Upptäckte nyss världens sötaste katt!

Hittade ett gammalt inlägg på huffingpost om PALLAS CAT! Hallå! Varför har inte jag sett dem förut. Hur söta är inte de?

Dessa fluffiga vildkatter kallas för Pallas cat eller Otocolobus manul och är kända för sina ovanliga, och bedårande utseende!

Pallas cat har sina rötter från den Mongoliska trakterna. Många av dem bor i Centralasien, från västra Iran till västra Kina eftersom de föredrar kalla och torra miljöer med steniga stäpper på höga höjder.

Allt fluff skapar illusion av storlek. I själva verket är ungefär lika stora som huskatterna. De har den längsta och tätaste pälsen av alla katter som hjälper dem att hålla sig varma på vintrarna. 

Pallas katter är ensamvargar. Både hanar och honor doftmarkera sitt territorium inom 5 km. De älskar att tillbringa deras dagar i grottor och hålor som är gjorda av andra djur, men mot skymningen kikar de fram för att jaga sina byten som oftast är smågnagare, fåglar och insekter. Eftersom Pallas katter har kompakta kropp och korta ben är de dåliga på att springa. Därför ”stalkar” de sina byten genom att gömma sig bakom stenar o.s.v. Haha.

Pallas katter kan leva upp till 8-10 år i det vilda och upp till 11 år i fångenskap. De har väldigt dåliga immunförsvar och är utrotningshotade, därför lever många Pallas katter i reservat idag, som pandorna typ 🙁 Åååh, blir så himla leden när vackra djur håller på att försvinna! 

Kolla så söta och vackra de är! 

slide_408304_5119510_free

Har ni hört uttalandet: -Du är så söt när du är arg?

slide_408298_5119412_free

slide_408298_5119416_free

slide_408298_5119438_free

slide_408298_5119448_free

slide_408304_5119496_free

slide_408304_5119504_free

slide_408304_5119506_free

10 kommentarer

 1. De är så fina!

  Ja, det är hemskt att djur dör ut, men det är en del av evolutionen som tyvärr snabbats upp (och ändrats) p.g.a. oss. Jag är WWF fadder för att kunna påverka på något positivt sätt i alla fall! Har varit det sen 2009 och jag har aldrig ångrat mig.

 2. Pallaskatter är verkligen charmiga djur! 🙂 Om man vill se dem på riktigt så finns dem på Nordens Ark i Bohuslän. Nordens Ark är en djurpark jobbar för att bevara utrotningshotade arter och väcka intresset för dem, vilket jag ser som väldigt viktigt. Kul att du skrev om pallaskatten! 🙂

 3. Åh nej vad söta!!!!! Måste få se en irl!!

 4. Morrhåren gillar jag extra mycket! ^^

  1. Förresten, vad intressant – de verkar ha runda pupiller och inte smala springor när det är mycket ljus?

 5. Så söta! Tror jag aldrig hört talas om dem. kramiz<3

 6. Tänkt på en sak, när du postar bilder som du inte tagit själv (antar du inte tagit dessa själv?) så finns det ingen källa till den som tagit bilden i första hand. Bryter inte det mot upphovsrättslagen? Menar inget elakt utan tänkte att de som tagit bilderna kanske vill ha cred. Kram! <3

  1. Helt klart! Jag länkade till huffingpost i första meningen som jag hittade alla bilder! Kraaam ❤️

   1. Ottilia

    Oj såg inte. Men vad bra
    😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *