Resande fot

Finaste ni, 

Hur mår ni? Är allt bra? Är ni glada? 

I skrivande stund sitter jag på flygplatsen och väntar vid gaten, har ni märkt att jag bloggar väldigt ofta vid den här tiden som man strax ska kliva på planet? Det är nämligen den bästa tiden att blogga tycker jag.

Haha, vet ni vad som hände precis? Jag som brukar aldrig ha problem med säkerhetskontrollen eftersom jag är ”rutinerad” på vad jag stoppar i väskan råkade jag ha en matkniv i resväskan! Hur den har hamnat där vet jag inte. Säkerhetsvakten stoppade mig och sa: -Du har en stor kniv i väskan. Jag svarade: -Vaaaah… inte kommer jag ihåg att jag packade ner någon kniv. Hahahahaha och den låg där i en liten fack som jag inte har öppnat. Åh, kände mig som en skurk. Nu har jag lärt mig att man inte ska låna resväskor av andra! Då vet man inte vad som kan ligga i den, haha.

Igår åkte Bill tillbaka till Stockholm och idag är det min tur att åka. Jag var upptagen med att packa resväskan, städa mitt rum och vara social så jag la bloggen åt sidan. Har lite mycket i mina tankar just nu på vad jag måste utföra innan Thailand och om jag kommer att hinna med allt under den här resan. Gäller att planera ordentligt. Men jag är säker på att det kommer att bli lite lugnare den här gången och inte lika stressigt.

Hur känner ni er inför nyåret? Ser ni framemot det? Vad är era nyårslöften? Tell me! 😀 

image

8 kommentarer

 1. Jag mår kanoners! 😀 Förutom att jag har influensa men annars rullar livet på. Hur mår du själv Foki?

  Oj vem skulle lägga en matkniv i en resväska anyways, sounds weird to me. hihi Skönt att du fick komma förbi iaf. genom kontrollen. Jag får alltid sådana chills när jag går igenom kontrollen. XD

  Jag längtar jätte mycket till 2017, jag är sååå taggad! <3
  Jag har massa nyårslöften hihi som jag alltid brukar ha varje år. Men en av de är att resa en massa mer i år än förra året, käka mindre socker och vara mer spontan 😀

 2. Haha, om jag skulle ha varit du skulle jag blivit helt stel och fått panik vid kontrollen…Tur att du slapp igenom i alla fall! Då jag skulle på resa några veckor sedan och skulle gå genom kontrollen så blev jag stoppad och mitt hjärta (som redan slog väldigt fort) började slå ännu snabbare, det var ingen fara dock. Men i sådana situationer blir man ändå lite nervös! Haha!
  Jag brukar aldrig klara av att hålla mina nyårslöften,,,meeen man kan ju prova ändå. Mina löften är nog att försöka konditionera och träna mer (speciellt jogga, längtar verkligen tills vägarna är isfria på våren och jag kan börja jogga utan att oroa mig för att halka haha!), baka olika kakor, muffins, godsaker m.m, ta vara på tiden med familj och vänner, läsa många bra böcker och resa! 😀
  Fyller år på nyårsdagen så jag får starta det nya året med födelsedagsfirande och tårta!
  Vill avsluta detta med att önska dig ett GOTT NYTT ÅR!

 3. Oj, vad knasigt! Men tur att det löste sig! Jag har själv fastnat vid säkerhetskontrollen flera gånger. För bara några år sedan brukade det pipa till varje gång jag igenom kontrollen. Det var tandställningen som ställde till det men jag blev ändå alltid ordentligt sökt. Men det var inga problem, hellre säker än osäker!

  Ha så kul i Thailand! Jag brukar inte ha nyårslöften, men jag har lovat mig själv att skaffa en ny vän. Min fästman jobbar så mycket så när jag är hemma och han jobbar känner jag mig väldigt ensam (är inte en festprisse så det är lite svårt att umgås med klasskamraterna). Tur att man har katten i alla fall!

 4. Haha, tur du inte blev fast i tullen och fick stanna 😉
  Vi åker till Thailand om 14 dagar och stannar resten av vintern typ 🙂 Ska bli så skönt!
  Ska du till BKK eller åka runt?

 5. Viktoria

  Jag tycker det är bättre med drömmar och mål än löften.

 6. Exakt samma sak skedde med mig, då jag skulle resa till Zürich med min mamma under sommaren-00. Det pep till i kontrollen och det visade sig att det låg en vass och smal fruktkniv i mitt handlägger, en liten ryggsäck. Jag blev såklart chockad och kom på att den måste ha legat kvar sen picknicken vi hade haft, pinsamt men de var snällatt och lät oss åka. *phiew* Jag var endast 15 år då det skedde, så det kändes extra awkward just där och då.

 7. Tur det inte var droger i alla fall ?

 8. Ett av mina viktigaste nyårslöften är att fördela om mina resurser!
  Jag har en tendens att gå all in för att hjälpa människor, alltid finnas där och ställa upp ”no matter what” och jag tycker faktiskt det är jättefint att jag har den ”grunden” i mig själv, men ”you can’t pour from an empty cup” och många har faktiskt utnyttjat detta såpass att jag mått jättejättedåligt. Jag tänker fortsätta bemöta människor med kärlek, respekt och bilden av att det finns något gott i alla, men samtidigt måste jag våga låta mig själv låta bli att ställa upp när jag märker att människorna faktiskt inte ser det fina i vad jag gör. Det handlar inte om att jag vill ha massa cred och sånt, men när jag märker att det inte finns någon som helst uppskattning, att folk börjar köra över mig och inte ens ger mig någon respekt tillbaka, då ska jag sluta anstränga mig för dem såpass hårt. Alla människor är faktiskt inte värda att gå in i väggen för, men jag är alltid beredd att ge folk en chans, och jag ska fortsätta ge de som ser mig och vad jag gör all kärlek.
  Men jag kan faktiskt inte ta hand om alla och plåstra om, trösta, och lösa alla bekymmer när jag själv dessutom mår psykiskt dåligt och har en krävande sjukdom. Jag tror man måste inse att alla faktiskt har ett liv att leva och att de personerna är mogna nog att lösa sina egna problem och att hantera situationen om det skiter sig.
  ”Don’t drown for people who wouldn’t even get into the water for you” som jag såg någon bild på instagram säga.

  Sen ska jag måla mer och bara försöka ta mer chanser, säga ”ja” oftare och ta hand om mig själv bättre.

  Samt dra ner på godiset. hahaha! 😀 det lär bli det svåraste löftet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *