Mitt bästa tips för friskare hår

Jag vet inte om jag ska markera det här inlägget som ”sponsrad” eller inte men jag gör det ändå. Vet inte hur lagen med reklammarkeringar är något mer då det alltid är nya saker hela tiden men jag vill egentligen bara tipsa er om en grej med Zoiraks Natural Oil. Ni som redan har köpt produkten. 

Jag upptäckte nämligen att Zoiraks natural oil gav mer effekt när man gör inpackning med den 10-15 minuter innan man ska duscha/bada. Sedan tvättar man av håret med schampo och använder balsamet precis som vanligt. Jag vet att vi har väglett kunderna att använda oljan i samband med balsam men den här metoden fungerar så bra, om inte bättre (för min del).

Min rutin under de senaste månaden har varit så här:
1. Jag gör en inpackning med bara håroljan och låta den verka i håret mellan 10-15 minuter innan jag kliver in i duschen.
2. Tvätta håret med schampo i 2 omgångar. Tvätta – skölj, tvätta – skölj.
3. Använder balsam och låta det verka i håret mellan 3-5 minuter.
4. Efter jag har sköljt ur håret och torkat det med handduk sätter jag en klick olja i topparna medan håret fortfarande är blött.
5. Sedan blåser jag håret torrt med hårtork med kall luft.

Ni vet hur mitt hår var sönder-blekt och trasigt tidigare eller hur? Efter alla färger jag gjorde. Jag har inte använt något annat i håret sen jag slutade med att färga håret och endast använt mina produkter som är helt utan sillikoner och sulfater. Jag har inte fuskat eller tagit genväg alls för att återuppliva håret. Det räckte för mig att bara använda vår hårolja som är 100% naturlig, man behöver verkligen inte mer än så.
Mitt hår är sååå mycket friskare nu än innan, det känner jag. Jag som ogillar att kamma håret tidigare är jätteglad att håret är lättare att kamma ut nu och den sköna känslan i håret efter man har tvättat det är helt obeskrivligt. Nu tvättar jag håret 2 gånger i veckan för att håret känns fräschare längre. Såg att någon av er kommenterade om samma grej. Fler som känner detsamma eller någon som upplever annat?

Sedan vill jag tacka igen för alla recensioner som ni har skickat in, ni kan fortfarande skicka den till mig personligen på foki@fokis.se. Skicka skicka skicka! Är så nyfiken på hur olika människor upplever våra produkter.

Förresten om ni tycker att produkterna inte gör några stora skillnader från era gamla sillikon-produkter är detta också ett bra tecken då den är ersättningsbar mot kemikalier-bomb produkterna! Nu när jag har använt våra produkter i en lång tid kunde jag inte använda hotellets schampo när jag var på resande fot. Kom ihåg att det var akut en gång. Min hårbotten kliade och håret kändes inte bra… Jag blev nyfiken om detta var en slump och testade igen på andra ställen samt andra märken och det hände samma grej. Antar att jag blev känsligare nu mot starkare kemikalier i hårbotten. Vill bara att ni ska tänka på det, ni som också har använt våra produkter ett tag. Vet inte om detta ska vara bra eller inte, om det är ett problem eller inte men jag varnar bara.

I ett samarbete med Zoirak

(Förresten, kan någon snälla förklara för mig om detta inlägg ska markera som reklam eller inte?)

10 kommentarer

 1. Även om det är produkter från ens egna företag så ska det märkas 🙂

  Tack för tipsen. Är på jakt efter nya produkter till mitt vinterslitna och trötta hår.

  1. Okii då vet jag! <3 Ja, du borde testa! 😀 😀 😀 Kraaam <3

 2. Försvinner inte lite av inpackningens poäng då? Schampoo öppnar hårstrået för att rengöra, och balsam sluter det- och att man därför bör använda inpackning emellan? Eller fungerar inte era produkter så?

  1. Vi har inte gjort formulan på det sättet faktiskt eftersom vi drar ner på kemikalierna. Alla produkter vi gör ska bara ge näring, vårda håret och gör sitt jobb. Oavsett om man bara använder schampoo eller balsam. Kram! 🙂 <3

   1. Desiree

    Ahh, jag misstänkte att det kunde vara något sådant men jag var inte säker 🙂 Då förstår jag 🙂

 3. Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 4. Någonting som kanske skulle kunna påverkar hur bra produkter fungerar, är vattnet. Vattnet kan ju vara olika på olika platser. På vissa platser innehåller det en massa kalk, till exempel. Därför kanske en produkt fungerar jättebra på ett ställe, medan man på ett annat ställe behöver tvätta håret ofta för att det inte ska bli flötigt.

  1. Det stämmer helt, våra produkter har inga sulfater vilket gör att det löddrar sämre också. Vissa säger att det inte löddra alls medan vissa säger att det löddrade mer än väntat. 😀 Kraaam <3

 5. Lägger du oljan 10-15 minuter i torrt eller blött hår innan dusch? 🙂 Jag har hittills aldrig testat oljan som inpackning, hade tänkt att göra det tillsammans med balsamet men det kanske är bättre att testa detta! 🙂

  1. På torrt hår! Jag sätter oljan över hela håret. Du borde verkligen testa det! Återkom gärna med feedback efter ett par användningar 😀 Kram <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *