Top 10 resedestinationer för kvinnliga soloresenärer

Jag har skrivit liknande inlägg innan, över 5 säkraste städer i ASIEN för soloresenärer. Nu tänker jag lista top 10 länder över hela världen för soloresenärer.

Att kunna resa och uppleva världen är en av de största gåvan som vi har, speciellt när vi kan resa med våra käraste och skapar fina minnen tillsammans. Såå… varför ska man resa solo ibland? Något som jag har märkt när man reser ensam är att man får lära sig så mycket om sig själv. Jag lärde mig bl.a. vad jag är kapabel till, hur modig jag kan vara och att världen är inte så skrämmande som man tror bara för att man reser ensam. Sen inser man också hur lätt det egentligen är att få vänner över hela världen, eftersom när man reser ensam tillåter man sig själv att vara social med andra människor.

Att resa ensam är ganska fantastisk, man behöver inte anpassa sitt schema efter någon annans, kan åka var man vill, äta vad man vill och vara social när man vill. Så mycket frihet som erbjuder en när man reser ensam.

Att resa solo är inte så farligt och komplicerat som de flesta tror. Ja, världen kan vara ganska skrämmande, det gäller att vara försiktig, speciellt för ensamresande kvinnor. Därför gör jag nu en lista över de säkraste resedestinationer för oss som vill resa ensam.

P.S. Denna lista behöver självklart inte vara riktad till endast oss tjejer. Men det är ingen nyhet att vi är vana med att stå ut mer och är mer utsatta än killar. Men det gäller att vara försiktig var vi än befinner oss i världen.

____________________________

Japan
Japan är awesome! Det finns så många vackra resedestinationer i landet. Tokyo enligt mig är världens coolaste stad, Kyoto är värt att uppleva en gång i livet och det finns så himla mycket att upptäcka i landet. Folk är så vänliga och artiga där, har aldrig varit med om att någon är otrevlig nånsin. En gång när vi var vilsen, frågade jag en man om han vet var vi är och hur vi kan hitta dit vi ska. Han kunde ingen engelska men var supersnäll som visade oss hela vägen dit vi ska. Jag blev jätterörd och tacksam! Nästa gång när jag åker till Japan vill jag besöka norra delen av landet eftersom jag har inte varit där än. Och nångång i livet när jag har tid ska jag stanna i Japan i en längre tid, köpa en railpass och resa genom hela landet.

japan

Singapore
Jag skulle kunna resa till Singapore tusen gånger om. Så litet land men så mycket att se och uppleva! Singapore har enorma utbud på utomhusaktiviteter, top-notch museer och man blir inte besviken när det kommer till de kulinariska upplever. Singapore har dessutom en fantastisk kollektivtrafik som förbinder hela landet/staden och man kan enkelt ta sig överallt.

Enligt undersökningen är Singapore en av de säkraste platserna för kvinnor att resa ensam. Landet har extremt låg brottslighet och hela 98% av medborgarna rapporterade att de känner sig trygga när de går hem på nätterna. 

Den enda nackdelen är att det är dyrt. Singapore är en av de dyraste staden (att leva) i världen. Men man har aldrig tråkig i Singapore kan jag garantera er. Läs min Singapore guide HÄR.

003280

Nya Zeeland

Nya Zeeland är fantastiskt för kvinnliga soloresenärer. Om man älskar ”Sagan om ringen filmen” som jag så finns det ingen tvekan om att besöka landet, förutom Hobbit huset som ligger högst i min lista så har Nya Zeeland häpnadsväckande natur! Hela landet är rena rama skönheten. I Nya Zeeland, kommer man att stöta på några av de vackraste landskapen i världen. Äventyr väntar på glaciären, stränder och fjordar. Med en av världens mest finaste landskap är denna destination definitivt ett måste att besöka once in a lifetime.

Nya Zeeland

Island
Island ”The Land of Fire & Ice” är världen säkraste land och rankas som nummer ett på den globala ”Peace Index”. 
Jag har blivit tipsat om att åka på den klassiska gyllene cirkeln. Det är en populär väg på Island som omfattar ”måste se attraktioner” som Vattenfallet Gullfoss, Tingvalla och Haukadalur. 

Det finns många skäl till varför man måste besöka Island. Ingenting kan gå fel där. Googla Island så ser ni! Norrsken, glaciären, oslagbar naturen!

2627187

Danmark
Danmark ligger så nära oss, det är verkligen inte svårt att ta sig dit. Vi kan ta Köpenhamn som ett exempel på en resedestination. Den livliga staden med vacker arkitektur och berömda shopping är utan tvekan en av de säkraste staden att resa ensam i Europa. Dessutom är staden kompakt och är ganska lätt att navigera. Man kan i stort sätt utforska Köpenhamn och uppleva staden genom att bara använda en cykel.

Danmark

Österrike
Österrike är ett tysktalande land i Centraleuropa som är både trygg och säker (rankas som nr 3 säkraste länder i världen),  De är kända för deras bergsbyar, barock och neoklassiska arkitektur, rik på kultur, alplandskapet, världsklass museer och wienerschnitzel, yum! Österrikarna är avslappnade och sällskapliga människor. Visste ni att Mozart är född i Österrike? En av anledningen till varför jag vill besöka landet bara för att jag älskar Mozart. Kommer ihåg hur jag nötte på hans kompositioner när jag hade piano lektioner som 9 åring. Haha, kunde t.o.m. Turkish March utan till som nu är bortglömt… Ibland förstår jag inte hur jag kunde göra fantastiska saker som barn.

256314

Schweiz
Schweiz är en av de vackraste länderna att utforska för soloresenärer. Fantastiskt landskap, overkliga natur, och några av de mest artiga och väluppfostrade människor i världen. Därför är det fantastiskt för soloresenärer. Om du är en friluftsmänniska kommer du att älska Schweiz. Dock är många platser i Schweiz ganska dyra men vandring är gratis och trygg är det också.

Schweiz

Kanada
Nästan överallt i Kanada, kommer du att vara omgiven av några av de mest hisnande landskap som ögonen någonsin har skådat. Kanadensarna har ett gott rykte om att vara det vänligaste folket i världen. Helt klart perfekt för soloresenärer!
Jag har blivit tipsat om att besöka Ottawa som är huvudstaden i Kanada eller Montreal som är en av de säkraste och bästa platserna att resa ensam i Nordamerika som dessutom är bara några timmar bort från det berömda Niagara Fallet.

Kanada

Portugal
Portugal är ett fascinerande land även billigt för soloresenärer och säker att besöka. Visste ni att Portugal ligger ett snäpp högre än oss i Sverige när det gäller säkerhet? Portugal erbjuder kultur, det vackra landskapet och utestående mat och vin. Utforska de dolda stränder längs Costa Vicentina, med natursköna promenader i Serra da Estrela och mindre besökta hörn av Alentejo som är en magisk plats för att upptäcka traditionella Portugal. Portugisiska låter dessutom så himla vacker i mina öron och detta gör att landet känns så speciellt och harmoniskt att vistas i på något sätt. Folket i Portugal är bland de snällaste och mest varmhjärtade människor på jorden har jag hört.

250528270

Tjeckien
En historisk pärla i hjärtat av Europa, Tjeckien har mycket att erbjuda för ett sånt litet land. Från majestätiska slott till medeltida städer, eleganta kurorter till natursköna nationalparker. Huvudstaden Prag som är en av Tjeckens populäraste resmål består av vackra kyrkor, kullerstensgator, medeltida broar, sagoslott, fina restauranger, gamla bryggerier, mysiga marknader och livliga jazzklubbar. Man kommer aldrig att ha tråkig där!

24191268

____________________________

Don’t be in your comfort zone. Just go! 

instasnap

9 kommentarer

 1. Bilden till Portugal är dock Madrid, Spanien, vilket också är ett underbart ställe att utforska på egen hand.

  1. Jag måste ha råkat ta fel bild i Portugal mappen! Har typ miljoner bilder i min shutterstock. Tack för att du sa till! 🙂 Kram!

 2. Tack för alla tipsen! Ska spara detta som bokmärke, en dag kanske jag känner mig spontan och drar någonstans. <3

 3. Vill åka till alla platserna! Men även några av de länder jag helst vill åka till fanns med, som Kanada. Skulle även hemskt gärna vilja åka till Sydamerika, men inget sydamerikanskt land fanns med, hahahaha. Fast det är ju föreståeligt.

 4. Många av dessa står redan på min lista så det är kul att se att vi tycker likadant.
  Danmark är väldigt trevligt. Jag brukar ta tåget dit då och då för det går ett tåg i timmen dit härifrån. Jättebilligt, direkt och perfekt för en dagsresa!

 5. Jag vill också resa… TT____TT

 6. TRAVEL NERD…..yes I am, and so many with me…..
  Längtar bort, som alltid.
  Fin listning av safe travel destinations för tjejer som reser solo.
  Har rest solo en hel del. Bodde ju solo för det mesta, när jag jobbade utomlands. Tänker alltid på min personliga säkerhet. Tar inga risker i onödan. Vill kunna känna mig trygg när jag reser, både i egenskap av tjej och som människa. Därför är jag lite extra vaksam, när jag läser om olika platser och om det händer något där.

  Såå kul att surfa runt på nätet och hamna på olika sajter. få inspo, resa i tanken, mellan de verkliga resorna. Gjorde just detta precis innan jag kollade in på Fokis blogg.

  SINGAPORE
  har varit där några dagar när jag jobbade i Bangkok. Vill till Singapore igen. Se alla nya byggnader, Ser såå spektakulära ut på bilderna.
  Hamnade på en insta som tillhör en tjej som med sin kille just flyttat från Sydney till Singapore. Lucky her!!!

  ABU DHABI, FÖRENADE ARAB EMIRATEN
  Konstaterade även när jag googlade runt, att jag vill åter till Abu Dhabi. Dubai har förvisso mer spektakulära byggnader och en massa mer aktiviteter och mycket av allt. Mycket större än Abu Dhabi.

  Men jag har emotionella kopplingar till Abu Dhabi efter att ha jobbat på Abu Dhabis flygplats några vintersäsonger för ett tyskt flygbolag.
  Vill uppleva det ”nya Abu Dhabi”, se de olika ställen där som byggts sedan jag var där sist.
  Abu Dhabi är lugnare, mer family oriented, mer traditionellt, mer ”arabiskt”. Dubai och Abu Dhabi har totalt olika karaktärer, En besökare som inte känner till landet, skulle troligen gilla Dubai och tycka att Abu Dhabi inte har mycket att komma med, jämfört med Dubai.

  Men själv, gillar jag ibland det som är lite ”udda”. Lite out of the box.
  Hellre lite mindre platser i stället för storstäder. Fast jag gillar ju Bangkok jättemycket, och det är ju ingen liten plats direkt….men har massor av atmosfär och traditionellt liv,

  I Abu Dhabi märker man närheten till havet hela tiden, eftersom Abu Dhabi omges av vatten. Staden är byggd på en ö med marskland på ena sidan av staden. Två långa corniche promenader för jogging och walks. Flera parker. Inte så många hotell. Gosh, riktigt känner hur mycket jag längtar dit. Det får bli ett av mina första resmål, när jag kan återuppta mitt resande.

  Minns när jag sökt tjänsten i Abu Dhabi, Bodde då på Kreta. I en pytteliten bokhandel i staden Heraklion på Kreta, hittade jag en karta över Abu Dhabi. Men hallå, en karta över en stad i UAE på en liten bokhandel på Kreta. Helt odd och totally weird. Köpte kartan förstås.
  Ett gott omen, tror det var meningen att jag skulle hamna i Abu Dhabi.

  Kollade på kartan så mycket så jag memorerade riktmärken och annat.
  Parker, Ladies´Beach, Corniche promenaderna, hamnen, och så, dom många Palatsen som tillhörde Sheikhfamiljerna. Såg på kartan, Palace, Palace, Palace, måste ha varit minst ett tiotal Palats.
  Där låg flygplatsen, där, nära Maqta Bridge och inte långt från en ICE RINK låg ABU DHABI GULF HOTEL, vårt crew hotell, där besättningarna övernattade. Och som även kom att bli mitt hem under några vintersäsonger, mitt lilla chalet omgivet av trädgårdar.
  I närheten av mitt hotell, byggde man en enormt stor moské, som man ser på många foton från Abu Dabi.
  Jag kunde både bada och åka till Ice Rink och åka skridskor när jag ville. Bastu, gym, pooler, strand, tennis, pub, disco, nattklubb, restaurang, Allt fanns på mitt hotell, Soo nice.

  Hade en tjänstebil. Det tog 20 min till flygplatsen. Även 20 min, in till sta´n Abu Dhabi, shopping, middagar eller fika då och då på något av de stora hotellen, Besök i Souken, som sedan brann till stor del. OMG. Break water, den långa piren. Ifrån den kunde man se hela sta’n. Brukade åka dit det sista jag gjorde, innan jag lämnade Abu Dhabi för säsongen. Nostalgi att stå där på Break Water piren och ta in blicken över sta’n. Nostalgi även nu när jag skriver detta. MInnena poppar upp igen.
  ABU DHABI, HAVE TO SEE YOU AGAIN
  https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Dhabi
  http://visitabudhabi.ae/en/default.aspx

 7. så bra tips! älskar dessa inlägg!

 8. Yess! Men glöm inte Barcelona! Party, clubbin’ , beach och shop till’ you drop och en metro som åker som en dröm så man kan bo på budget utfor stan

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *