Saker som man inte ska slösa sin dyrbara tid på

Tid är värdefull, därför ska man alltid vara noga med hur man väljer att använda sin tid. Det finns vissa regler som jag följer och konstant påminner mig själv varje dag. Sådan saker som man lätt kan falla in i själv vilket är mänskligt men det är viktigt att man är medveten om vad som räknas som slöseri med tid eller inte. Nedan är saker som jag tycker är slöseri med tid.

Är i ett förhållande med någon bara för att man känner sig uttråkad eller ensam
Man slösar både sin egen tid och den personens tid som man är i förhållandet med. Sedan hindrar man sig själv till att hitta äkta kärlek och lycka. Detta gör mer ont än gott.

Försöker alltid ha rätt i en diskussion
Jag, som är väldigt envis som person har i min tidiga ålder haft behov av att alltid vinna en diskussionen när jag känner att jag har rätt. Nu gör jag inte det, eftersom det är energislukande och slöseri med tid! Nu säger jag bara -Ok, avsluta med ett leende och låter andra vinna diskussionen. Men fortfarande håller jag det jag står för och det är inte hela världen heller om man råkar har fel, gäller att kunna acceptera alla lägen. Det är inte värt att slösa sin tid över diskussioner tycker jag. Man kan säga vad som är rätt eller fel, that’s it men man ska inte dra ut på det. Man är störst att inte alltid ha det sista ordet.

Göra andra glada men i själva verket är du olycklig
Man kan inte tillfredsställa alla och man kan inte få alla att tycka om en. Gör det som känns bäst för dig och det du blir lyckligast av.

Försöker lösa allas personliga problem
Du kan finna där som stöd och tröst till dina kära men försök inte att lösa andras problem. Det är inte du som vet bäst, du vet inte hur olika personer tänker och man kan inte utgå från sina egna känslor och vad man själv tror. Det kan t.o.m. hända att din relation med personen som du försöker hjälpa komma i kläm även om det var goda avsikter, speciellt om det handlar om deras relationer.

Klaga på något som inte går att påverka eller klaga på något som du själv kan påverka
-Usch, skitväder jag hatar Sverige (säger det 10 gånger på en dag) eller -Jag är olycklig i mitt förhållande (har sagt det under dem senaste 2 åren).

Få någon att älska eller tycka om dig trots att de har visat att de inte är intresserad
– Don’t do it! Inte värt det! Kärlek är ingenting som man kan tvinga fram. Sedan måste man ändå tycka att man själv förtjänar människor som genuint tycker om en?

Vad säger ni mina solstrålar? Vad mer tycker ni är slöseri med tid? 

image

2 kommentarer

  1. Hej jag undrar ältar du mycket. Det gör jag o det är jobbigt. Har du eller någon något tips hyr man slutat. Tex jag ska till läkare o är orolig hela dagen innan. Jobbigt vill inte vara sån mvh Maria.

  2. Sluta slösa tid på att tänka på vad andra tycker och tänker, sluta slösa tid på människor som inte värd din tid. Sluta lägg dig i andras liv och fokusera på ditt egna istället (inget jag gör, men många som gjort mot mig) Det finns nog mycket mer, men kommer inte på några fler nu. 🙂

    Det e faktiskt bra å påminna sig själv dessa grejer! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *