Saturday morning in Hallstatt

God morgon älsklingaaaar! 

Vad har ni för er idag? Jag och Bill ligger fortfarande i sängen faktiskt. Älskar när vi kan göra så här utan att stressa bara för att vi är utomlands. Vi har balkongdörren öppen så vi hörde när Hallstatt började vakna, så mysiiiigt! Idag har vi inga fasta planer för dagen faktiskt, ska göra det vi känner för. Strosa runt, äta, fota och njuta av det fina vädret. Vi har en hyrbil också och kan åka runt till närliggande platser när vi vill om vi känner för det. Aaaah, det här är så perfekt som det kan bli. Ingen måsten, ingenting on ”to do” list.

Önskar er en underbar dag! Vi ses lite senare under dagen! Glöm inte att följa min Instagram story där ni kan följa hela min helg live! Kram på er 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage instasnap

7 kommentarer

 1. Underbara bilder!

 2. OMG what a totally beautiful place. Man tror inte att det är sant att det existerar så fina platser som denna. Sjön precis intill byn och berget gör orten magisk, Lägg därtill de fina husen och blommorna.

  Gå gärna in i kyrkan och ta en titt. Kyrkorna där (katolska) brukar ha jättemycket utsmyckningar, det är nästan som att kika in i ett museum.

  DAGENS UTFLYKTSTIPS
  SALZBURG
  avstånd från Hallstatt
  1 h 17 min (71,7 km) via B158

  Eftersom ni har en hyrbil, hur vore det att ta en tur till Salzburg.
  Google maps visar ovanstående körtid och avstånd.

  Salzburg är en av de finaste städer jag har sett, full av gamla vackra historiska byggnader högt och lågt. Salzburg delas i 2 delar av en flod.
  När jag kom till Rom efter att ha varit tidigare i Salzburg, fick jag intrycket av att Salzburgs byggnader påminner en del om Rom, typ som om Salzburg vore en miniatyr av Rom.

  Salzburg är bara såå vackert. Men jisses vad det regnar där. Brukar ALLTID regna i Salzburg. Kanske dock den här månaden att det är uppehåll och bättre. Men ta med regnskydd eller paraply och skor som tål regn om ni åker dit. Tror annars att många affärer säljer regnskydd om man behöver det.

  Om ni inte besöker Salzburg den här gången, så rekommenderar jag absolut att ni gör en annan weekendtrip dit. Flyg till Munchen, Sedan är det ca 1,5 tim. med hyrbil till Salzburg.

  Salzburg delas alltså i 2 delar av en flod. En del med smala tränga gator och gågator, en annan del med bredare gator.

  På ena sidan ligger en gågata Getreidegasse med en massa små butiker och där även Mozarts födelsehus ligger.

  Man missar inget direkt genom att inte gå in i Mozarts födelsehus. Ok att ha sett det från utsidan. Gult hus med skylt MOZARTZ GEBURTSHAUS på väggen. Höger sida på gågatan om man kommer från hästbrunnen om jag minns rätt. Brukar stå en massa folk och fota där, så man missar det nog inte.

  Om man kommer mot staden vid stadsmuren och en stadsport
  som leder in direkt till ”gamla sta´n” med kyrkorna, öppna platser, gågatan Getreidegasse etc. då bör man parkera innan man går in genom muren. Annars får man nog köra till den andra sidan av floden där gatorna är bredare och parkera där.

  Precis innanför stadsporten och muren ligger PFERDESCHWEMME, en stor fontän med hästskulpturer och målningar.

  Stadskärnan är liten och man går lätt mellan de båda stadsdelarna.
  På andra sidan floden är gatorna lite bredare. Där finns ett slott Mirabell i en park med statyer föreställande dvärgar.

  Ser på Google map att man kan ta en annan väg tillbaka till Hallstatt, via Hallein, något längre än ditvägen, men då får ni ju se olika områden.
  http://www.salzburg.info/en/
  http://www.austria.info/se/aktiviteter/stader-kultur/stader/salzburg/en-liten-parla
  http://www.visit-salzburg.net/
  http://www.salzburgerland.com/en/stadt-salzburg/index.html

 3. Wow! Vilka bilder! så romantiskt och fint det ser ut <3

 4. Såå fina foton från Hallstatt. Måste vara bland de finaste platserna i världen.
  Jag har varit i Österrike, men ej i Hallstatt.

  UTFLYKTSTIPS
  Salzburg ca 1 tim 20 min att bila från Hallstatt.

  Jättefin stad inte så stor, liten stadskärna. Full av historiska byggnader, öppna platser, fontäner, kyrkor, kloster, slott, Mozartz födelsehus en gul byggnad på Getreidegasse gågatan. (tillräckligt att se det utifrån om man inte absolut vill gå in).

  Salzburg delas i 2 delar av en flod.
  På ena sidan de flesta historiska byggnaderna, gågatan Getreidegasse, smala gator och områden utan trafik.
  På andra sidan floden där slottet Mirabell ligger med dvärgstatyerna i slottsparken, är gatorna bredare.

  Dock regnar det rätt ofta i Salzburg, Kanske mindre den här årstiden. Har man inget regnskydd och det behövs, kan man nog köpa det på plats.

  Om ni inte åker till Salzburg den här gången, så rekommenderar jag en weekendresa dit. Flyg till Munich, sedan 1,5 timma med hyrbil till Salzburg. Man bör nog nämna för hyrbilsbolaget att man skall åka till Österrike, så att man får försäkring som gäller i båda länderna.

 5. Hej Foki,
  Mitt första kommentar med Salzburg utflyktstips låg inte i bloggen, så jag trodde det var lost och skrev ett nytt utan bifogade länkar.
  Sedan när no. 2 var inlagt, såg jag att mitt första Salzburg tips info ligger för moderering.
  Då kan du kanske vara snäll och skippa ett av dem och inte lägga upp båda.. Onödigt att det ligger 2 Salzburg tips kommentarer…..
  Tks och ha en härlig dag, vad ni än hittar på

  Att göra ”ingenting” är ju faktiskt väldigt skönt och avkopplande det också. Man behöver det mellan varven.

  Kraam på er och tack för alla fina Hallstatt bilder.

 6. Jättevackra bilder! Underbara!

 7. Åh! Blir så avundsjuk när jag ser dom här bilderna! Det ser ut som något ur en saga…Ha de så bra och kram! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *