Svett och tårar

Jag vaknade för ungefär en timma sen och kunde inte sova, klockan är 5 på natten nu. Detta beror nog på att jag har jetlag eller känner mig stressad. Varför stressad när allting verka falla på plats nu tänker ni? Jo, när jag satt på planet och tittade genom mina bilder som jag har tagit på mina produkter insåg jag att de har skrivit fel på alla tags. De printade ”Sesame Oil Conditioner” på alla trots att de skrev rätt på framsidan. Kolla bilderna nedan:

image

Jag känner mig sårbar just nu, vet inte hur jag ska ta mig till. Jag trodde att jag har kommit hem efter en lyckad jobbvecka men något har blivit fel igen. Jag satt på planet och grät, min mage krampade och mitt hjärta gjorde så himla ont. Många av er kanske tänker varför så dramatisk av felskrivna tags? Egentligen ska det väl inte behöva vara så dramatisk, som jag alltid har sagt tidigare kan oförutsägbara saker hända och det gäller att bita ihop. Men jag har lagt ner så himla mycket av min tid, energi, omsorg och kärlek på det här. Jag kände att jag var på toppen av världen när jag klev på planet men föll flera km ner under jorden när jag landade. Kan nog vara p.g.a att jag var trött också, därför var jag så sentimental.

Varför vi måste ha tagen är pga att all information ryms inte på etiketten bakom flaskan och vi måste ha en extra info-grej på sidan av… Ni vet som många andra kosmetika produkter om de måste informera mer information utöver det som måste finnas i etiketten. Det är onödigt med extra papper hit och dit men man har liksom lagen att följa.

Jag har hunnit ringa till fabriken redan igår och idag ska vi försöka hitta en annan lösning på hur vi ska göra och skicka det med DHL express. Det är 10000 felskrivna tags och det känns surt om inte vi kan använda dem. Men vad gör man liksom? Har ni idéer?

Förlåt att det har hänt så mycket tråkigheter på sista tiden, jag försöker alltid göra mitt bästa men det finns stunder när jag känner mig trött och slut. Ibland undrar jag varför jag utsätter detta för mig själv? Varför ska det vara så svårt tänker man?!

24 kommentarer

 1. Finaste Foki,
  Mai pen rai…. don’t worry. Det finns lösningar på allt.
  Har ett förslag längre ner.
  Nu när jag skrivit klart detta, ju mer jag tänker på de, så tror jag att du gör bäst i att beställa etiketterna från Sverige. För att inte riskera några mishaps igen, vilket du inte behöver just nu.
  T.ex. kan du ju börja med att beställa några få TEST EX för att se att de är korrekta och funkar för dig. Och så fort du har sett TEST EX av varje label som är korrekt, kan du beställa mera. Så beställer du mer efterhand som du behöver mera.
  MEN, känns som om du kommer att behöva hjälp med att sätta på etiketterna då flaskorna levereras till Sverige i dagarna gissar jag.
  Kanske på Lykos lager (eller vad din webshop partner heter…), kanske där du kan få hjälp med att sätta på alla labels.
  Alternativ: flaskorna levereras till Lykos lager eller vad som nu är planerat, Genom ett bemanningsföretag beställer du x antal ungdomar som kan utföra jobbet med att sätta labels på flaskorna, eller så kanske Lykos har personal som kan utföra detta (du betalar Lykos för detta x jobb).
  Eller så ser du om du kan trumma ihop bloggläsare som kan hjälpa till med att sätta tagsen på flaskorna, t.ex. mot att få produkter som ersättning och ev. även cash betalning.

  Med tanke på allt det du haft att göra i BKK de sista veckorna, är det lätt att någon detalj kan gå wrong. En person kan bara göra soo much och ett dygn har bara 24 timmar. Dessutom har du hela tiden ställts inför nya situationer, där du snabbt behövt tänka till och fatta ett beslut på stående fot.

  FÖRSLAG
  Kanske skulle du kolla vad det kan kosta att få dessa tags upptryckta i Sverige och hur lång tid det skulle ta, dvs. de som är felaktiga och behöver tryckas om och tryckas rätt?

  Här hittade jag några företag som verkar trycka
  HANG TAGS, HÄNG ETIKETTER som det ser ut att kallas på svenska.

  Googla på dessa ord och lägg till ordet trycka, så får du upp företag i Sverige som trycker upp tags.

  Ser att några stora och erfarna företag jag googlat fram ligger i Göteborg.
  Då skulle dom ju kunna skicka testen både först som en mall online som du godkänner, och sedan även med DHL så att du får SE TAGSEN PERSONLIGEN INNAN DE GÅR I MASS TRYCK.
  VIKTIGT:
  Kolla också upp ang. tagsen, skall de ha hål, vad för typ av hål, skall de ha något band/snöre också som företaget sätter dit och levererar till dig varje label färdig med sitt snöre/band och vad för typ av snöre/band, material, färg osv. i så fall

  På ett tidigare jobb beställde jag visitkort. Då fick man en mall online av tryckeriet som man fyllde i och skickade tillbaka. Sedan fick man deras förslag skickat online, man måste korrekturläsa det och godkänna. Därefter gick det i tryck och några dagar senare levererades visitkorten. Då snackar vi dock bara om ett par hundra visitkort åt gången.

  BÅDA NEDANSTÅENDE FÖRETAG VERKAR ERFARNA.
  Kolla runt på deras hemsidor, jämför vad de skriver, tidigare typer av jobb de utfört och vilka som är deras kunder. Jämför deras priser, Ring och snacka med dem och be om en offert. Du kan ju skicka dem de felaktiga tagsen på bilder, och förklara att produkten på framsidan av tagen skall ha motsvarande rubrik namn på baksidan av tagen.
  typ shampoo / shampoo
  conditioner / conditioner osv.

  Utöver namnen så måste ju innehållet i produkten, dvs ingredienserna ju också vara de korrekta för varje produkt och dess tag.
  Alltså behöver du en korrekt label med korrekt fram och baksida för varje produkt.

  Nu är du supertrött och jetlaggad, då har man inte den koncentration som behövs. Be Bill hjälpa till att dubbelkolla allt så att det blir korrekt när du för företagets första mall förslag online. 4 ögon ser mer än 2, speciellt efter jet lag och dina hektiska jobbveckor.

  https://labelsandribbon.se/hang-tags-med-tryck (Göteborgsadress)
  (labelsandribbon, internationellt bolag med high recension rating)

  http://www.tryckakuten.se/page/showroom (Göteborg huvudkontor)
  Tryckakuten Sverige AB startade 2005. Vårt tryckeri har sedan start levererat trycksaker, tjänster och lösningar till mängder av allt från börsnoterade bolag och kommuner till föreningar, enskilda firmor och privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Göteborg och vår huvudsakliga marknad är Sverige, men eftersom många av våra kunder är internationella bolag så tillgodoser vi deras behov oavsett vilket land de befinner sig i. Det spelar alltså ingen roll om du sitter i Stockholm eller Dubai, vi levererar!

  MINDRE FÖRETAG MEN VERKAR HA LÅNG ERFARENHET, OM INTE ANNAT KAN DERAS INFO PÅ HEMSIDAN VARA BRA FÖR ATT LÄRA DIG VAD MAN BÖR TÄNKA PÅ SOM KUND OCH HUR DET FUNKAR…

  Tror dock att det är bra att använda sig av ett stort företag (något av de båda ovanstående länkarna till
  LABELSANDRIBBON
  och TRYCKAKUTEN
  med loads of experience och stora kunder. Då borde man ju kunna ha bästa förutsättningarna för att få en bra slutprodukt. Plus att ett stort företag kan göra de bästa trycken färgmässigt, kvalitetsmässigt osv.

  http://bok-tryck.se/hangetiketter/ (Bollnäs)
  läs gärna deras ”tekniska guide” med info om vad man skall tänka på när man beställer produkter. Kan vara bra att läsa igenom, oavsett var du beställer dina etiketter.

  http://bok-tryck.se/teknisk-guide/
  Företaget skriver: ”För dig som hade tänkt lämna tryckfärdigt
  material finns lite att tänka på”.

  OJ DÄR, vaknade upp tillfälligt, behöver sova mera, Men vad göra man inte när Foki behöver hjälp. även om det är early morning.
  Man slänger allt annat åt sidan, tänker till om man kan komma på någon idé och köööör….

  STYRKEKRAM FOKI SUPERWOMAN
  Allt ordnar sig, don’t worry
  Värre saker har hänt i världen, I promise.
  Stay positive, sov, ät, vila…..
  KARMA

 2. Foki,
  HANG TAGS, ETIKETTER
  Läs mitt inlägg med förslag. Ser att det ligger här för moderering, säkerligen pga av några länkar till etiketts företag som jag bifogat.

  Kram

 3. Blev väldigt berörd av ditt inlägg och jag hoppas att det löser sig. Kram!

 4. Oj, inte kul! 🙁 billigast och snabbast är väl att sätta klistermärke över det felaktiga. Kanske ni kan göra så till en del av produkterna som behövs direkt vid start, så kan resten få mer tid till nya tags?

 5. Nina Green

  Säger som ovan. Sätt klistermärke på det som.måstw iväg snarast och fixa resten under tiden med nya tags. Ta 3 djupa andetag och andas. Du fixar detta. Du har kommit en lång bit på vägen. Kämpa de sista för du är snart i mål.

 6. Foki, jag tror att när du inte sover och äter och stressar så händer sånt här, Du måste lära dig att ta några djupa Andetag och kanske landa i att det är bättre att försena produkter istället för att snabba på. I längden så sabbar man för sig själv.
  Det är inte hälsosamt för dig själv heller och det vet du,
  Lär från misstagen och nästa gång, sätt ett längre datum, ta det lugnt.
  Fortsätt vara stark! Vet att du klarat det!
  Kramis

 7. … fuck..!

  Men ja, sätt klisterlapp ovanpå och vila ut ordentligt i framtiden! Hoppa inte över måltider heller!
  Styrkekramar! ♥♥♥

 8. Vad tråkigt att du råkat på så mycket bekymmer! Hoppas det ordnar sig. Kommer gärna köpa dina hårprodukter om inte annat bara för att du kämpat så med dom 😉

 9. Kan man skära/klippa av överkanten så rubriken på baksidan inte kommer med? Hela etiketten syns inte på bilden så kan inte se om den är vikt upp till eller så.. kanske ändå inte gör något om det blir två lappar isf. Hoppas det löser sig på bättre sätt än att behöva trycka helt nya! Oavsett så löser det sig 🙂

 10. Röstar även för klisterlapp. En stor som täcker hela texten på nytt eller en liten för bara ”conditioner” delen. Förstår att du är så frustrerad och ledsen, jag hade totalt lost my marbles! Det löser sig nog, chin up! 🙂 Du kommer se tillbaka på detta kaos och skratta åt eländet i framtiden, även om det inte känns så nu. Stor kram!

 11. Ta det lugnt! Fabriken borde VERKLIGEN kontrollera allt detta! Inte ditt fel över huvud taget att det händer. Klisterlapp, som flera har skrivit, verkar ju som en bra lösning för att de etiketter som redan fått fel text ändå ska kunna säljas. Hoppas att det läser sig! Kram!

 12. Klisterlapp över ”conditioner” med texten ”schampo”. Ingen i hela världen kommer att bry sig. <3 Det blir jättesnyggt ändå, lovar!! Se bara till att ordna med klisterlapparna, och det är väl en process att sätta dem på 10 000 etiketter.

 13. Josefine

  Säger samma sak som ovanstående med klisterlappar. Känns ganska onödigt att slänga en massa tags med tanke på att det är så pass många. Bättre att försöka återanvända dem än att låta dem gå till spillo.
  Förstår att du måste känna dig så himla trött på allt krångel som har hänt sista tiden men det är bara att kämpa vidare. Hur jobbigt det än känns just nu så kommer det vara såå värt det i slutändan när du står där med dina alldeles egna produkter som du har skapat själv. Du har gjort ett jättejobb och jag tycker att du är skitduktig som har tagit dig såhär långt! Fortsätt kämpa så ska du se att det kommer ordna sig.

 14. Tycker också klisterlapp låter som en bra lösning. Vilken fantastisk kämpe du är, så mycket problem det varit med de här flaskorna trotts det ger du aldrig upp!

 15. Tråkigt!
  Men neste parti med flasker: hva med å klistre på QR-code, så kan man få info om ingredienser ( og allergener) med en barcode scanner , slik at DU har full kontroll over hva som skal stå på tag’en

 16. Jag känner med dig Foki, och jag tycker inte alls att det är konstigt att du tar det hårt utan tycker det är en självklarhet. Det är som att snubbla på mållinjen. Stark du är som tagit dig såhär långt! Vi hejar på dig och stöttar dig härifrån. Så, välkommen hem Foki, lite till bara!

 17. vad tråkigt :/ Men andas det kommer ordna sig <3

  Kram<3
  http://camillaesi.se

 18. +1 på klisterlapp. Jag har bekanta som varit i exakt samma sits och den lösningen fungerade bra.

 19. Klisterlappar låter som en väldigt smidig idé, om det går att få fram dem i rätt nyans osv i tid.
  Jag har jobbat i många år, och har lärt mig att det alltid är bra att ha ett par extra ögon med sig under viktiga möten, när man ska granska produkter och så vidare.
  Har du möjlighet att ta med en vän eller assistent som du litar på till dessa möten, eller som du kan ge informationen som ska granskas till, så får du lite hjälp? Dels är det ett extra par ögon som kan kontrollera papper eller vad det kan vara, och dels är det en avlastning för dig. Det kan också vara en möjlighet att hitta eventuella fel innan de kan påverka produktionen.

  Kom ihåg att du har många omkring dig som VILL hjälpa dig, om du tar emot det 🙂 Det är inte fel att få lite extra hjälp när det är mycket som står på spel. Lycka till, det fixar sig det här!

 20. Tänker på dig Foki.
  Förr eller senare så ordnar sig allt, även om the road is a bit bumpy now and then, in order to reach the goal. You have achieved a lot already, and managed to solve really great issues.
  You are a superwoman and totally amazing, no matter what.
  Admire you loadzzz
  Styrkekram

 21. Har just läst ut boken:
  Min Hemlighet av Petter Stordalen
  Den norske affärsmannen som bl.a. äger hotellkedjan Nordic Choice.
  Kan absolut rekommendera den om man är intresserad av affärsvärlden. Köp boken eller låna den på bibliotek.
  Mycket udda, men samtidigt intressant och läsvärld.

  Boken handlar om Petter Stordalens liv som entreprenör, köpa, sälja, bygga upp företag. Mycket om olika ”deals” han gjort i samband med företagsaffärerna, och hans sätt att tänka och göra affärer.
  Han tänker och handlar helt i sina egna banor. Tar enorma risker, men är en vinnare i slutändan. I boken delar han med sig av sina affärshemligheter, förhandlingshemligheter osv.

  I slutet av boken erbjuder han även nya entreprenörer att kontakta honom om man har en bra idé och är intresserad av att Petter Stordalen köper aktier i företaget man vill bygga upp.

  Petter Stordalen skriver i slutet av sin bok:
  ——————————————–
  Quote:
  Jag vill vara med och bygga upp nästa spännande företag. Vara med om nästa idé som förändrar allt.
  Och om den idén inte kommer från mig, så måste jag ändå bidra med något.

  Så här är mitt erbjudande till dig som nu sitter och läser den här boken.
  – Skicka din idé till mig.
  – Skicka din plan till mig.
  Min mejladress är pas@choice.no
  Den bästa idén får mig som aktieägare i företaget.
  Jag går in med första miljonen.
  End of quote från Petter Stordalens bok: Min hemlighet, sid. 273.

  Trist nog är Petter Stordalens kärlek, hans fru Gunhild Stordalen väldigt allvarligt sjuk i en ovanlig bindvävssjukdom. Hon har fått behandlingar i Holland, men inte säkert om det kommer att kunna bota henne.

  Kvällstidningarna på nätet idag skriver om hennes tillstånd, låter inte helt optimalt. Jag hoppas innerligt att en starkt vilja, tron och kärleken till livet och till hennes man Petter Stordalen skall kunna mota bort sjukdomen.
  – I pray and wish the best for Gunhild Stordalen. Hope for a miracle so that she will recover and get well.

  När man läser om människor som befinner sig mitt i livet och som ännu har väldigt mycket kvar att ge, och som blir allvarligt sjuka, får man sig en tankeställare.
  Man inser att då hjälper det inte alltid vem man är eller hur mycket pengar man har. Då inser man hur skört våra liv är. Och hur lite vi vet om morgondagen.

  Därför till alla som läser detta:
  ——————————-
  TA HAND OM DIG SJÄLV
  TA HAND OM DINA NÄRMASTE OCH DINA VÄNNER
  BE A GOOD HUMAN BEING

  LEV LIVET SOM DU SJÄLV ÖNSKAR
  KÄMPA FÖR ATT UPPNÅ DINA DRÖMMAR

  GÖR DET BÄSTA DU KAN AV DITT LIV
  OCH VAR TACKSAM FÖR VARJE NY DAG

  *** LIFE IS HERE AND NOW ***
  *** CARPE DIEM ****

  Love and respect to all nice people out there

 22. dra i handbromsen, du börjar trötta ut dig för mycket! let it slide, ingen läser ändå baksidan. kanske en på 100 och den personen hade inte ens reflekterat över att det stog sesam istället för natrual.

 23. Förslag

  * klisterlapp över hela baksidan eller bara över det ordet du vill rätta.
  * eftersom det är ett samarbete med lyko så kan dom väl bara skicka med en folder / lapp med information om produkten? Då kan du antingen strunta i dom feltryckta etiketterna helt eller skicka med både lapp o etikett. (väldigt vanlig och enkel lösning samt väldigt ekonomisk i detta läge.)

  Om man får så kort deadline som du fick så får man räkna med lite missar på vägen 🙂 inget fel med det dock stora företag som nelly, wella osv har haft mkt tryckfel men jag fortsätter handla av dom då produkterna är bra 🙂

 24. Hej Fokis ! I m gonna write it in english as my swedish writting can be bad but i understand your blog!

  I am also a business owner myself. I dont think covering the wrong written label is good. After all you are in field where all based on the image. People who read your blog will understand the mistake but the new customer will stay away from it especially if your target market are those who care about quality. It needs quality and perfection so i can suggest to sit down , take a deep deep breath and hold selling the products until all is right. your first time look image will judge and stick forever.
  If those act will resulting a lot of loss then it is a risk. Cut the budget for othet things like maybe dont need to always fly on business class ? I m sure you have the finance for it but i myself that have been working with/met a lot of succesfull corporate people which obviously make A LOT and they still fly economy 🙂 . I m just know how it is the feeling of just starting business. No matter how much you have and it will still be not enough anyway. Lycka till !

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *