 

Vilket språk skulle du vilja kunna förutom dem du redan kan?
– Mandarin och Japanska. Har länge velat åka på en språkresa, bo i Japan under en tid och gå skola där. Men har inte hittat rätt tid och tillfällen än. 

Hur ser din morgon/kvällsrutin ut?
– Morgonrutin: Vakna, öppna datorn, börja jobba i sängen, läsa genom mail och meddelanden, gå genom kalendern och planera dagen, äta frukost som jag har fått av Bill när han vaknar (Bills morgonrutin). När jag blir jättekissnödig springer jag till toa, borsta tänderna och gör mig klar för dagen (om jag ska ut). Dagen fortsätter enligt planerna.
Kvällsrutin: Öppna kalendern, reflektera vad jag har hunnit med och gör mig redo inför nästa dag. Ta ett varmt och långt bad. Se en serie eller film för att skaka av tankarna från jobb somna till filmen/serien. 

Vad är din favoritsmak på glass och godis?
– Jag har alltid älskat magnum strawberry white sen jag var 14 och älskar söta, mjuka gummi-godisar. 

Hur håller du dig motiverad och på topp så länge?
– Den positiva inställningen antar jag. Ni ska veta att jag också tappar motivationen ibland men under en kort stund sedan laddas allt på nytt igen. 

Eftersom du reser så mycket, vilket land föredrar du att vara i? Sverige, Thailand, Japan? Eller nåt annat land?
– Jag älskar Japan av personliga intressen. 

Hur kommer man över att ha blivit dumpad av någon man älskade?
– Man ska låta tiden göra sitt. Att komma över någon kan ta tid. Men först och främst måste man fokusera på sitt eget välmående, distrahera sig själv med en ny rutin. Kan vara allt från att börja springa varje morgon, ta sin hobby på allvar, gör saker som du inte kunde göra när du var i ditt förhållande, åk på en solo resa, må bra i DITT eget sällskap och umgås massor med familjen och vänner. Det är då man blir påminn om att kärlek kan komma från andra håll också. Vilka förändringar och prioriteringar du väljer är såklart ditt val.

Är Fokiwa nedlagt för gott eller kommer du börja designa kläder igen?
– Jag blir alltid så himla glad varje gång någon av er frågar. Jag designar fortfarande men har inte hittat rätt tillfällen att släppa allt officiellt bara. Det är så mycket jobb med lanseringar o.s.v. och jag måste fokusera på Zoirak just nu. Min personal (dem som stannade med mig till slutet) skriver till mig fortfarande hur de längtar efter den tiden de jobbade med Fokiwa. Jag har haft enormt otur med kollegor och folk som jag har arbetat med men det är verkligen inte alla som är onda.  

Om du hade haft ett ”vanligt” jobb, vad skulle det ha varit?
– Läkare som var tänkt från början eller pilot. Men det finns också andra jobb som jag skulle tycka var kul, dagisfröken, bildlärare och kock bl.a. Om jag lyckats fullfölja mitt syfte i livet tidigare än väntat är det inte fullt omöjligt att jag står någonstans i ett kök och jobbar bara för att det är kul att jobbar på halvtid som dagisfröken, haha. 

Jag undrar vilket/vilka länder i asien du skulle rekommendera att resa till om man har små barn, en bebis och en 1.5 år äldre. Är mest ute efter värme och vackra landskap och trevligt folk.
– Thailand! Det går alltid hem. Man vet alltid vad man får när man semestrar där. Thailand är ett perfekt semesterland.  

_________________

Fler svar på frågor kommer 🙂

1 kommentar

  1. Jag kan definitivt se dig som fritidsledare för typ en lågstadieklass. ;D

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *