Be kind

Glad söndag käraste ni, 

Först och främst vill jag tacka er för den kärleken och engagemang för det som hände i fredags. Mamma gick loss här hemma, precis som ni skrev att jag borde göra en polisanmälan, skrek mamma där hela byn hör att vi måste gå till polisen, hon ska röja butiken o.s.v. Hahaha, min mamma var verkligen upprörd för stunden men det hon sa menar hon ingenting såklart. Allt är lugnt nu! Mamma sa att hon blev bara ledsen att jag blev utsatt mitt i bland folk. Hon sa att hon skulle känna sig så förnedrad att bli stoppad och få sina jackfickor och väskor genomsökt medan andra tittar på. Ingen mammor vill att sina barn ska känna sig sådär. Ni kan säkert sätta er in i situationen själva och föreställ hur det skulle kännas?

Jag är lyckligt lottad som har er kloka och fina läsare, att ni verkligen poängterade att detta inte var ok. Såg att någon av er hade t.o.m. mailat till Hansezs för upprättelsen, jag har inte ens förväntat mig detta, blev jätterörd av er engagemang, ödmjukaste tack kära ni.

Bill ringde till butiken och Kima ringde mig direkt efter inlägget publicerade där hon var så upprörd, hon ringde också till butiken och engagerade sig i händelsen, hur lyckligt lottad är inte jag som har Kima och Bill? Jag kan verkligen inte begära en bättre vän och pojkvän. Och fina Camilla som utnyttjade sin blogg till att uppmärksamma händelsen och fick tag på VD. Vilket jag är tacksam över när detta ärende kommer att tas seriöst.

Jag ska inte göra polisanmälningar eller göra en stor grej av detta, har varken tid eller energi för det. Vill bara att ingen ska genomgå det som jag har gjort och ska hålla kontakten med butiken hur de kommer att lösa ärendet. Jag kommer ihåg hur jag för länge sen gav en kram till tjejen som stal min telefon när hon beslöt sig att ge tillbaka den. Så länge folk vill göra rätt för sig har de en plats i vårt samhälle!

Nedan har ni mitt svar till butikschefen. Hon ska på semester men jag hoppas att VD ta detta ärende vidare och kommer inte att låta detta rinna ur sanden.

Kom ihåg att behandla varandra med respekt, kärlek och ödmjukhet! 

svartillhanzens

Hej Kristina

Tack för ditt mail. Ja, det som hände igår var riktigt trist. Det var misskött och jag borde ha fått bättre bemötande även om det skulle finnas någon misstanke. Nu var inte jag ensam på den avdelningen heller. Det fanns andra människor på plats också men butikspersonalen sa med säker röst att det var jag som satte dit prislapparna I KAVAJEN och konstaterade att händelsen ska finnas på film. Hon började meningen med att slänga ur sig: -Var har du smyckena som du har stulit? Tyvärr kändes detta fel och fruktansvärt otrevlig. Hon gjorde en slutsats som hon inte har sett med egna ögon och att hon därefter ifrågasatte varför jag överhuvudtaget skulle finnas på män-aldelningen med kläder för äldre män? Hon sa även att hon hade rätt att anklaga vem hon vill.
Hon stoppade mig mitt i butiken medan jag fortfarande tittade på andra saker. Som jag har förstått det rätt är inte detta tillåtet? Jag var så kluven och förvirrad hur hon gjorde den slutsatsen att det var jag, trots att det gick andra människor där också?
Det var mycket i mina tankar i den stunden… var det p.g.a att jag var en ung tjej på män-avdelningen med utländsk bakrund? Detta var kanske lite långsökt, men hela händelsen gjorde mig så ledsen och jag vet inte riktigt hur jag ska tänka. Det var mycket som gick fel… det var mycket som kändes fel.
Ni behöver inte gottgöra för något. Det finns ingenting som ni kan få det ogjort ändå. Allt jag kräver är att du uppdatera mig hur du har tagit detta ärende vidare. Hur ska ni göra för att detta inte ska upprepas igen? Hur ska ni göra för att uppmärksamma andra butiker att inte göra samma misstag? Allt jag bryr mig om är att ingen annan ska bli utsatt på samma sätt som jag har blivit. 
Jag vet att du är genuint ledsen. Det är synd att allt detta ska behöva tynga ner dina axlar bara för att du är butikschefen. Det är du som fick på dig allt trots att det var bara en person som har ställt till med något som inte borde hända. Du gör bara ditt jobb och jag uppskattar det. 
Jag är inte bråkig av mig och har absolut inte tid eller energi att göra detta till en storgrej men jag vill verkligen vara säker på att ni kommer att göra allt för att göra rätt. Som sagt, jag vill att ingen ska genomgå det som jag har gjort. 
Hoppas att du fortfarande kan njuta av din semester, du kan alltid få tag på mig här via mitt mail. 
Varma hälsningar,
/Foki

5 kommentarer

 1. Så bra att flera personer har engagerat sig i ”Hanzen Luleå fallet” och kontaktat butiken. Även bra att det kommer ut i sociala medier, så att fler blir informerade.

  Hanzens Luleå anställdas agerande mot dig var INTE OK (inte heller om det hade varit mot en annan person), och det är bra att dom får veta hur du och andra tänker kring detta.

  Intressant att se hur Hanzen kommer att återkoppla till dig efter helgen.
  Väntar på fortsättningen…………

  Den som följt din blogg en längre tid, vet hur du är som person och vilka fantastiskt fina värderingar du står för. Vi vet även hur mycket gott du gör för andra, hur det genomsyrar hela ditt tänkesätt, ditt liv och din affärsverksamhet.

  Världen behöver många fler som dig Foki.
  Då skulle världen vara så mycket bättre och betydligt humanare.
  Du är en förebild att se upp till.

  Bamsekram till
  världens bästa och finaste Foki

 2. Kram världens bästa Foki!

 3. Fina fina fina du foki! Stackars dig som varit med om detta, men du skötte det väldigt fint <3 Hoppas du mår bra utöver det som hänt. Kram.

 4. Wow, jag reagerade när du skrev att du gav tjejen som stal din mobil en kram. Du är så jäkla sjukt inspirerande! Du är helt jäkla awesome! Du är verkligen förebildernas förebild!

 5. Urs vad ledsen jag blev när jag läste det här. Har följt din blogg i många år! Det här är verkligen inte okej och jag hoppas du får en personlig ursäkt från personalen som behandlade dig såhär.
  Många kramar till dig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *