Min första sponsrade resa?!

Jag har bloggat i snart 8 år (om exakt en månad fyller min blogg år) och har aldrig fått sponsrade resor någonsin. Jag har fått hundratals förfrågningar såklart, till Caribbean, London, New York, Tallin bl.a. men jag har inte kunnat tackat ja eller tiden var inte rätt när jag fick prioritera mitt jobb och andra saker i första hand.

Jag skrev i bloggen under våren att: – ”Tyvärr har jag aldrig fått sponsrade resor under hela mitt liv. Men jag vill kunna få erbjudanden om att åka till de länder som jag vill till i världen för att skriva om den och tjäna pengar på det. Få allting betalt, som flyg, boende och lön. Det låter som ett soft jobb eller hur? I mitt fall är det inte så, men jag skulle inte tacka nej till det! Just being honest ?”

Nu har jag fått den bästa förfrågningen ever om att åka till ISLAND!!! Alltså VAAAH!? Vi som har pratat så himla mycket om Island här i bloggen. Hur många gånger har inte jag nämt att jag vill åka till Island liksom? Jag får dessutom ta med +1. Dock vill de att jag ska göra resan i Januari men jag vet att jag är i Thailand för kortfilm/dokumentär-inspelningen av Zoirak då, om vi gör det innan den 10:e kommer jag att hinna åka eller i början av Februari går också bra. Men jag vill verkligen åka och har redan tackat ja utan att blinka, hahaha så jag måste få det att funka!

Egentligen har vi inte bestämt eller förhandlat klart till 100% än och jag borde kanske inte skriva det öppet i bloggen, men what ever, jag blev ju så himla glad när jag fick förfrågan. Kan inte jag endast få sådana här kampanjer nu framöver? Snälla snälla! Jag tror på att jag kommer att göra ett bra jobb! *Blink blink*

Jag skulle t.o.m. kunna ta med någon av er på olika resor som är sponsrade, för att ni förtjänar verkligen det lika mycket som jag. Det skulle vara drömmen! 

Åh, Island!!! Hallå!!!

1434383172627187iceland

22 kommentarer

 1. Asså wooooooow vilket fett erbjudande å fett schysst jobb! 😀 Asså det är verkligen rena drömmen att få allt sponsrat på en resa! Jag hade aldrig tackat nej till det, vem älskar inte å resa lixom! <3 Guuu va roligt Foki blir så glad för din skull!! <3 Kraaaaaamz <3 <3 <3

 2. Åh fy tusan vad ROLIGT!! Glad för din skull!!

 3. Åh Island, det ska ju vara så fint, så vackert. Vad härligt att få en resa som passar. 🙂

 4. Men skulle du verkligen våga ta med en läsare?? Tänk om det blir jätte awkward eller dålig stämning? O___o
  Kul i alla fall, en av mina kompisar åkte till Island och älskade det. ;D

 5. Alltså Island är ju en dröm!!! ?? all den vackra naturen, bada i den blå lagunen, och tänk att få uppleva ett norrsken ??? är lite avundsjuk på dig just nu?

 6. Vad roligt! Jag har varit på Island och det är otroligt vackert, jag var där under hösten och det regnade hela min vistelse men det gjorde inget för det va inte så kallt och ruggit som det varit här i Sverige senaste veckan. Naturen är så speciell och det är så häftigt när man helt plötsligt får syn på enorma vattenpölar som ryker och är alldels isblå vid sidan av vägen och några minuter senare får man stanna bilen för några får står mitt på vägen och vägrar flytta sig >.<.

  Island är verkligen riktigt häftigt och det finns otroligt mycket att uppleva! Hoppas du får ihop det och kan åka!

 7. Men är det inte mörkt hel dagen i januari?

  Ja det kan ju iofs hjälpa till så att du får chansen att se norrsken. 🙂

  1. Fast det är hon ju van vid med tanke på Jokkmokk 🙂

 8. Vilket fantastiskt erbjudande! Ser fram emot många vackra bilder därifrån nu. Island ligger på min lista, men jag får nog ta tag i det efter studierna, haha.

 9. Wow Island ska vara så himla underbart ?? har en nära vän som bott där!

 10. OMG JAJAJA, LÄNGTAT SÅ TILLS DEN DAG DU ÅKER TILL ISLAND!

  Jag är halvt där ifrån och fullkomligt älskar mitt andra hemland! Jag hoppas du får en fantastisk resa och hoppas på många fina bilder från dig! Gaaah va kul, längar för din skull!!

  Kram Sandra

 11. Det skulle vara jättekul om du tog med en bloggläsare på någon resa, tror det skulle vara grymt intressant att följa den resan i bloggen 🙂 Fast själv skulle jag nog inte våga följa med, haha. Är ganska introvert och min man är den enda jag klarar av att umgås med någon längre tid, blir jättetrött av att umgås länge med andra 😛

 12. Åh va kul, och va kul att du äntligen har fått din första sponsrade resa 🙂

 13. SPONSRADE RESOR
  Hoppas du får ihop det med datumen för dina båda kommande resor till Thailand och till Island.
  Låter kul med en sponsrad resa som man samtidigt gör ett reportage om. Härligt jobbuppdrag.

  RESEPROGRAM I TV
  TV visar ju en del olika program inspelade på olika resmål i utlandet. Carina Berg, ibland ihop med Melzer har ju gjort många utlandsinspelningar.

  Landgång med Anne Lundberg TV1 torsdagar kl. 20, matlagning combo reseinfo, många program är inspelade utomlands. Foki, kolla gärna in programmet Landgång, om du inte redan gjort det. Abu Dhabi, Indien och Kalifornien bl.a. har visats i höstens Landgång- serie.

  När jag jobbade inom resebranschen kunde jag resa på charter tilll lägre priser. En gång åkte jag på en charterresa till Florida 2 veckor med hotell och hyrbil. Har för mig att jag fick 50% rabatt.

  Ett tyskt flygbolag jag jobbade för, gav mig en fribiljett att använda på deras flyg any place inom deras program. Problemet var att jag var jobbade utanför Europa då, bytte oftast land 2 ggr/år. Semestern tillbringade jag i Sverige. Så jag fick aldrig möjlighet att utnyttja fribiljetten för en privat semester. När jag reste för jobbets skulle eller hem på semester, hade jag fria resor ändå.

  JOBBA INOM RESEBRANSCHEN, SVERIGE EL. UTOMLANDS
  Kanonkul att jobba utomlands inom resebranschen. Därigenom fick jag ju både bo utomlands och kom till en del olika länder med jobbet.
  Privat hade jag nog knappast kunnat resa till alla dessa platser.
  Eftersom jag bara ääälskar att resa var detta helt perfekt.

  Det är också bra att jobba på resebyrå i Sverige. Då får man möjlighet till rabatter på vissa resor. Så får man ibland resor inbjuden av något reseföretag för att t.ex. kolla upp något av deras resmål, hotellen där osv. Inte fel ju.

  Resebranschen, oavsett om man jobbar i Sverige eller utomlands. Blir aldrig långtråkigt. Som regel mycket att göra, omväxlande och rörligt. Man träffar en massa trevliga människor, både kunder och kollegor. Alla som skall ut och resa är ju extra happy.

  Om jag skulle rekommendera några jobb inom resebranschen:
  – Resesäljare på resebyrå i Sverige. Gärna på en allround byrå som säljer alla typer av biljetter och resor (charter, reguljärflyg, hotellbokningar, kryssningar).

  – Jobb på kryssningsbåt i Karibien och Sydamerika, även Asien och Australien.
  Roligaste jobben ombord på en kryssningsbåt som jag tycker:
  – Kryssningsvärdinna (hostess)
  – Utflyktsavdelningen

  Googla på cruise jobs och cruises.
  Rederierna brukar informera om jobb på sin hemsida (careers)
  Anmäl er INTE till en privat agentur där man måste BETALA för att få ett kryssningsbåtsjobb förmedlat. Sök direkt hos varje kryssningsbolag. Det finns massor av stora båtar, så det behövs jättemycket personal ombord.

  FLYGVÄRDINNEJOBB I MELLANÖSTERN
  Abu Dhabi – Etihad Airways
  Dubai – Emirates Airlines
  Doha Qatar – Qatar Airways

  Dessa flygbolag flyger till en massa olika länder. Att arbeta ombord på deras plan, gör att man kommer runt i världen väldigt mycket.
  Kort utbildning som arrangeras av flygbolaget.
  Oftast walk in intervjuer några gånger om året i något land
  Info på flygbolagens hemsida, brukar stå ”Careers” på fliken

  UTLANDSJOBB PÅ HOTELL OCH KRYSSNINGSBÅTAR
  en hel del jobb finns annonserade på sajten:
  hcareers.com

  Arbetar man på ett hotell som tillhör en internationell hotellkedja, kan man ha möjlighet att söka jobb i olika länder inom samma hotellkoncern.

  Sedan finns det ju tusen och ett andra typer av jobb man kan göra utomlands, som inte har med resebranschen att göra.

  HAPPY TRAVELING

 14. REKOMMENDERAS ATT LÄSAS:
  EN SVENSK NALLE ÅKER JORDEN RUNT
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23807930.ab

  Supergullig story, såå coolt.
  Tydligen något som startades runtom i världen för ett par år sedan, och som nu en skolklass i Linköpingstrakten hakat på.

  Skolklassen fixade en nalle som dom skickade med en resenär.
  Nu reser denna nalle ensam runt i världen med olika okända resenärer som lägger upp info på Nallens Facebook.
  Skolbarnen kan följa Nallens äventyr runt världen, har kul samtidigt som dom lär sig en massa om hela världen.
  Hur coolt är inte det. Best idea and most fun ever for kids to learn about the world.

  FOKI
  TÄNK OM DU KUNDE SKICKA EN EGEN FOKI NALLE RUNT I VÄRLDEN PÅ DETTA SÄTT OCH GE DEN EN FACEBOOK OCH INSTAGRAMSAJT
  Du kan kalla din Nalle
  TEDDY FOKI.
  Sedan kan vi följa Nallen Fokis äventyr runtom i världen.
  I en av artiklarna föreslår dom att man skulle skicka iväg 2 nallar,
  en som färdas mot Asien och en som färdas mot USA, Canada etc.
  Skickar du 2 nallar får du kalla dom:

  TEDDY FOKI No. 1
  TEDDY FOKI No. 2

  Kanske borde du ta med en Foki nalle när du reser till BKK nästa gång, och på BKK airport se om du kan ge den till en barnfamilj som skall resa någonstans i Asien?

  Och så kanske någon av dina följare har bekanta som reser till USA eller Canada och kan ta med en av dina Foki nallar dit.

  HOW ABOUT THAT?

  http://www.corren.se/nyheter/linkoping/linkopingsnalle-upptacker-varlden-om4356774.aspx
  http://kullensklassblogg.blogspot.se/2016/09/teddyemma.html
  http://travelingteddybear.com/

 15. åh vad spännande 😀 hoppas det går ihop sig och att det blir jättekul 😀 vill se härliga bilder sen 😀

 16. Sweet! 🙂

 17. Grattis!! Har också länge velat åka till Island!

 18. Åh! Vad roligt Foki! <3 Jag var på Island förra hösten och det är mitt absoluta favoritland i hela Europa. Inget annat land är som Island! Allt där är så naturligt och oförutsägbart. Jag rekommenderar ett dopp i den Blå lagunen, en tur på Islandshästryggen runt vulkaner, en titt på norrskenet och självklart besöka alla små söta butiker i Reykjavik! <3

 19. teresian

  Åh vad kul! Ska bli jättekul att följa dina äventyr där. Det är något av ett gammalt drömland för mig med. 🙂

 20. Du är så värd en sponsrad resa. Inget du ska tveka på alla. Jag har inte varit på Island ännu men det är verkligen en dröm att resa dit en dag. Drömmen att fota ju. Blir kul att få se Island från ditt perspektiv. ?

 21. Island är så fantastiskt vackert! På min resa dit i januari 2015 kände jag direkt att ”ha, jag kommer flytta hit när det är dags att leva livet som pensionär.”

  När man vill komma ut i naturen, bort från civilisationen och bara må bra. Så himla häftigt att odlingarna i växthusen samt uppvärmningen av husen livnär sig på de heta källorna. Så sjukt häftigt! ps. åk till ett av växthusen och smaka tomaterna, helt fantastiskt goda!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *