Vi introverter är heta!

image

Kommer ni ihåg mitt inlägg ”Varför jag älskar att vara hemma” ? Det visade sig att många av er också är introvert som jag. Men något som förvånade mig är att det är lite ”tabu” eller mindre acceptabelt att vara det. Speciellt i arbetsmiljö eller i skolan. Whaaaaaat? Det visste inte jag faktiskt, men det var intressant att läsa där många av er kommenterade om samma sak.
…Så nu tänker jag lyfta upp oss introverter att vi faktiskt inte är så dåliga som samhället tror! 😉

VI ÄR BRA LYSSNARE
Introverter tycker om att lyssna mer än att prata. Vi vill alltid höra andras åsikter och berättelser för att försöka pussla ihop vilka de är. Vi introverter är duktiga på att få andra att känna sig viktiga eftersom vi är bra på att lyssna.

VI ÄR KÄNSLOSAMMA
Introverter är mer känsliga. Vi känner när andra lider, vi har skuldkänslor när vi kanske ha upprörd någon, vi bryr oss om andra och vi bryr oss om vad som är rätt eller fel.

VI ÄLSKAR DJUPA KONVERSATIONER
Introverter tycker om att prata om världen mer än vädret. Vi älskar att prata om saker som vi brinner för och saker som är viktiga! Vi är helt enkelt djupa människor. Vi älskar att förstå innebörden av olika saker och ting och vill alltid komma till roten på vad vi är ute efter. Vi är djupa men bara med fåtal människor, om vi tycker om någon kommer vi att öppna oss helhjärtat för dem. Därför har man oftast starkare relation med introverter.

VI ANVÄNDER OSS AV VÅRA ”ME TIME” TILL ATT FÖRBÄTTRA OSS SJÄLVA
Det är ingen överraskning att vi introverter älskar våra ”me time” och vi utnyttjar den väl dessutom. Vi älskar att bli inspireras av t.ex. böcker, filmer eller lyssna på musik som får oss att känna oss på ett visst sätt o.s.v. Vi introverter letar alltid efter mer kunskap, mer kompetens, och fler sätt att förbättra oss.

VI ÄLSKAR ATT VARA LITE MYSTISK
Vi introverter tycker inte om att skylta med våra hemligheter, vi delar inte allt med alla och vill behålla det så. Vi låter gärna folk gissa sig fram. Eftersom vi tycker om att hålla saker för oss själva kan det uppstå nyfikenheten kring oss från andra människor. 😉

WE KEEP IT REAL! 
Introverter är inga säljare. Vi har ingen förmåga att sälja in något som låter bättre än vad det är. Därför håller vi det äkta. Min kille brukar oftast säga hur dålig lögnare jag är när jag försöker göra tillfälliga lögner för honom, haha. För att det syns verkligen när vi är skyldiga.

VI ÄR TÄNKARE
Introverter tycker om att tillbringa tiden att tänka igenom saker och ting ordentligt. Vi är villiga att göra uppoffringar på kort sikt för att uppnå något större som kan vara mer långsiktig i framtiden.

_________________________

Många introverter tänker oftast att de är mindre attraktiva men jag tycker snarare tvärtom! Det är såklart inte fel att vara en extrovert eftersom de är roliga och vackra på deras sätt. Men det är inget fel på oss introverter heller! Punkterna som jag skrev ovan är från mina egna erfarenheter men det finns också studier på vissa av de påståenden. Vad säger ni? Känner ni igen er? 

instasnap

8 kommentarer

 1. Jag känner igen mig väldigt mycket då jag själv anser att jag är väldigt introvert.

  Något jag kan tillägga är att introverta människor, enligt min erfarenhet, även är bra arbetskamrater trots deras sociala drag. Detta beror på att de är lättare att tilldela arbetsuppgifter utan några problem. När de fått sin deluppgift, fokuserar de på den och gör den till den bästa möjliga. Varje gång jag haft grupparbete tillsammans med en stor grupp har de introverta personerna alltid framställt riktigt bra resultat på egen hand som bidragit till grupparbetet i stor utsträckning.

 2. Viktoria

  Jag känner igen mig i de mesta förutom att vi inte kan ljuga. Jag har lätt för att ljuga när jag de gångerna gör det.

 3. Känner helt klart igen mig, har aldrig sett något positivt med det förrän jag läste det du skrev. Det stämmer ju faktiskt! 🙂

 4. Kände igen mig så väl i det där! Det mesta stämde in på pricken, förutom att vi inte är säljare, jobbar nämligen som det 😉

 5. Katarina

  Känner igen mig så mycket!! Hatar att introvert är tabu och att folk tycker man är konstig för att man inte är överdrivet social. Är rätt bra på att ljuga dock^^

 6. Hahaha så himla sant! Jag känner mig så falsk när jag ska försöka sälja in någon på en produkt eller en tanke, bättre att alla får ta sin tid till att välja vad som är bäst för henom.

  Nog för att det är kul att prata av sig ibland, men jag skäms ALLTID efteråt. Det är väl för att jag vanligtvis inte pratar, så när jag möter upp en gammal vän kommer allt samtidigt, och sedan känner jag mig som en jobbig kompis som bara pratar om mig själv. uuugh. Snacka om att gräva sin egna grav på det sociala planet.

 7. CuddlyCake

  Det är sant det du skriver, jag har läst det också att introverter ska vara mindre attraktiva och att det är mindre accepterat inom jobb osv. Jag själv är introvert och funkar absolut i grupp. Man ska inte ta fel på introvert och blyg eller oförmåga att samarbeta med andra, snarare att man kanske väljer att göra det. Introvert betyder bara att man istället för att får energi av ett en grupp på 10+ personer blir mer utpumpad av de.

  Jag förstår faktiskt inte vart detta fenomen att det inte ska vara helt OK att jobba med en introvert kommer ifrån. Man gör ju inte ett sämre jobb, man är (i mitt fall iaf) mer fokuserad på det man gör osv. man uppmanas hela tiden till att bli mer utåtgående osv. Så ja.. det är konstigt egentligen.

  Kolla in linusjonkman.com för en blogg om introverta 🙂

 8. Känner verkligen igen mig! Alltid varit en introvert. Samtidigt kan jag vara väldigt social med nya människor, men det stannar på en ytlig nivå, släpper typ aldrig in nån på en mer personlig nivå, det kan ta ett riktigt bra tag för att jag ska våga det!
  Jag har en erfarenhet av att folk tar det jag säger mer seriöst, just för att jag inte snackar lika mycket. Ens ord får större värde.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *