Hund & Hus

Alltså, det är såååååå himla mycket jobb med husdjur OCH hus! Jag bor ensam i ett av våra hus här och det känns som att jag aldrig får sluta städa, hahaha. Det är skönt när man väl har städat klart, tyckte t.o.m. att det var ganska kul under de första dagarna när jag får göra min egen ordning. Nu inser jag verkligen hur hundar drar in en jättemycket smuts. Speciellt när jag släpper ut tjejerna flera gånger om dan och varje gång de kommer in igen vill de alltid springa runt över hela huset och jaga varandra.

Jag må inte städa alla rum på en och samma gång men jag städar ett rum i taget, lite varje dag och det tar aldrig slut. Inte nog med all städning måste jag underhålla mammas växter och det är typ hundratals av dem, hahaha. Mamma har dessutom en jättestor chili-odling i källaren som jag måste vattna, skörda och klippa blad hela tiden. Sen ska man komma ihåg sopdagarna där jag måste släpa ut soptunnor till vägen, komma ihåg att tända och släcka alla lampor på gården, fylla på pellets, hämta post från 3 olika ställen (huset i byn, pappas företagspost & mammas företagspost) och listan fortsätter.

Det är nog första gången i hela mitt liv som jag verkligen förstår hur mycket jobb det är med ett hus. Tur att man inte behöver klippa gräs under den här årstiden men snart kommer det jättemycket snö och då blir det att skotta snö, salta gården o.s.v

Kan erkänna att jag har blivit ganska bortskämd när jag bor med Bill. Han diskar alltid undan efter mig. Och i Thailand har jag folk som diskar och städar då jag hinner inte göra det själv, PLUS att jag har bott på hotell under dem senaste gångerna så det är inte så konstigt. Nu är det INGEN som gör det och jag lagar mat varje dag, frukost, lunch, middag och det är sååå mycket disk. Ni som äger ett hus…. hur klarar ni det egentligen?! Tummen upp till er! 😀

Även om det är liiiite mycket jobb med hus vill jag fortfarande skaffa hus i framtiden. När den dagen kommer, hoppas jag på att jag har en man som hjälper till med hälften av alla sysslor, haha 

IMG_0861

Förresten, Leia, den minsta hunden hatar när jag går ut med dem på morgonen så hon har kommit på ett sätt att hindra tidiga morgonpromenader genom att ligga på mitt ansikte. Hahaha, så finurlig. Mitt hjärta smälter när hon myser så där och man vill liksom ligga kvar i sängen hela morgon. 

5 kommentarer

 1. Vi bor i radhus, så det är kanske inte lika stort som en villa med stor tomt, men vi är också 5 personer som får hjälpas åt så gott det går (ok, vi är 4 eftersom pappa inte kan röra sig så bra längre). 🙂

 2. Gaaah,………
  Håller med dig Foki. Aningen ”jobbigt” att bo i Sverige, i detta ”do it yourself country”. Fattar inte riktigt vitsen med att man måste göra allt själv. Men det är ju bara att hugga i……

  Förstår hur du tänker när du jämför ditt hotellboende i Thailand med att bo i föräldrarnas hus i Norrland.
  Jag bodde ju på hotell några år i samband med utlandsjobb.
  Företaget, ett tyskt flygbolag, betalade min bostad som kunde vara ett vanligt hotellrum el. bungalow. På hotellet i Abu Dhabi hade jag en 2 rums bungalow med kokmöjlighet. Najs.
  .
  Mycket av mina kläder lämnade jag bort för tvätt. Mitt rum städades och fixades av hotellets personal.

  På Dominikanska Republiken hade jag en chaufför som körde mig till och från Puerto Platas flygplats där jag jobbade. Det ansågs alltför trafikfarligt att köra själv, och passade ej med allmänna transporter.

  På Maldiverna fick jag åka båt till och från jobbet. Bodde på en hotellö, jobbade på flygplatsen som var en egen ö och hade ett kontor i huvudstaden Male som låg på en tredje ö.
  Loved every moment of my time in the Maldives..

  Nu sitter jag här i Sverige i en lägenhet. Ingen trädgård med tropiska blommor utanför fönstret, inga kokosnötter som ramlar ner på mitt tak som på Maldiverna…….

  Utomlands om jag bodde på hotell lämnade jag bort det mesta av min tvätt. De gånger jag hyrde en lägenhet, hade jag tvättmaskin i lägenheten. Har ALDRIG när jag bodde utomlands, behövt gå till en tvättstuga för att tvätta. Här i detta s.k. moderna land Sverige, finns inte plats för tvättstuga som standard i mindre lägenheter.
  WHY NOT???
  Utan man måste BOOOKA och passa en viss tid för att kunna tvätta i någon av fastighetens tvättstuga.

  Mina föräldrar bor i radhus. Då båda är lite äldre och delvis sjukliga, sköter jag trädgårdsarbetet hos föräldrarna under sommarsäsongen, Som tur är ingen jättestor gräsmatta och bara ett begränsat antal rabatter. Imorgon har jag tänkt köpa in blomsterlökar och plantera dem innan marken fryser, så att föräldrarna får lite vårblommor i rabatterna om några månader.

  Detta här inte utlandet, där man har tillgång till diverse ”personal” som utför en massa kringtjänster som man behöver få gjort.

  MISS MY LIFE OUT THERE…….

  1. Vad jobbar du med? Jag bor sjäv i Holland och jag måste säga att jag saknar tvättstugan i Sverige, när man kan tvätta och hänga kläderna på torr. Du har tvättade kläder, rena och torkade inom 3 timmar. I Holland tvättar jag själv och står i tork i mer än 2 dagar i en kall dag i huset. Så kläderna luktar blött, ingen charm i det. Men har du tänkt att flytta utomlands, och jag skulle gärna vilja höra mer om din utlandsvistelse i Maldiverna, låter som en dröm!!!!!?

 3. Känner igen situationen för Merlin är långhårig. Jag har astma och kan inte dammsuga men fästmannen dammsuger alla mattor varje dag och övriga ytor minst två gånger i veckan. Men samtidigt är det så värt mödan för djuren gör oss verkligen lyckliga!

  Angående att göra allt själv, visserligen är det vanligt att man utför hushållsarbete själv men du kan även köpa tjänster. Så har man råd och lite tid är ju det alltid en möjlighet.
  Fast för min del är det en slags befrielse att organisera hemmet om det blir rörigt för det känns som en god gärning för mig själv. Det är verkligen tillfredställande! Det enda jag verkligen ogillar är att tvätta men det är för att vår tvättstuga är i en annan byggnad så man måste ut med tvätten. Det regnar alltid när vi tvättar så allt på toppen blir blött igen på vägen hem…

 4. Jag upplever att det är otroligt stor skillnad på hur mycket hundar drar in, beroende på pälsen. Har haft en golden här hemma i långa perioder och efter att hon varit här i EN dag bara så är det damm, grus och smuts överallt. Det är även ljusa pälstussar lite överallt. Efter en dag haha! Helt sjukt.
  Har även haft en schäfer här hemma, hon drog in mindre är golden men ändå mer än jag hade trott.
  Däremot riktigt korthåriga hundar (whippet, korthårig tax och liknande) drar inte in så mycket, tycker jag. En korthårig mellanstor hund drar in mindre skit än två människor enligt min erfarenhet! Det mesta glider liksom av haha…. Dock verkar vissa sådana riktigt korthåriga hundar fälla året runt, små stickiga hårstrån. Har hört det om dalmatiner och amstaff iallafall. Har inte den upplevelsen om min korthåriga jaktblandras dock.

  Haha jättespännande samtalsämne verkligen! 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *