Spa day

Idag har jag fokuserat på att ta hand om mig själv, tog ett långt bad, gjorde hårinpackning av mina egna hårprodukter, filade mina naglar och vaxade mina ben. Haha jag har typ inte gjort det här på jättelänge, känner mig som en nakenråtta helt plötsligt.
Är jätteglad att jag har funnit tid till att ta hand om mig själv idag. Under tiden fick jag inspiration till att bl.a. utveckla egna organic wax i framtiden, så himla kul att jag har möjlighet till att skriva ner mina idéer och få dem att gå i uppfyllelse med tiden. De formula som vi har redo idag är ansiktstvål, duschkräm, hudkräm och body scrub. Om ni har andra produkt-idéer som ni personligen skulle uppskatta med naturligare alternativ kan ni gärna hojta till här! 

Tack så himla mycket för awesome feedback på Zoiraks hemsidan, ni ska veta att jag håller med er till 100% på alla punkter, jag vill inte släppa iväg jobbet om det inte känns 100%. Men vi måste bara se till att få ihop designen nu och mina kollegor hade jättekul när de satte ihop texten. Vi visste att det skulle inte vara komplett språkmässigt eftersom inga av dem var engelsktalande, huvudsaken var att vi har fått till budskapet. Nästa vecka ska en korrektör komplettera texten. Vi har som sagt lite tid kvar innan den ”riktiga” lanseringen, så ingen stress! (Andas Foki, andas…)

Vet ni varför jag älskar er? Just p.g.a. att jag får så vettiga feedback och engagemang. Utan er kommer jag aldrig att veta vad som är det bästa. Eftersom när vi är många som kommer med idéer och tankar kan vi få ihop något som är riktigt bra. Det tror jag på! Tack 

spas

8 kommentarer

 1. Åh, vad härligt med en spa dag. Känner att jag nästan måste ha en själv nu, haha! 😀

 2. Vad trevligt det ser ut på bilden! Har faktiskt aldrig varit på spa förut!

  Om jag utgår ifrån mitt eget perspektiv så är jag intresserad av produkter som passar torr och känslig hud. D.v.s. produkter som är återfuktande under en längre period.

  LUSH har ansiktsprodukter som de säger är för torr hud men de är inte återfuktande i mer än en timme för någon som har så torr och känslig hud som jag har. The Body Shop å andra sidan har produkter som håller lite längre, men i slutändan får jag köpa från apotek och deras serier är oftast djurtestade. Det gör ont i själen varje gång jag får göra det men det finns inget annat val för mitt problem är kroniskt.

  Så mina tips är:
  – Återfuktande krämer (gärna inriktade på eksem som faktiskt är vanligt i Sverige) för både kropp, händer, fötter och ansikte
  – Läppvård, t.ex. läppbalsam för läppar som spricker lätt
  – Lugnande krämer som kan dämpa hudirritation

  Övriga tips som jag tror skulle vara kul för andra utöver oss atopiker:
  – Svalkande krämer för varma sommarfötter (perfekt när man vill sova en varm natt)
  – Varmvax för hårborttagning
  – Parfymer

  På tal om parfymer, det finns två dofter som gör mig helt knäsvag som jag inte hittar inom skönhet. Så något jag gärna skulle se mer av på marknaden är kanel och kaffe.

  Men detta är bara tips utifrån mina önskemål. Ska bli spännande att se ZOIRAK utvecklas, oavsett vilken riktning och produktflora du väljer.

 3. Hei sweet Foki 🙂

  Jeg gleder meg til dine nye produkter og jeg synes det er kult du tør å satse organic! Jeg kjøper bare organic bodyscrubs, lotion, etc. Jeg kjøper det fordi verden må slutte å bruke kunstige produkter som skader naturen, dyr og mennesker ( cancer, allergi, etc)

  naturvernforbundet.no/mikroplast/mikroplast-hva-er-problemet-article32338-3423.html

  Dette er en link til en norsk side som forklarer problemer mikroplast og hvorfor jeg synes at du Foki er tøff som tør å satse organic (åpner du linken i google chrome, så kan den oversettes til Svensk ), og jeg håper flere blir mer opplyst 🙂

  Jeg gleder meg til å prøve dine produkter, jeg synes fokiwa klærne dine var awesome

  -puss och kram frå Laila i Norge-

 4. Vilken fin spa bild du lagt in. Såå soft.
  Nu har jag skickat iväg alla filer med korrekturer till din Foki mail.
  Det blev 2 mail med 7 filer i den första och 3 filer i den sista mailen.
  Jag kopierade av sidorna på Zoirak sidan, tema för tema. Gjorde korrektur och kommaterade. Började här och där med att markera med bold de ord jag ändrat, men såg sedan att du hade en del rader markerade på sajten så då ser man ju inte vad som är dina bolds och vilka som var bold tidigare.
  Lättast är förmodligen om du byter ut sidorna one by one mot de jag skickat som är korrigerade. Kan nämna att det behövdes väääldigt många korrigeringar på engelskan. Tror i alla fall att jag fick till det hyfsat bra. Några uttryck som jag inte kunde få till utan hjälp, googlade jag fram en lösning.
  Har du någon följare som är bra på engelska och har lust, så kan dom ju läsa igenom de nya korrigerade sidorna och se.
  Skall själv göra en sista genomläsning av alla filerna jag skickade till dig, men det kan inte bli förrän söndag kväll. Återkommer om jag hittar något mer som behöver justeras. Skall hem till föräldrarna söndag på dagen.

 5. Måste säga att efter att ha läst igenom alla dina olika rubriker och info på Zoirak sajten, så inser jag mer och mer hur galet det är att använda produkter som inte är gjorda på naturliga råvaror. Både vi människor, luften, miljön och naturen förstörs ju totalt av en massa kemikalier som släpps ut här och där.
  Inte undra på att både människor, djur och naturen insjuknar.

  Intressant läsa om tvålen baserad på cocos olja som är under testning.
  Det som testarna hade berättat. Och om tvålens egenskaper och hur den förbättrar huden dag för dag när man använder tvålen. Magic!!!

  För att inte tala om den härliga Kaffir limen du skriver om.
  Och som svarta sesamfröna
  Och bönderna som får hjälp både med mark, hur de skall odla olika produkter och hjälp att sälja det som odlas.

  Såå fint att kunna hjälpa bönderna, ge dem förutsättningar……….

  Karma

 6. Kom just på, hade lite doubts i ett par filer på följande. Jag gjorde min tolkning, du bör kolla, kanske det skall stå andra tidspunkter.

  Gäller följande:

  1/ Tidpunkt när USDA certif. beräknas vara klart. Du skrev nog något om nyår 2017.. Jag förtydligade det genom att skriva
  nyår 2016/2017 (var detta datumet som menades, eller först om 1 år?

  2/ Tidpunkt när cocos oil tvålen skall lanseras.
  Du skrev Christmas New Year. Men jag vet ej om du menade att tvålen skulle finnas till försäljning då, eller efter denna tidpunkt.

  Alltså plzz kolla dessa båda detaljer på filerna jag mailat och lägg in de tidpunkter som är korrekta.

  Ha en fin söndag, blir det dagen före 25 som firas då, eller stannar du även i Norrl. på själva födelsedagen?

  Kram

 7. Asså Foki, Jag älskar verkligen dig! 😀 Du sprider så mycket glädje och man känner sig verkligen delaktig via din blogg. Nu hade jag en sådan där deppig period och kände mig down-down-down… begränsad och att allt gick emot mig. MEN! Då läser jag din blogg och scrollade runt lite för det var ett tag sen jag var här inne för jag har varit så Busy. OCH vad händer? Jo denna uppdatering du gjorde, gjorde MIG så glad 😀 Åh vad jag kände att allt är möjligt! Och har inte jag energin till att dra iväg med en idé så kan jag ju alltid droppa den till dig som har en verksamhet igång, mer erfarenhet och budget, så känns det ju lite bättre för då kan jag ta del av idén via dig om du utvecklade den! =) (har ingen nu dock ^^)

  Du är jättebra och tack för du skriver din blogg!!

  1. Höhö, glömde säga att den här bilden var så fin och gjorde en glad! =)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *