Rätt mindset för ett bättre liv

Jag är ingen expert eller kan säga exakt hur man ska leva livet egentligen, jag är… precis som flesta av er. Försöker fortfarande lära mig av livet, klura ut saker som jag fortfarande inte förstår, utveckla mig själv som person och man har som sagt varit med om både bra och mindre bra saker som är bara en del av livet. Det finns dock ett par saker som boostar glädjen i min vardag. Med rätt mindset krävs det verkligen inte mycket för mig att känna lycka.

Allt detta beror på att jag sätter fokus på att börja dagen rätt. Visst, det finns dagar som är bättre eller sämre. Ibland kan man inte styra eller påverka olika händelser, men med stor sannolikhet om man tänker på att dagen ska vara bra så kommer den att vara det också. Om det nu inte händer oväntade eller drastiska händelser som sagt.

Här är några saker som boostar min lycka.

VARA TACKSAM
Jag har sagt det förut och säger det igen. Var tacksam! Var tacksam med vad livet har att erbjuda och uppskatta det man har. Du ska aldrig jämföra dig själv med andra eftersom det är din egen lycka, det är du som ska leva ditt liv och det är du som ska forma den såsom du vill och inte hur andra vill. Kom ihåg att den största styrkan som man kan ha är att kunna fira andras framgång som om det vore din egen.

FRIDFULLT SINNE
Om man kan kontrollera sina känslor så kan man kontrollera lägen. Min förmåga att kunna se positivitet i allt är resultatet från ett disciplinerat sinne. Ibland händer det saker som man inte riktigt tycker om men man försöker ändå att alltid hitta ljuset i allt. Börja alltid dagen med ett fridfullt sinne. 

DET MAN TÄNKER PÅ DET FÅR MAN
Hur jag har åstadkommit idag måste nog vara p.g.a. alla positiva tankar och ”-Heja Foki” som jag säger till mig själv varje dag. Tänker man på framgång så kommer man att uppnå den. Tänker man på misslyckanden så kommer hjärnan att vara inställt på det.

TÄNK FÖRST AGERA SEN
Att agera impulsivt har visat sig väldigt ofta att det blir sämre handlingar. Man ångrar det man har sagt eller gjort. Speciellt när det har hettat till med känslorna. Därför ska man aldrig uttrycka sig när man är som argast. Jag har en regel att alltid räkna till 100 när jag känner ett stort missnöje över något. Innan jag tillåter mig själv att uttala eller agera.

DRÖMMA, INTE BEGÄRA
Det är bra att drömma, man ska jobba för att uppnå sina drömmar. Du ska inte må sämre eller bli stressad bara för att du inte är där du vill vara. Det är skillnad mellan drömmar och begäran. Medan begäran kan få dig att bli frustrerad och olycklig är drömmar en hel annan grej. Eftersom drömmar är till för att bli inspireras och man gör nödvändiga förändringar i sitt liv för att komma dit man vill, man utvecklar sig själv till en bättre version av sig själv helt enkelt.

________________

Jag vet att jag har gjort liknande inlägg med samma budskap. Men det skadar inte att påminnas igen.
Det är lätt att man glömmer det. Ni förtjänar verkligen det bästa av det bästa i livet! 

5 kommentarer

 1. Jag drömde om att få komma med i sommarforskningsskolan, och nu vet jag att jag lyckades! 62 sökte och 24 kom med. 😀

  Mobilversionen ser bättre ut nu förresten. 😉

  1. JAAAAA!!!!! <3 Grattis! Du är så himla duktig! <3 Så stolt över dig! Ja, äntligen, mobilversionen är på plats. Kraaaam <3

 2. Hej Foki! ??
  Jag blev väldigt inspirerad av detta inlägg! (Eller, blir det av alla dina inlägg ?) Men sånt här behöver man faktiskt läsa varje dag för att bli påmind och fortsätta vara taggad! Kan aldrig bli för mycket 🙂 Har läst inlägget 3 gånger nu och blir lika taggad varje gång och säger ”Ja, nu fortsätter vi att köra på! ???”. Läser även böcker som tex ”Framgång med PMI(Positiv Mental Inställning)” av Napoleon Hill. Riktigt bra är den och den tar upp om bland annat det du skrev om. 🙂

  Jag är så glad över att du har din blogg och sprider din fina kärlek och positivitet! Det behövs:) Jag försöker också göra det till alla jag möter! 🙂

  Jag är även glad över din fina familj och att du har din fina pojkvän, Bill! ??

  Är själv jättelycklig och tacksam över allt i mitt liv! Min son❤️, men även över min fina sambo. ❤️
  Även om jag, som alla andra, har gått igenom svåra saker och stöter på det då och då!
  Jag förlorade min älskade lillasyster i början av 2014. (Hon var faktiskt mer som min dotter, eftersom det var jag som tog hand om henne redan när vi var små) Att förlora min lillasyster…självklart var det obeskrivligt svårt..obeskrivligt jobbigt. Den smärtan var kvävande och var inget annat likt! Men även då försöker jag tänka positivt. Jag har alltid gjort det och valde att göra det även då.. Självklart saknar jag och älskar jag henne mer än jag någonsin kan förklara i ord och handlingar. Men jag vet om att hon är med mig, vart jag än går och att hon har det bra! Jag känner det i hela mitt hjärta och min själ. Det är min styrka.

  Förra året var jag med i en trafikolycka och var tacksam över att jag klarade mig utan att knäcka något och att jag var vid liv. Så jag fick komma hem till min fina son och sambo igen:) Och de(polisen samt ambulansen) sa att det var ett mirakel att jag klarade mig..utan att knäcka något dessutom! Hade bara lite skrapsår.. (kanske var det för att jag tränat taekwondo i 13 år och är van vid hårda smällar, eller för att jag visste att jag skulle spänna hela kroppen för en hård landning? eller så var det kanske min lillasyster som vakade över mig? Kanske både och? Jag är iaf tacksam över det! Jag minns att jag log när jag låg på marken och tittade ut mot trafiken..såg massa panikslagna ansikten titta på mig…och insåg att jag varit med om en trafilolycka..jag var så tacksam sekunden efter olyckan. För att jag kände att jag mådde bra. Det var som att trilla från en cykel även om jag i princip flög(med min systers vingar?). Och kvinnan som orsakade olyckan bad så mycket om ursäkt…och var så rädd och orolig. Jag försökte tom lugna ner henne och göra henne glad och säga att vi ska vara tacksamma över att vi mår bra! 🙂 Att hon ska vara lugn. Att jag mår jättebra. Och klappade henne på axeln med ett leende 🙂 och jag fick ett leende tillbaka.
  Har varit med om massa grejer..som man aldrig skulle tro att jag varit med om. Och jag är tacksam över alla händelser i mitt liv och att jag har denna inställningen. Den gör mig stark. Den får mig att stå upp med ett leende. Med Tacksamhet..även när allt omkring mig fallit ihop. Då är jag tacksam över att jag står upp..för att hjälpa de/det som har fallit ihop.

  Positivt tänkande har tagit mig väldigt långt. Samt respekt för mina medmänniskor och välvilja. ❤️ Kärlek/positivtet ger en så mycket tillbaka! ?

  Önskar dig, dina nära och kära samt alla andra, en underbar dag! ☀️ ??

  Samt: GLAD PÅSK! ????

  1. Tack för din kommentar snälla du! Vad du är inspirerande som delade med dig av din resa också. Wow! Fortsätt såhär, du förtjänar verkligen all lycka i livet. Positivt tänkande må vara klyschigt för många men det funkar faktiskt mer än vad man tror.

   Önskar dig en underbar påsk och ha ett fortsatt fantastiskt år! <3 <3

 3. Det är alltid bra med upprepning av detta. Så du får skriva hur många sådana här inlägg som du vill. De är supernice!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *