Struggle is real…

Som ni läste tidigare berättade jag att vi hade problem med korkarna till våra flaskor eftersom fabriken kunde inte leverera det som hade blivit utlovat. Problemet är löst nu, vi kommer att tillverka nya med en annan fabrik istället. Pengarna skulle vi få tillbaka men har inte fått det än så vi får se.

Under den här veckan ska vi fylla på flaskorna, vi vill göra det 1 månad innan utskick för att hålla våra produkter färska. Men mina kollegor upptäckte igår kväll att 50% av flaskorna hade defekt. Jag valde den nuvarande fabriken just p.g.a. att de ska vara professionella, deras fabrik såg väldigt modernt och fint ut. De lovade att de skulle göra kvalitetssäkringar på våra flaskor men kolla på bilden nedan, tycker dem att detta är acceptabelt??? 

image

Jag bojkottar att tillverka förpackningar i Kina just p.g.a. av det här problemet som är ganska vanligt. Beställer man 5000 flaskor är det hälften fel på men många företag accepterar läget eftersom det är så ”billigt”. Men jag accepterar inte det då detta är slöseri med resurser och dålig för miljö. Tycker inte om tanken att man måste ”slänga” grejer. Därför såg jag till att betala 10 gånger mer och tillverkar allting i Thailand för att vara säker på ”felfri” produktion. När vi upptäckte detta blev vi är helt stumma. Så mycket pengar och tid som vi har lagt ner och inte fått det vi har betalat för. Detta kom som en chock faktiskt, egentligen borde jag vara van eftersom jag gång på gång stöter på samma problem hela tiden men jag förlitar mig på att alla ska vara professionella och gör sina jobb. Annorlunda jobbkultur har dem i Östasien minst sagt, men denna ursäkten ska inte dem få komma undan med.

Idag har jag suttit i telefon hela morgonen. Mycket samtal med olika fabriker och konsulter fram och tillbaka. Hittade en annan fabrik som lovar ”kvalitetssäkring” till 100% och vi behöver inte förskottsbetala. Vi kan betala samma dag som vi godkänner varorna. Det låter mycket tryggare eller hur? MEN det kostar dubbelt så mycket än det tillverkningspriset som vi har nu och min ekonom sa direkt att jag kommer att gå back, det kommer inte att bli plus minus noll som var beräknat innan.

Jag måste nog bita i det sura äpplet nu, vill verkligen släppa mina produkter och jag är verkligen inte den typen som gör saker halvdant. Just nu spelar ingen roll hur mycket pengar jag förlorar, jag vill klara min deadline, jag vill vara professionell med att kunna släppa toppkvalité-produkter och framförallt hålla det jag har lovat.

Välkommen till min vardag kära ni! Haha 🙂 

instasnap

17 kommentarer

 1. Hej Foki!

  Jag förstår din frustation och jag följer din resa som entreprenör. Jag tror att alla entreprenörer träffar på såna saker. Murphys law.. Men det är hur vi tar det och hanterar situationerna som avgör vilken outcome de får. STORA kramar till dig och en dag kommer vi att sitta tillsammans och prata business över en lunch. En sak till.. vi får aldrig mer än vad vi tolererar! Kram <3

 2. Vet du vad Foki? Du är beundransvärt och duktig. Jag skulle ge upp redan efter första försöket. Du fortsätter att köra på trots motgångar, du är så badass. Heja Foki! Tack för att du delar med dig av din vardag. Detta är bevis på att du är proffsig! Jag ska köa till dina produkter när den kommer ut.

 3. Fyfan så frustrerande att de gör ett sånt dåligt jobb! Förstår att du blir både less och förbannad!!

 4. Fy, vad oprofessionellt av fabriken! Att det ens ska behöva vara så! Måste produkterna tillverkas just i Asien? Det kanske är lättare att hitta en pålitlig fabrik någon annanstans. Jag tycker att du är jätteduktig som fortsätter att kämpa! Det kommer säkert att lösa sig!

 5. Fy vad irriterande! Jag beundrar verkligen ditt tålamod och hur målinriktad du är, väldigt inspirerande! Det här kommer du greja, jag är helt övertygad om det. Go Foki!!

 6. Tråkigt att det händer. Men jag tror det är svårt att undgå korruption även i Thailand. Även om det är höga summor det handlar om. Det blir inte enklare heller när du befinner dig i Sverige vilket jag kan förstå är frustrerande.

  Hoppas verkligen att allt löser sig. En fråga bara, går det inte att använda sig av samma bolag fast en extern kvalitetskontroll? För så länge de du anlitar har alla delarna inom logistiken så kommer du vara maktlös. Inte för att det måste vara så, det finns alltid pålitliga alternativ men det är alltid bättre att se över alla alternativ innan man biter i det sura äpplet.

 7. Jag lovar att jag inte kommer gå efter utseendet när jag köper flaskorna, är ändå halvblind när jag står i duschen, haha 🙂

 8. Jag hade blivit galen om jag var du!
  Förstår absolut din frustration.

  Förhoppningsvis kan du en dag se tillbaka på den här processen med ett leende. Och även motgångar kan vara nyttiga i slutänden (men nån måtta får det ju va 😉 )

 9. Bra att du kräver pengarna tillbaka! Hade inte heller betalat för något som jag inte blev nöjd med i slutändan. Hoppas verkligen att det går att lösa nu!

 10. Åh nej, vad tråkigt! Är så beundransvärt att du fortsätter kämpa på ändå Foki, heja dig! Hoppas allt går vägen nu framöver. 🙂

 11. Men nej vad irriterade. Hoppas verkligen att det andra företaget är att lita på. Håller tummarna!

 12. gud så tråkigt :/ Jag hade fått pyskbryt om jag var du, det är sjukt irriterande att problemet aldrig verkligt blir ”löst” om man säger så. Men ge inte upp fina du

  Kram<3
  http://camillaesi.se

 13. Himmel vad trist. Jag har tillverkat olika produkter i Kina och fått kvalitet levererad till 100% som tur är. Hoppas det löser sig, trist när man går plus minus noll…

 14. Tråkigt! Man får bara bita ihop och lägga det bakom sig.

 15. Så himla trist! Allt brukar ju lösa sig tillslut om man vågar/orkar kämpa på, som du Foki! ♡ Jag komemterar inte så ofta (som jag gjorde förut) men ville bara säga att din blogg ger mig motivation, gör mig glad osv.. Jag har läst din blogg i flera år å alltid längtat efter nya inlägg,bilder & videos! 😀 En fråga angående produkterna, jag vill såååå gärna prova dom men jag bor inte i sverige utan i finland :/ Kommer man till ex kunna beställa dom? Styrke kram från en trogen läsare i finland! 🙂 ♡

 16. Hej, kör på det du har tycker jag, lägg till en skriven pappettikett som hänger runt flaskan och skriv något fint på lappen. känslan kan då blir att det ska se ut som en ”sliten” stil. Naturprodukter är ju på mode nu och allt ska ju se så naturligt ut. Lycka till 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *