Aktier snack över middagsbordet

God kväll mina käraste, 

Pappa åkte nyss till vårt andra hus. Haha vi sover i varsitt hus här. Men vi hade en jättemysig middag ikväll. Blev ett superintressant snack om framtida fastighetsaffärer i Thailand om det är tryggt eller inte med militärdiktaturen i landet just nu. Samt lite aktier snack.

Jag har nämt till er tidigare om att pappa vill att jag ska sätta mig in i aktier men jag har inte riktigt kommit igång ännu. Mina föräldrar är väldigt duktiga på att vägleda mig och jag uppskattar det verkligen. Utan dem skulle jag inte ha det här livet jag har idag.

Mamma och pappa är jätte insatta i aktier men jag däremot har inte jag nappat hela grejen än. Men jag är superintresserad och skulle vilja läsa på ännu mer. Aktier är liksom ett sätt att tjäna pengar utan att jobba fysiskt speciellt om man har pengar liggandes.

Många kanske tycker att sånt här typ av snack är tråkigt att ta upp vid matbordet men inte vi! Vi älskar att diskutera affärer och verksamheter i den här familjen.

Vad pratar ni om vid matbordet hemma hos er? Jag är så nyfiken!  

IMG_1026

Dagens middag

12 kommentarer

 1. Vi brukar prata mycket politik i familjen ? Arbetsmarknadsfrågor, miljö, m.m.

 2. Vi pratar om hur vi haft det idag, vad upprörde dig, hur ska du bete dig i en sån situation, varför hände det och så vidare. Vi gillar beteende och socialt samspel som middagsämne.

 3. Det är väldigt sällan jag äter middag med familjen. Bor lite långt bort så åker bara hem ca 2 gånger om året, mer hinns inte med när man studerar tyvärr.

  Skulle vilja lära mig mer om aktier och kanske våga pröva och se hur det fungerar och sen kanske man kan tjäna pengar på det sättet också och dryga ut kassan lite.

 4. Jag har också en nyfikenhet av att bli mer insatt med aktier men har inte haft den fulla intresset att fördjupa mig i ämnet.

  Det vi pratar om vid middagsbordet brukar till 90% handla om ämnen som leder till gapgarv eller affärssnack gällande min dansskola. Pappa vägleder mig mycket där eftersom jag fortfarande är ung och rätt oerfaren på att driva eget 🙂

 5. Hej foki!, jag har en fråga, vet ej om du har svarat på den tidigare. Ja skulle jättegärna vilja testa dina produkter men är rädd att det inte skulle funka på min hår typ. Har 4b hårtyp asså afrikanskt. Till min fråga skulle du/ni kunna kontaka någon influencer med den hårtypen med? Såg att ni sökte sådana, skulle va kul att se någon som har samma hår som mig berätta och visa med bild om produkterna är univerisella. ❤

 6. Superkul med aktiesnack.
  När jag äter hos mina föräldrar blir det mycket resesnack. Ofta minnen från föräldrarnas tidigare resor till olika håll i världen.
  Med min kusin snackar vi också resor jättemycket, senaste resor och kommande. Båda gillar vi ju jättemycket att resa. Vi snackar också aktier emellanåt. Min kusin är väldigt insatt i aktier och har lärt mig en del. Aktier är spännande, men man måste se det långsiktigt.
  Ha råd att behålla aktierna om det blir finanskris i världen, vänta tills det vänder och börserna och marknaderna går upp igen.

  Gillar aktier som ger årliga utdelningar, men även aktier som gör splittar då och då. Prata med dina föräldrar om just detta, om du inte har koll på vad splittar är.
  Längre fram skulle jag vilja satsa på aktier. Har inga just nu, har haft aktier tidigare. Måste kolla lite på vad bankerna ger för utdelningar. Bankerna har ju så otroligt höga vinstresultat mest varje år, flera miljarder. Undrar just om utdelningarna på bankaktier också ligger på en intressant nivå? Måste även kolla upp fastighetsbolagen. Tidigare var deras aktier väldigt bra.

  Tycker absolut att du skall sätta dig in i Aktiemarknaden och hur det funkar. Kanske det vore ett bra sätt att investera åtminstone en liten del av dina inkomster?

  Måste gå ut och göra några ärenden, men har ingen lust.
  Så murrigt och grått ute. Blääää.
  Småkyligt, Gillar inte att behöva packa på sig en massa kläder. Det blir så tungt och bylsigt. Nej, kortärmat och barbent året runt är bäst…..
  funkar i Thailand, men går ju lixom inte häri Sverige på vintern.
  MISS SUMMER, SUNSHINE AND HOT WEATHER

 7. Jag och min familj äter aldrig mat tillsammans och vi snackar aldrig… Vi lever alla i varsin bubbla. Vi kan knappast säga ”Jag älskar dig” till varandra! Usch nej, det är supersvårt att säga det till varandra. Vi är absolut inte nära varandra i min familj, men djupt där inne älskar vi faktiskt varandra – även om vi försöker undvika att visa det. Så ja… så ser min familj ut… :/

 8. spännande med business-snack ju! 🙂 vi pratar om allt möjligt hemma!

 9. Med föräldrarna är det mycket om politik, sjukdomar, forskning och skolarbete.

  Med fästmannen (som jag bor med) är det våra intressen, katten, skola och jobb!

  Men vi brukar även diskutera maten såklart!

 10. C.C:s mamma

  Vi i familjen och släkten pratar ofta om aktiemarknaden. Både öga mot öga, via vår SMS-grupp och Messenger.
  Om man någon gång ska gå in på aktiemarknaden, så är det nu!
  Jag öppnade stora plånboken igår och köpte Hexagon, som rasat de sista dagarna, p.g.a av något som kommer att rinna ut i sanden. Nu kan det bara gå uppåt!

 11. Jag har nyligen blivit intresserad av aktier och gått med i Unga Aktiesparare. Har börjat investera i aktier lite smått. Har absolut inte investerat några stora summor än, nu när jag precis har börjat och fortfarande är student. Förut tänkte jag att jag skulle läsa på mer om aktier och sedan börja investera, men nu vet jag, att man aldrig kommer att veta allt, så det är bara att börja direkt och lära sig allt eftersom! Man kan börja med små summor och testa sig fram. Sparar man långsiktigt och delar upp sitt sparande i flera riktigt stora, säkra bolag, som till exempel H&M, kan man bara låta pengarna ligga där, för på sikt kommer de att växa, även om flera ”kraschar” skulle inträffa. Sedan kan man så klart aldrig förutspå framtiden, men på sikt lönar sig alltid aktier.

 12. Vad är det för mat? Ser gott ut! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *