Tecken på att man har haft ett bra 2016

Om några dagar är det dags att säga välkommen till år 2017! Jag är såååå taggad och ser framemot det kommande året eftersom jag har bra magkänsla för 2017. Nu när jag tänker tillbaka på vad jag har hunnit med under året kom jag på att jag inte alls har lyckats med min ekonomi eftersom jag har investerat mycket pengar på mina företag och inte haft ordentligt inkomst under hela året, mer utgifter än inkomster och känner mig mer begränsad än någonsin när det kommer till privatekonomi. Har varit superstressad med jobbet p.g.a alla motgångar MEN på något sätt är jag lyckligare än någonsin. Jag har varit genuint lyckligt under det här året. Lycka som inte jag har köpt med pengar, inga materiella ting bara lycka inifrån som jag har fått från människor i mitt liv och som jag själv har hittat genom att finna min inner lycka, hittade en bit av mig själv och vem jag är som person. I slutändan är pengar inte allt kära ni.

Sedan finns det många andra anledningar till varför mitt 2016 har varit ett bra år trots att det ibland inte verka som det.

Jag lever!
Mina käraste läsare, att man fortfarande lever är inget annat än ett mirakel. Vi lever just nu i en spännande tid i mänsklighetens historia. Att kunna andas in den friska luften och känna solen skina på ansiktet är det bästa som finns. 

Jag har tak över huvudet
Var jag än är och befinner mig oavsett i vår lilla etta i Stockholm, en takvåning i Bangkok eller våra röda hus med vita knutar i Lappland, har jag en plats där jag kan kalla hem. Oavsett hur dålig dag jag har haft finns det alltid en speciell plats där jag kan återvända till för att slappna av och ladda batterierna.

Jag har mat och vatten
Att jag inte behöver oroa mig för hur eller när jag kommer att ha råd med min nästa måltid. Jag har tillgång till hälsosamma livsmedel och rent vatten vilket är ett privilegium som många människor i världen saknar.

Jag känner mig älskad
Jag har min familj som jag kan ringa eller åka hem till, att veta hur de alltid kommer att finnas där för mig är jag lyckligt lottad. Jag har vänner som jag kan umgås med och bekvämt kunna berätta mina bekymmer och hemligheter för dem. Jag har någon som Bill i mitt liv som alltid är vid min sida och stöttar mig i allt jag gör. 

Jag misslyckades men fortsatte ändå
Jag har haft motgångar under året men varje misslyckande är vägen till framgång tror jag på. Faktum är att jag fortfarande försöker bevisar att motgångar aldrig kommer att ta ner mig är en styrka. 

Jag slutar aldrig med personlig utveckling
Jag vet att jag inte är perfekt, men jag gör alltid mitt bästa och försöker utveckla mig själv med tiden när jag har upptäckt mina svagheter. 

Jag har förlåtit andra
Jag har upptäckt människor i mitt liv som jag hellre skulle vilja undvika, istället för att slösa bort min tid på att vara arg har jag valt att släppa taget och gå vidare dagen efter sviket utan att hålla någon form av hat inom mig för dessa människor.

Jag har förlåtit mig själv
Det är viktigt att kunna förlåta andra och när det kommer till att sig själv är det minst lika viktigt. I slutet av dagen måste man veta vem man är, trots ens brister. Att man alltid ha i baktanken att man förtjänar det bästa av livet. 

Jag har kläder
Jag har kläder som jag kan ta på mig. Du har chiffong oh spetsklänningar för sommaren och jackor för att hålla mig varm under vintern.

Jag drömmer stort
Jag slutar aldrig drömma, jag bockar av mina drömmar och fortsätter. Att kunna fullfölja mina drömmar är den största tecken på att jag är precis där jag ska vara.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sedan har jag haft massor roligheter under det här året, bl.a. Zoirak lanserades och jag för första gången i mitt liv trots rädslan lyckades rida på en häst!

Wohoo! Grattis till mig! Jag har levt ett bra år. Att alltid se saker och ting på den ljusa sidan gör bara livet lyckligare. Världen är fortfarande inte vacker eller perfekt man man väljer själv på hur man vill se på saker och ting. Att man själv försöker göra vår planet till en bättre plats att leva i med den lilla man kan är ett plus i kanten. 

Januari 2016
Åkte bl.a. till Paris efter nyår med min kompis och myste massor. 

image

Februari 2016
Åkte till Thailand i en hel månad för jobb men hade lite semester under första veckan i Thailand med mina föräldrar.

image

Mars 2016
Kom hem till en av mina favvohögtider där jag firade påsk med min familj. 

image

April 2016
Åkte tillbaka till Bangkok för jobb igen. 

image

Maj 2016
Gjorde en soloresa till Singapore när det var en långhelg i Thailand. 

image

Juni 2016
Kom hem till Sverige lite tidigare för att överraska Bill och firade en mysig midsommar med vänner. 

image

Juli 2016
Biki 2 år! 

image

Augusti 2016
Mys med mina barndomsvänner i norr. 

image

September 2016
Åkte till min drömdestination Hallstatt. Innan jag åkte vidare till Bangkok. 

image

Oktober 2016
Efter 2 veckors jobb i Bangkok kom jag hem till min födelsedag och gjorde helikoptertur över fjällen. 

image

November 2016
Island-resan som var sponsrad av Icelandair var helt fantastiskt! 

IMG_1566

December 2016
Julmys med familjen och det fortsätter 

IMG_2789

27 kommentarer

 1. Mycket roligt och fint du varit med om det här året! <3

  1. Verkligen, gäller att vara nöjd <3 Kram på dig!

 2. Vilket fantastiskt år du har haft! Jag tyckte 2016 var ett mindre bra år men blir glad att det bringat lycka åt andra!

  1. Ditt 2017 kommer att bli bra finaste Mou! Jag håller tummarna för oss båda! Kram på dig <3

  2. Hej finaste Mou,
   Hoppas du får ett bättre 2017, med positiva upplevelser och erfarenheter. Tack för kloka och fina inlägg här i Fokis blogg. Du kan och vet såå mycket och kommer alltid med bra och viktig info. Full koll på det mesta med andra ord. Värdefullt!!!
   Smart brain you´ve got, be grateful and proud of that and be proud of who you are Mou, and of being able to share your wisdom with others.
   The world needs smart and kind people like you.
   GOTT NYTT ÅR 2017 TILL DIG MOU
   Kram
   Mandy

 3. Saknar åren när man kan ta sig lite överallt och kan utnyttja ledig tid till något extra för att piffa till vardagen. Ååååhhhh ditt år verkar ha varit rätt fint, och såååå tacksam över att fått ta del av inspirerande resor till magiska platser (framförallt Hallstatt och Island)

  Tack för i år, och lycka till med 2017. Hoppas det strular mindre, och att du får njuta mer av alla business. Kämpa! Du är grymt bra.

  1. Tack själv finaste du! <3 Vad rar du är! Tack för att du har följt min 2016 resa och vi ses nästa år! Kram

 4. Vilket bra inlägg! Härligt, förståndigt och underbara bilder!

  1. Tusen tack Madelen och ha en god fortsättning <3 Kraaam

 5. Åh vilket toppen år du haft! <3
  Själv har jag också älskat detta året eftersom jag äntligen träffat kärleken!
  Synd med alla hemskheter i världen, och alla kändisar som dött.. men som du skriver, man ska vara glad för att man lever, det finns alltid nån som har det sämre!
  god fortsättning!
  kram
  Emma

  1. Ja! Det måste man tycka. Man ska uppskatta tillvaron <3 Kram på dig!

 6. Har läst din blogg av och till under några år men har aldrig kommenterat..
  Du känns så otroligt ödmjuk, Foki. Även om inte jag vill leva det livet du gör, så inspireras jag ändå av dig. Du ger ett intryck av att vara glad och vänlig mot alla.
  Om jag har en dålig dag klickar jag gärna in här och blir ofta på bra humör igen, för du bevisar hur bra livet kan vara och hur du alltid kämpar på med det du gör.

  Kram och fortsätt lycka till med allt du gör. <3

  1. Hej finaste Moa,

   Vad rörd jag blev av dina fina ord. Tusen tack för att du tog din tid att kommentera i min lilla blogg och gjorde hela min kväll! Jag vet inte vad jag ska säga. Tack för kärleken och fortsätt att sprida ännu mer kärlek! Du är verkligen bra på det <3

   Tusen tack för alla lyckönskningar och jag önskar dig detsamma kära du,

   Glada kramar,
   /Foki

 7. Barbro Johansson

  Foki kolla pumlans vänner får du läsa om anledningen varför det ordet tagits med i SAO. Mågens bror f d Luleåbo (numera Shlm) har stridit för att det ordet skall upptas i ordlistan. Så kul att du sett det.
  Det är den mannen som startat pumlans vänner. Vi norrlänningar vet ju att det heter pumla ej kulor det vi sätter i granen.
  Kram från Barbro (gammal tant) i Luleå men läser din blogg då och då så roligt

  1. Åh, Vad intressant! Det ska jag kolla upp direkt 😀 Är så glad att ordet ”pumla” är officiellt! Kram <3

 8. Så himla braaaa!

  1. Yeeeey!!! 😀 <3

 9. Vilken härlig summering av 2016. Jag kommer själv lägga upp ett liknande inlägg på nyårsafton. Det är så roligt att se tillbaka på dessa inlägg om några år. kramiz<3

  1. Ja, ett bra och lagom härlig år har jag haft minsann. <3 Säg till när du har gjort din lista så ska jag gå in i din blogg och läsa! Kraaam <3

 10. Man har hunnit med mycket under året som gått både bra och dåliga saker och ännu fler roliga saker är pågång. Fick igår besked om att jag blivit nominerad till ett universitet i Kanada för en utbytestermin, nu håller man tummarna att universitetet i fråga accepterar ens ansökan!

  1. ÅÅh, Grattis!!! Bara nomineringen är ju redan stort. Vad du är grym Emma!!!!!!!!!! Nu håller vi tummarna!!! <3 <3 Wihooo! Kram på dig

  2. Hej Emma,
   Grattis till nomineringen och håller tummarna för att du blir antagen till universitet i Kanada. Att bo utomlands under en period är det bästa man kan göra. Såå kul och framför allt värdefullt att få uppleva andra kulturer. Ger bättre förståelse för människor med olika bakgrund och om världen. Kanada är ju dessutom väldigt multi kulti, perfekt. Har ej bott eller varit i Kanada (bott i 9 länder inkl. Sverige), men mött kanadensare under semester på Cuba. Fantastiskt trevliga människor, härliga att umgås med. Cuba är som ”Mallorca” för kanadensare. Ligger rätt så nära. Massor av kanadensare åker till Cuba på semester. Om du får möjlighet, åk även du till Cuba från Kanada. Vackert, intressant, Cubanerna är bland de vänligaste människorna jag mött ever under mina resor, i samband med jobb på bl.a. kryssningsbåtar och flygplatser utomlands, Fattiga men oftast högskoleutbildade. I felt perfectly safe in Cuba.
   Kolla in klimattabellerna för den ort du skall till i Kanada. Mycket kallare som regel i Kanada än i Sverige på vinter, superkallt. Tänk på det när du planerar din packning Eller köp varma kläder på plats.
   Kram till dig Emma,
   GOTT NYTT ÅR 2017
   och next stop Kanada för dig I hope.
   Vet du, jag tror du blir antagen, har good vibes and feeling.
   Och när jag säger och känner så händer det ofta……
   so who knows… keep thinking positive.
   /Mandy

 11. Barbro Johansson

  Fint av dig att svara på kommentarer!!
  Skriv i gästboken Pumlans vänner då blir ägaren av den sidan glad.
  Gott Nytt År!

  1. Jätteroligt att pumlor kommit med i ordlistan.
   Gillar allt som är ”local”…..
   Tack för info om detta Barbro.
   Kram
   och
   GOTT NYTT ÅR 2017
   /Mandy

   1. Barbro Johansson

    Mandy! Tack själv Önskar Dig ett fint 2017
    Barbro J

 12. Finaste Foki,
  Alla dina år är amazing……. wow så mycket du får uppleva hela tiden.
  Bilderna från 2016 är fantastiska. Härliga resor, fina upplevelser. Omtumlande och produktivt år för dig på många plan
  med tanke på allt du gått igenom med dina företag.
  Tack Foki för att du bloggar och delar med dig av dina äventyr, tankar och annat. Du är en stor inspiration och bästa förebilden. Sprider glädje, energi och good vibes. Gillar att du lever ett ”clean life” och att du bryr dig om andra. För att inte tala om allt gott du gör för att hjälpa människor i Thailand. Stor credit för det.

  Mitt år har varit, är och fortsätter att vara ett år med mycket reflection över livet…….det som varit, det som är, och det som kommer.
  Båda föräldrarna gamla med svikande hälsa. Jag är enda barnet numera (lost my dear sis some years ago, tumor….). Hjälper föräldrarna med allt jag kan. Tacksam för varje dag jag ännu får ha dem…..

  Önskar dig allt gott och massor av lycka och framgång och kärlek inför 2017. Och god hälsa.

  Kramar och Karma
  Mandy

  1. Finaste Mandy! Har saknat dig här! Var har du varit? Upptagen med att fira jul antar jag. Passa på att mysa nu <3
   Japp, 2016 har varit ett bra år, mycket jobb men ännu mer under 2017! Men jag ser framemot det eftersom det är så många roliga planer under nästa år 😀

   Tusen tack för dina fina ord och välskrivna kommentarer. Du har verkligen gjort många av mina dagar under år 2016! Tack för att du har varit en del av min glädje.

   Önskar dig all lycka också min finaste! Ser framemot att uppleva nästa år med dig och resten av mina läsare,

   Kärlek och kramar! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *