Många bäckar små

Såg en fråga som jag jättegärna vill svara på. En intressant fråga som många faktiskt kan relatera till:
– Låter lite konstigt att spara in på småsaker som Spotify när man samtidigt unnar sig weekend-resor som anses som lyx för många.

Jag har fått liknande fråga av Bill förut där han ifrågasatte mig varför jag inte vill växla mina pengar bara för att kursen inte är rätt när jag har råd och kan lägga mycket pengar på annat.

Detta är någon form av investering eller sparande. När man inte utsätter sig själv för onödiga utgifter. Som jag sa tidigare så använder jag knappt Spotify eller Sing som kostar pengar varje månad, har även tagit bort lite domäner som jag inte använder. Köpte dem mest bara för att det var coola namn, haha. Med det tickar ju pengar varje månad där också. Nu visar det sig att jag kommer att spara 6-7 tusen kronor per år på alla de ”små” utgifterna! Det blir liksom 1-2 weekend resor bara där. Ni ser, flera bäckar små!

Att man sparar pengar och håller budget har ingenting med vad man väljer att lägga pengar på. Om jag skulle använda Spotify dagligen skulle jag absolut behålla min premium. Det handlar om att man ska klara sin budget samtidigt som man kan leva, lägga pengar på nöjen eller det man själv vill prioritera. Om jag t.ex. köper lyxväskor är det lite onödigt när jag vill unna mig resor också speciellt om man har en budget. För mig är upplevelser högst upp på listan och inte materiella ting. Detta är i alla fall min prioritering.

Haha, förstår ni poängen? 😀 

Foto 2016-12-30 18 09 24

2 kommentarer

  1. Jag fattar precis. Känns liksom dumt att spendera pengar på något som man inte hinner använda – som att prenumerera på en tidning man inte hinner läsa! 🙂

  2. Varje gång jag funderar på att köpa något dyrt så tänker jag t.ex. ”men det är ju X antal hotellnätter i Japan”, och så sparar jag pengarna istället. Har ett liknande tänk om jag ska donera pengar till något, vilket ofta blir mindre summor. Då kan jag tänka ”men 50 kr är ju inte ens vad vi spenderar på snacks en helg”. Blir så mycket lättare att göra ett val om man sätter det i förhållande till något!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *