Zoirak’s website

Zoiraks hemsidan är äntligen uppe! Det är bara en informationssida där vi har all information om våra produkter och nyheter kring Zoirak. Vore jättekul om ni vill kika in på www.zoirak.com för att kolla om vi har missat något. Jag har hittat 3 buggar än så länge på ”NEWS” där länken till 3 artiklar inte funkar, lite grammatik och språk fel här och där, Men om ni hittar fler kan ni gärna hojta till.

Haha jag älskar hur de skrev på FAQ:
Are you an influencer and want to review our products?
We at zoirak love influencers. Miss Zoirak actually started as a influencer with a strong bond between her audience who actually helped her to build Zoirak. Therefore, all influencers are welcome to become a part of our family.
Do you have any great ideas and want to have fun with us? Contact us at: influencer@zoirak.com.

Jag har nämnt detta en gång till mina kollegor att ni har varit med mig hela vägen under uppbyggnad av Zoirak där ni har kommit med massor av inspiration och idéer. Haha, kul att de skrev ner detta. Är tacksam att de är uppmärksamma om vad som betyder mest för mig. Ni har verkligen lika stor del i Zoirak som jag har ska ni veta. 

Åh, är så glad att vi äntligen är igång. Nu är det bara smådetaljer kvar och jag hoppas att allting faller på rätt plats. Tack för alla feedback och kommentarer som ni har bidragit med kring Zoirak, vi har en lååååång resa framför oss hörrni!

zoirakhomezoiraknatural

17 kommentarer

 1. Har jättehöga förväntningar på produkterna och är glad att de inte verkar innehålla några ”dåliga” ämnen 🙂 Vilket pris kommer de ligga på ungefär? Är lite orolig att den dyra (men snygga) flaskan ska dra upp priset till hutlösa höjder, jag vill ju bara åt innehållet 😛

  1. Vad kul Bea <3
   Är glad för din kommentar, Just nu ligger priset på 299 per flaska för shampoo & balsam och 359 för håroljan. 50% går bort till återförsäljaren och resten tillfaller produkttillverkningen, förpackningen och frakten. Första halvåret har jag ingen möjlighet att ta ut lön alls eftersom jag måste tjäna tillbaka det som jag har lagt ut så jag kommer att jobba gratis länge till. Så länge jag har kul och älskar jobbet tänker jag 🙂 Tur att jag inte har fasta personalkostnader än så länge, bara konsultkostnader men det är redan inräknat i produktionstillverkningen.

   Kraaaam!

 2. Caroline

  Hej! Helt fantastiskt att i alla fall håroljan är helt naturlig! Blir definitivt ett köp. När det gäller schampot och balsamet är det en del ingredienser som är kända för att ge allergiska reaktioner tyvärr men förstår att det inte är lätt att vara helt naturliga. Hoppas på ännu fler produkter i framtiden!

  1. Eller hur! Jag älskar också vår håroljan 🙂
   Vet du vilka ingredienser det är? Vår kemist sa att alla ingredienser som vi har är ofarliga men detta var en väldig bra upplysning av dig annars. Det är inte mer än 5% av kemikalier totalt i produkten och vi jobbar varje dag mot att ersätta bort dessa. Kraaam! 🙂

 3. FEEDBACK PÅ EV. TYPING ERRORS……
  Hej Foki,
  Önskar du få feedback om jag ser några typing errors?
  Born språknörd som du vet, brukar poppa till i min hjärna om jag ser några errors. Dock kan ju även jag missa något, mer fler ögon ser mer än 2 anyway brukar det ju heta. Jag tycker man skall skriva så korrekt som man bara kan. Ger ett bättre intryck.

  Uppmana gärna dina följare att komma med kommentarer om de ser några typing errors, så kanske de kan rättas till efterhand. Kan ju vara mycket text och ta lite tid att läsa allt, så bra om fler ögon gör korrekturläsning. Jag är lite busy med tvättstugan och annat här hemma idag, så har inte tid att sitta och sträckläsa hemsidan i ett svep,
  utan i så fall får jag återkomma då och då i omgångar……

  Innan att jag öppnat hemsidan, ser jag ett error på början av texten som syns direkt här i bloggen för
  Natural Oil
  How to use
  Står: can be use…..
  Skall stå: can be used……

  Står: on wet hair well on dry hair
  Skall stå: on wet hair as well as on….

  Annars, när man ser på de första bilder som syns här i bloggen, ser det såå inspirerande ut. Verkligen eye catching………

  Kram

 4. En snabb look around och läste lite här och där på hemsidans olika rubriker.
  Såå intressant läsning, så fint berättat. Vackraste bilderna.
  Dock, ett och annat typing error som jag tycker borde korrigeras,
  och än mer nu, när jag ser hur perfectly elegant and beautiful your homepage is. Ser även en del långa meningar som kunde må bra av att få lite kommatecken här och där.

  Känns som om det vore lättare och smidigare att kopiera de meningar som har något typing/spelling error och lägga in detta i mail till dig.
  Då kan man ju fixa till typing errors direkt på kopian och markera de ord i bold som korrigerats, så du ser vad som behöver korrigeras.

  Men som sagt, får ta det i omgångar pga tidsbrist, så fint om fler följare hakar på och läser korrektur – om du vill förstås.

  Typing errors, grammatiska errors, lack of kommatecken är vad man skulle behöva hålla utkik efter och fixa till.

  Nu är du verkligen på ”g” Foki.
  Tänk att du har kommit så här långt med dina egna produkter.
  Hur amazing är inte det.
  Be proud of yourself,

  Karma

  1. ”Lack of kommatecken”, din svengelska är underbar 🙂

   1. Hej Bea,
    Tack för den….. hehe. Svengelska, spanglish, svensk/grekiska mm. Har haft engelska och några andra språk som arbetsspråk i samband med utlandsjobb. Att mixa språken funkar bäst och går fortare i en del sammanhang. Ibland tycker jag att ett engelskt ord kan ersätta 2-3 ord på svenska för att uttrycka vad man menar, så då är det bara att köra…..

    Ha’ en skön helg Bea!

  2. Jag anade det nästan 🙂 Mina kollegor är ju inte engelsktalande men vi de fick göra så gott de kunde. Lite senare när jag får lite ro ska jag läsa genom texten också. Om nu vill kan du maila mig om du ser att det är något som behöver ändras genast! 🙂
   Kraaaam! <3

 5. Hemsidan ser ju jätte fin ut! Däremot är mycket av texten inte särskilt bra skriven. Satt och läste högt från texterna för min man som har engelska som modersmål. Han fnissade och sa att ni behöver verkligen läsa igenom och skriva om en hel del.

  Exempel:
  ”Miss Zoirak managed to find a partner that originally works (worked?) with beauty in (for?) decades (hela meningen är skum ..) and wanted to learn more about the beauty industry. She also saw a opportunity for not having to deal with people and staff by the help of her partner.” (Igen, låter väldigt skumt? Du ville inte ha med människor att göra? Va?)

  Tänk också på att det ju fint att era produkter är ekologiska osv, men vissa av de saker ni skrivit om produkterna skulle räknas som falsk marknadsföring. ”– only cold pressed oils will deliver goodness to your skin. ”. Denna mening skulle du aldrig få använda i reklamsyfte. Företag har fått en smäll på nosen av konsumentverket för liknande saker.

  Nåja, hoppas att du har en fin lördag! 🙂 No stress ok?!

  1. Åh tack! Jag kollar upp det 🙂 Ska anlita någon engelsktalande person vid senare tillfällen som kan kolla genom och korrläsa allting sen 🙂 Det är mina fina kollegor i Thailand som satte ihop texten, vi visste att det skulle vara lite fel och missar här och där men vi ska se till att få till det rätt sen! 🙂 Kraaam! <3

 6. Hej! Har också en kommentar på ett skrivfel, också gällande natural oil, det står: ”Then washed it out in the morning” ändra till: ”Then wash it out in the morning”.

 7. Förstår att det redan finns komplikationer inom företaget, speciellt nu vid nystart. Men när du har tid skulle jag rekommendera omskrivning av texten. Ett annat tips är att öppna sidan i flera olika webbläsare för i vissa är texten lite svårläslig p.g.a. typsnittet.

  Min fästman som är brittisk hittade väldigt många problem i meningsuppbyggnaden, och som ett professionellt företag som har så bra produkter vore det synd att brista i en bagatell som språk. Med åren har engelska blivit mitt första språk då jag talar det hemma så jag är väldigt noggrann med meningsuppbyggnad. När man själv lägger så stor vikt på språket är det svårt att ”koncentrera” sig på en bristfällig text.

  Vet att många läsare här är kunniga på språk, men samtidigt är det bäst att ha en person som ansvarar för språket för att få en uniform struktur och uppbyggnad.

  Annars ser sidan toppen ut! Stilen och bilderna är moderna och tilltalande. Du har hittat något som kan lyfta dina produkter, definitivt. Tänk också på att även om vi är ett fåtal personer som har märkt av språkproblemet så betyder det inte att du behöver oroa dig över detta nu. Budskapet kommer fortfarande fram så ta tag i detta när ditt liv är i en lugnare fas! Massa kramar!

 8. Grattis till sidan!
  Gillar designen starkt.
  Engelskan är lite rolig dock. Det känns som om en tonåring har skrivit texterna. Ganska charmigt, iofs. Men inte helt professionellt.

 9. Att sidan behöver korrekturläsas och texten redigeras en aning har ju andra redan skrivit, jag vill dock även vara såpass tråkig att jag tycker att texten på facebook saknar flow och även där har lite fel. Jag skulle nog, så snart det är möjligt, se till att den skrivs om så den är smidigare att läsa och såklart språkligt korrekt. Tyvärr är det ju så att det finns lite fördomar om asiatisk kvalité, man ser ju så himla mycket superbilligt på typ wish, aliexpress och ebay. Därför tror jag att man kanske måste hävda sig lite extra på just språkfronten och jag tror det skulle kunna vara en god idé att berätta mer om själva produktionen och liknande, bilder brukar vara jättebra. Jag förstår såklart att det är lite work in progress! Men jag vet att om jag själv ska investera i dyrare produkter så vill jag veta att det är helt legit, speciellt om det är någonting som kommer från utanför Europa. Ett företag som jag finner väldigt trovärdigt är exempelvis Lush. Det var bara lite spontana tankar jag hade sådär! designen tycker jag är superfin, både på hemsidan och på flaskorna 🙂

 10. Elisabeth

  Foki! Gratulerer så mye med kjempefin hjemmeside, og snart lansert skjønnhetsmerke! Jeg er så UTROLIG glad for at du har valgt å gjøre produktene dine naturlige og cruelty free, har vært på jakt etter slike lenge. Gleder meg til produktene dine er ute på markedet. Du er fantastisk, takk for at du er så inspirerende <3

 11. Åh, kul med hemsidan! Ett par saker som jag tänkte på (förutom språket):

  * Jättefina bilder! Speciellt den översta, största. Tänker direkt att det är ju naturen som man vill bevara och samtidigt ta vara på med dina produkter. Solljuset är nästan guldfärgat också vilket då återkommer i förpackningarna. Snyggt! Ger ett bra första intryck.

  * Jag kan tycka att sloganen och menyknapparna sticker ut för mycket från bakgrundsbilden, Känns påklistrade. Logotypen däremot fungerar bra, kanske på grund av skuggningen den har.

  * Brödtexten, alltså längre textstycken, har ett typsnitt som är ganska svårläslig i längre texter. Speciellt när den är i grå färg så där. Det skadar nog inte att ha ett vanligt typsnitt som fungerar bra skärm i brödtexten, och sen styla till det i rubriker endast.

  * Tänkte säga att det var bra med en responsiv design, alltså att den ställer om sig efter skärmstorleken eller fönsterstorleken, men så märkte jag att den brister lite. Gör jag fönstret lite mittemellan vad en mobilskärm och en datorskärm klarar av så måste man scrolla åt sidorna för att läsa vissa texter. Ibland vill jag kunna ha webbläsarens fönster ganska litet och då blir ju detta jobbigt…

  * Ibland är det inte så enhetligt i designen. Vissa gånger är knapparna svarta och vissa gånger mörkgråa. Vissa gånger har rubriker en bakgrund och vit text, vissa gånger är det bara en svart text. Välj en! 🙂

  * Read more-knappen inne på produkternas sidor fungerar inte för mig.

  * Din logotyp borde finnas på fler sidor än bara förstasidan! Speciellt på Contact-sidan så syns den ju inte ens på någon produktbild.

  Annars så är formatet ganska bra. Väldigt lättnavigerat och man hittar den viktigaste informationen. 🙂

  Oj, vad långt det blev! Nästan Mandy-nivå på den här kommentaren. 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *