Bim söker hennes riktiga föräldrar i Thailand

Hej!

Jag heter Bim och kommer att i det här inlägget skriva min berättelse om hur jag har försökt att hitta min familj i Thailand. Jag och Foki träffades för första gången i förra veckan. Det var helt oplanerat och verkligen jätteroligt! Jag var ute med min vän som behövde köpa ett skal till sin nya telefon så jag föreslog Telia på Kungsgatan, eftersom de har en stor butik där. Medan min vän kikade på skal såg jag plötsligt hur Foki sitter där. Jag sa till min vän att Foki satt där och att och ville gå fram, men att jag var orolig att kanske störa, eftersom Foki satt och läste i sin telefon. Min vän sa att eftersom jag gärna ville hälsa på Foki så skulle jag ändå gå fram, så jag gick fram och hälsade och berättade att jag är adopterad från Thailand. Var lite nervös först att jag skulle ha sett fel och gå fram till någon annan, men är så glad nu att jag träffade Foki. Det kändes särskilt roligt då vi är från samma land och eftersom jag har följt hennes blogg i cirka 5 år. Gillar hennes inlägg om Thailand väldigt mycket! Gillar även med hennes blogg att vi är nästan lika gamla. Foki blev jätteglad och vi tog en bild tillsammans. Hon ville gärna att jag skulle maila henne efteråt, för hon ville försöka att hjälpa mig med att tillsammans försöka söka efter min thailändska familj. Jag är verkligen glad och tacksam för hennes hjälp och blev även väldigt glad när Foki gav mig hennes hårvårdsprodukter som present. På baksidan av hennes shampoo och balsam som jag fick står det ”Made in Thailand” och man kan återanvända flaskorna för till exempel tvål när de är slut. Känns som ett roligt minne från när vi träffades.

Mitt thailändska namn är ”Ae Boontham”, Ae står för bokstaven A. I mitt birth certificate står det att jag är född den 24 februari 1990 (2533 Thailändskt år) klockan 00.57 på Vajira hospital i Dusit district, som ligger i Thailands huvudstad Bangkok. Min biologiska moders namn är ”Nongrak Saengkerd” och min biologiska faders namn är ”Suchart Boontham”. Det står att hennes ålder var 34 år när jag föddes. Hans ålder saknas. Båda är Thai nationalitet. Det står inga ID nummer. En läkare säger att man inte kollade några ID kort på samma sätt som efter att datorerna kom. Det finns även information på mitt sjukhus om att min moder har ett barn till född innan mig, men några uppgifter om mitt syskon finns inte. Det finns heller ingen information om att någon från min familj har valt att få vara anonym eller inte vill bli kontaktad. Det gör att jag fortfarande vill försöka att söka.

Det står i ett dokument att jag lämnas kvar på sjukhuset efter förlossningen och sedan flyttades till Phayathai Babie’s Home (barnhem) i Bangkok i november samma år, cirka 9 månader senare. Tyvärr minns ingen på sjukhuset mig eller min tid där när jag frågat de. Jag har ett foto i mina dokument på mig som bebis tillsammans med en sjuksköterska, men hon minns inte heller varken mig eller fotot. På bebisens tröja står det ”flicka B” men mitt namn är A. Sjukhuset vet inte varför det står så på mitt foto.

Det finns en uppgift på mitt sjukhus om att mina föräldrar ska ha bott på denna adress under en tid:
112/6 Nakhon Chai Si Rd
Dusit district Bangkok
10300

Jag har frågat Dusit administration, Vajira hospial, Phayathai Babie’s Home och Child Adoption Center in Bangkok om hjälp. Dusit administration kan bara hitta mitt birth certificate och Vajira hospital kan också bara hitta my birth certificate (samma som jag redan har) och min moders patient information. Phayathai Babie’s Home and Child Adoption Center hittar inget alls.

Jag har fått hjälp att söka efter registrerade personer i Thailand av polis där, men det fanns inga träffar på min moders namn. Det finns cirka 40 personer med min faders namn, men vi vet inte hans ålder. En thailändsk person som försöker hjälpa adopterade i Thailand har försökt att skriva brev till de som matchat mina föräldrars namn utan att få några svar.

Jag har även sökt till svenska Spårlöst men kom aldrig med då redaktionen ansåg att mitt fall verkade för svårt och tog en annan istället. Några i Thailand har hjälpt mig att dela min berättelse i sociala medier, men jag har tyvärr inte lyckat att nå ut så som jag hade önskat och är därför jätteglad att Foki vill försöka hjälpa mig. <3 Det betyder oerhört mycket för mig.

Jag har haft kontakt med några grannar på adressen i Thailand som säger att de har minnen (det finns tyvärr inga bevis, utan det är endast antaganden/gissningar/minnen). En granne säger att hon har hållit i mig och mitt syskon samtidigt och är helt säker på att vi var tvillingar. Hon säger att hon minns att vi båda var flickor. Det här berättade hon utan att veta att det finns information på mitt sjukhus om att min biologiska moder har två barn. Hon kan tyvärr inte minnas namnet på varken mig eller mitt syskon, men hon tror att jag hade ett annat namn än ”A”. Hon säger att mina föräldrar bodde där cirka 2-3 år. Hon säger att hon såg mig till och från på adressen. Hon tror att min faders namn är korrekt och att han var från Yasothon eller Sisaket provins i Thailand, men är inte säker. Hon säger att min fader hyrde rum och tuk tuk (thailändsk taxi) där. De brukade kalla min fader för ”Tia” och min moder för ”Nuan”. Hon säger att min moder arbetade i en nudelbutik nära denna adress och senare nära ett tempel som heter ”wat Samien”. Grannarna tror att mitt syskon senare bodde med min mammas syster, min moster. Några grannar tror att de hörde att mina föräldrar senare separerade. De pratade med en ytterligare man som ska ha arbetat med min fader för längesedan och som ska ha talat med min familj för ungefär 10 år sedan. Han säger att mina föräldrar har brutit upp, men minns inte så bra vart de bor nu. Han är inte säker men tror att min moder är från Ubon ratchathani eller Nong Khai provins. Han minns att min moder senare flyttade för att bo med sin syster i Sam Khok, Pathumthani provins. Han säger att min moders syster brukade sälja Isan mat, men är självklart inte säker på om hon fortfarande gör det.

Jag är väldigt försiktig om någon frågar efter pengar för att ge mig information och att göra DNA matchning med eventuell familj känns väldigt viktigt för mig. Jag kom till Sverige när jag var 2,6 år gammal och önskar att mina biologiska föräldrar ska få veta att jag mår bra idag och hoppas att de också gör det. Jag önskar verkligen att någon dag lyckas hitta mitt syskon som jag inte kände till att jag hade från början och mina föräldrar. Mina föräldrar här i Sverige hoppas också att jag ska hitta min familj där nere. Tack för att ni velat läsa min berättelse och tack igen till Foki för din hjälp. <3

Kram
Bim


Hjälp oss att nå ut till fler människor genom att dela inlägget eller visa till dina vänner, grannar, nära och kära. 
 Känner ni någon som kan hjälpa oss på vägen? Har idéer eller tips? Kommentera! 

6 kommentarer

  1. LYCKA TILL!! Håller mina tummar hårt att du hittar dina rötter <3

  2. Lycka till! Hoppas att du hittar dina rötter snart.

  3. Åååh så frustrerande att veta så mycket men ändå inte lyckas hitta dem! Jag önskar dig lycka till Bim, ge inte upp! Allt som du redan vet kommer säkert vara till hjälp en dag! ♥

  4. Hei! Studerer i Thailand, og min kjæreste og alle hans slektninger rundt om i landet, og venner er thai, kunne Foki kanskje oversette innlegget til thai så det blir lettere å dele? Så kan vi hjelpe å spre det<3

  5. Kanske går det att kontakta templet och tidigare arbetsplatser? jag tänker mest att även om chefer, ägare etc. kanske inte har så mycket information kanske de känner någon som varit kollega?

    Fast du verkar vara en riktig detektiv så du har säkert redan tänkt på detta, jag håller tummar och tår för att det går vägen. Jag hoppas att du kan (och vill) ge oss någon uppdatering i framtiden.

    För visst måste hon väl få det, foki? <3

  6. Hej! Jag tycker att detta låter väldigt intressant då jag själv också är adopterad från Thailand och läst Fokis blogg av och till. Jag har själv börjat känna att jag vill hitta mina rötter men inte vetat hur jag ska gå tillväga. Jag har födelseattest som du, men har dock aldrig varit till Thailand ännu. Tänker snart åka dit och då försöka hitta mina rötter. Skulle hemskt gärna vilja få tips på hur jag kan gå tillväga. Lycka till, och uppdatera gärna. <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *