Vatten är bäst!

Vatten är nog det värdefullaste vi har här i vår planet. Vår kropp består av 50-60% vatten, jorden som vi lever i består av 70% vatten och det finns jättemånga fördelar till varför vatten är så himla bra för oss.

1. Att dricka mycket vatten är hälsosam – Detta har vi hört många gånger men varför är vatten bra för oss egentligen? Förutom att vi inte ska törsta ihjäl oss så finns det jättemånga anledningar till varför vi måste dricka vatten. Vatten hjälper till att upprätthålla balansen i kroppens vätska, detta inkluderar matsmältning, absorption, cirkulation, skapande av saliv, transport av näringsämnen, underhåll av kroppstemperaturen m.m.

2. Vatten ger energi till dina muskler – Ni har säkert märkt att man blir extra törstig när man tränar, detta beror på att musklerna förlorar vatten när man svettas. När musklerna inte har tillräckligt med vatten blir de trötta. För att fylla på energi under och efter träningen måste vi dricka mycket vatten!

3. Vatten är världens bästa skönhetselixir – Glansigare hår, vackrare hy och sundare kropp. Vatten har en stor roll i vår naturliga skönhet!

4. Produktivitet boost – Det är vetenskapligt bevisat att ett glas vatten kan hjälpa människor att koncentrera sig och hålla sig pigga och alerta. Känner inte ni att man brukar vakna till lite när man dricker ett glas kallt vatten?

5. No more dragon breath – Om man dricker för lite vatten får man dålig andedräkt, visste ni det?! Drick mycket vatten innan ni går ur på dejt hörni!!!

Förutom att det är nyttigt att dricka vatten så läste jag en artikel häromdan att man mår mycket bättre av att befinna sig nära vatten. Vi älskar vyer över havet, sjöar, älv och liknande. Det är något lugnande med vatten på något sätt. Strandsemester är ju den mest populära typen av semester runt om i världen eftersom vi förknippar vatten och havet med avkoppling. Det är även vetenskapligt bevisat att simning kan öka vår mentala hälsa också.

Nu förstår jag varför vi alltid är glada när vi befinner oss vid havet eller liknande. De som bor nära vatten har lyckligare liv säger forskarna t.o.m. Tror ni på detta? 

70531969instasnap

4 kommentarer

 1. Jag tror faktiskt det kan stämma. Jag bor under sommaren på en ö i Vänern och mår mentalt betydligt mycket bättre än när jag är i stan.

  kramiz<3

 2. Det där med produktivitets boost känner jag igen. Ibland när jag inte orkar så mycket dricker jag vatten och känner att jag typ får ”ny” energi

  Riktigt bra inlägg

  Kram<3
  http://camillaesi.se

 3. My Falkensten

  Jag tror att man blir lyckligare för att ljudet av vatten har en lugnande effekt, det ”vita bruset”. Man slappnar helt enkelt av lättare och utsikten är vacker. Som nutritionist och träningsfanatiker vet jag hur viktigt vatten är och har alltid en stor flaska vatten med mig och ibland sätter jag larm så att jag inte glömmer dricka vatten. man bör dricka 2-3L vatten per dag beroende på fysisk aktivitet och väder.

 4. VATTEN –
  Jätteviktigt att dricka tillräckligt med vatten för att hålla igång kroppen.
  Vid ev. Huvudvärk, drick 1-2 glas vatten, det brukar hjälpa.
  Tillfälligt ont i magen – testa 1 tsk honung och 1-2 glas vatten.

  Tidigare kunde jag få migränliknande huvudvärk någon gång emellanåt. Det försvann efter att jag lagt om till övervägande veg. kost. Slutade äta köttprodukter, slutade dricka mjölk/yoghurt.

  HAVET –
  Havet, att titta ut över en öppen horisont, infinity, ger mig en känsla av frihet, oändlighet. Känner mig ”instängd” när jag är i min hemstad som ligger i inlandet.

  Utomlands bodde jag alltid i orter vid kusten, ofta på öar (förutom 4-5 mån. i Bangkok). Jobbade även på kryssningsbåt, vara på havet 24/7. Så mysigt att höra ljudet från vågorna när man skall somna.

  Att vara nära havet, åka båt, resa, bo utomlands är det bästa och roligaste jag vet.

  Hos mig har havet blivit ett behov. Bada, sola på en varm sandstrand. Strosa längs med havet, njuta av soluppgångar och solnedgångar. Skulle vilja bo utomlands igen, vid havet, gärna på en ö.

  Tror absolut att dom som bor nära havet mår extra bra och är friskare.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *