Tomatjuice i loungen

Mina solstrålar! 

Sitter på flygplatsen och chillar här i loungen med ett glas tomatjuice. Jag passar även på att äta några av mina ”svenska favoriter”, chokladflan och sill med knäckebröd, haha. Sedan har jag druckit flera liter vatten under de 3 sista dagarna hemma. Vet inte riktigt varför men jag tror att min kropp vet att jag inte kommer att ha den lyxen att dricka från kranen under en hel månad så jag måste passa på! Vi har faktiskt väldigt gott vatten här i Sverige speciellt hemma i Lappland där vi har egen kallkälla.

Har ni varit borta eller bott utomlands under en längre period? Vad brukar ni sakna mest med Sverige när det kommer till matväg? Mycket kunde jag göra själv som svenska köttbullar o.s.v. men jag saknade sill, dricka vatten direkt från kranen, marabou choklad, lösgodis, oboy och souvas. 

8 kommentarer

 1. Håller med om gott kranvatten! Varje gång det är dags att åka till USA och hälsa på svärföräldrarna så köper vi massor med flaskvatten. Det går att dricka det som kommer ur kranen med det smakar fruktansvärt, som poolvatten! Kan inte vara hälsosamt. När vi åt på resturang och jag fick coca cola ur läskmaskin var jag tvungen att byta direkt till nåt annat. Som tur hade de Snapple på glasflaska. Usch!

 2. Jag bor i en stad så det jag brukar sakna när jag är utomlands är tillgången till bekvämligheter. Min fästmans familj bor mitt ute i ingenstans i Wales. De måste köra en timme för att komma till närmaste matbutik så man får planera alla mål i förväg. Dessutom bor de så långt ut att det snabbaste bredbandet går på 0,5 MB/s. Det är inte så att jag klagar, men man saknar det man har hemma när man försöker lämna in skoluppgifter och det tar 10 minuter för något som brukar ta max fem sekunder.
  När vi firar jul där borta saknar jag värmen i vår lägenhet rätt mycket också. De bor i ett antikt stenhus från 1600-talet där värmeledningarna kan frysa igen ibland. Då är det -10 inne i huset och allt som finns är en öppen spis och en värmefläkt.

  Men jag älskar Wales ändå. Skulle kunna bo där, trots att det inte är lika bekvämt som i Sverige.

  Finns andra platser jag besökt också, men då har det varit korta turistbesök, aldrig långa vistelser. I Wales brukar vi stanna runt en månad per besök och vi åker dit 2 gånger per år.

 3. Jag brukar sakna det mesta. Jag är så bunden vid matmärken och när jag är utomlands och de märkena inte finns så blir jag liksom osäker på innehållet. Haha Känns som att jag äter något annat är t.ex. yoghurt bara för att det heter något konstigt och ser annorlunda ut.

 4. åhhhh saknade marabou jättemycket också när jag bodde i Osaka! men även potatisgratäng, saft och olw chips med vitlöksDIIIIIIPP. bästa♡

 5. Jag har bott utomlands i ungefär åtta månader, och snart är det dags att bo utomlands en period igen! I början saknade jag inte svensk mat och svenskt godis så mycket, men efter ett tag saknade jag det rejält! Jag bodde i Kina, och där hade man inte jättestort utbud på exempelvis godis och riktigt bröd, och det har jag inte lust att vara utan så länge igen, haha. Den här gången flyttar jag inte lika långt, utan till Tyskland, och där är ju maten inte så olik maten vi har här och det mesta som jag brukar äta går nog att hitta!

 6. När jag var i Thailand i 1måand under December månad så saknade jag i slutet: julmust, choklad, lösgodis, julskinka och lite annat smått från julbordet men även köttbullar.

 7. Som längst har jag bott 1 månad utomlands i taget både i Spanien och England. Saknade inte dirkekt något svenskt så förrutom internet när jag va i spanien, vi hade ännu inte ordnat internet i huset och det va jobbigt. Annars är det ofta tvärtom jag saknar saker som finns utomlands men inte i sverige, t.e.x i England finns en otroligt god fanta smak som inte säljs i sverige.

 8. Filmjölk! ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *