Vi kvinnor är awesome!

Who run the world? GIRLS! I dagens samhälle är det ett stort fenomen att vi kvinnor ska stå för oss själva, vi ska vara starka och självständiga. Jag ser mer och mer i sociala medier hur man gärna vill lyfta oss kvinnor. Vilket är fantastiskt såklart! Det finns så många orättvisor mot kvinnor i världen fortfarande.
Personligen tycker jag att vi kvinnor har alltid varit awesome, vi förgyller verkligen den här världen till en bättre plats och jag är glad att jag är född till en kvinna.

Kom ihåg att vi kvinnor inte ska vara beroende av någon annan för att ta oss genom livet. Vi gör vad som krävs för att uppnå våra egna mål. Men det är såklart ett plus i kanten att ha en lika stark partner vid våra sidan på vägen av vår fantastiska resa, MEN att det är fortfarande vi som ska bestämma över våra liv, kom ihåg det.

Jag vet att vi redan är awesome men här är bara en liten påminnelse.

Vi vet vad vi vill och jobbar mot våra mål
Vi vet vad vi vill med våra liv och sätter tydliga planer för att komma dit. Vi håller alltid ett öga på målet och stannar inte förrän vi har nått våra mål.

Vi bestämmer över våra liv
Om ämnet berör oss själva utan att någon annan blir påverkad eller ta skada, kan vara karriär, utbildning eller något som vi har arbetat hårt för. Vi ska inte behöva känna behovet av att lyssna på vad andra vill att vi ska göra. Vi går efter våra egna känslor.

Vi är oberoende
Vi är inte ute efter att ha någon som kan stödja oss i en relation, vi letar efter någon som kan växa tillsammans med oss. Vi vill bygga ett starkt team. Balans, kompromiss, hänsyn och respekt.

Vi har ingenting emot att vara ensam
Vi njuter av våra ensamtid och har ingenting emot att vara ensam ibland.

Vi har awesome vänner
Tänkt på att man blir som den man umgås med. Vill man ha positiv energi kring sig ska man tänka på att behålla de glada och positiva vännerna. Vänner kan ge oss mer inspiration än vad man tror. Så var selektiv när det kommer till vänner! Välj vänner som inspirerar, får er att må bra och alltid vill ert bästa.

Vi söker ständigt kunskap och färdigheter
Vi älskar att få ny kunskap och jobbar varje dag med att förbättra oss själva. Vi är alltid öppna för nya erfarenheter, vi kliver gärna ut från våra komfortzoner.

Vi har vårt syfte i livet
Vi har inte bara mål i livet, vi har även syfte i livet. T.ex. om vi har möjlighet och makt att förändra världen till en bättre plats ska vi självklart göra det. Alla har olika syfte med livet, men se till att de syften gynnar andra också och inte bara till sig själv.

Vi kan visa våra svagheter också
Även om vi vill vara starka är vi inte immuna för allt. Vi vågar erkänna våra svagheter, vi säger förlåt när vi har fel och vi öppnar oss för våra käraste när vi känner oss ledsna, besvikna eller när hjärtat gör ont. Att våga visa sina svagheter är en styrka i sig.

_____________________

I Sverige har vi faktiskt kommit långt i utveckling med jämställdheten, jag har aldrig upplevt under min uppväxt i Sverige att jag har känt mig orättvist behandlat på något sätt bara för att jag är tjej, utan tvärtom! I min generation har killarna alltid fått ta hänsyn till tjejer. Vilket är jag tacksam över! 

Nästa gång skriver jag ett inlägg om: Män är awesome! Bara för att det ska bli lite jämställt här 😉

2 kommentarer

  1. Hej! Var är dina örhängen som du har på dig hela tiden ifrån? Dom är så simpla och fina, det är så svårt att hitta sånna örhängen tycker jag.. Snälla svara <333

  2. Ja, vi har verkligen kommit långt i Sverige, om man jämför med vissa andra länder! Allt är inte jämställt än, men vi har kommit en bra bit på vägen. Jämställdhet skall egentligen vara en självklarhet, men tyvärr är det inte alltid fallet. Här i Tyskland tror jag att det är vanligare att man som kvinna är arbetar halvtid efter att man har fått barn, även när barnen inte är så små längre. Vilket man ju självklart skall få göra om man vill, men jag tycker att det skall vara lika självklart att man som man väljer att göra det. Och så tror jag inte att det är, tyvärr. Men jag hoppas att den inställningen kan ändras även här!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *