Var ska jag bo under vintern?

Hej på er mina solstrålar! 

Håller på att äta sen lunch, jag har rullat ihop hemgjorda sushi och nu browsar jag runt lite på internet under tiden. Jag tittar på olika alternativ var jag ska spendera min vinter i år om det skulle vara ännu mer koas och otrygg i Thailand. Pratade med mina kollegor och vänner idag om situationen i landet och alla känner sig lite osäkra just nu. Men vi håller tummarna att det blir bättre snart!

Skickade iväg ett meddelande till min kompis i Los Angeles nyss om hon kunde koppla ihop någon mäklare som hon känner till mig. Har tittat lite grann på andra länder/städer men jag vill liksom vara på ett ställe där jag känner någon på plats, speciellt om jag ska befinna mig på ett ställe i en längre period. Men vi får se.
Jag hoppas i alla fall att jag kan vara hemma i Thailand, det är såklart prio 1. Men det är lite tokigt om man ska utsätta sig själv för onödiga faror speciellt om man har ett val.

Så många hemska saker som händer runt om världen. Är så himla tacksam att jag har mitt andra hem här i Sverige som är en av världens tryggaste länder! 

imageimageimage instasnap

17 kommentarer

 1. Anonym för att inte röja överraskningen

  Foki, du är typ den enda jag ”känner” som känner till Bangkok:s alla pärlor och ställen, så därför frågar jag dig. 🙂

  Brorsan fyller 30 år när familjen är i Bangkok/Thailand, och jag ska överraska honom genom att dyka upp jag med. Så, vad kan vi överraska honom med? Han gillar öl (roliga sorter hellre än mycket), mat & matlagning och göra saker. Inte shopping och liknande. Han spelar även vissa brädspel och kortbaserade spel. Jag behöver alla tips och råd, då jag önskar honom en riktig kanondag. Vi ska fira honom strax före nyår iår.
  Pllllliiiis! 😀

  1. Heeej du! <3
   Åååh vad kul! Vad glad han kommer att bli! Du är en sån underbar syster! Jag tycker att ni ska åka till Bangkok flow house under dagen http://flowhousebangkok.com/ride-price/
   Och avsluta på en restaurang bredvid flow house som heter WINE I LOVE YOU som har jättebra utbud på både vin och öl! God mat också dessutom! De har t.o.m. mitt favvospa Yunomiri-Onsen i samma område! http://www.yunomorionsen.com/2015/bangkok/

   Kraaaam <3

 2. Även om säkerhet är viktigt tror jag personligen inte att det riktigt går att begränsa sin framtid p.g.a. politiska oklarheter för det är slumpen som avgör. Så länge det inte är ett land med en extrem och radikaliserad regering är det nog likadana förutsättningar oavsett var du är. Däremot är det kanske bättre att undvika stora städer i tätbefolkade länder om man känner sig otrygg, fast det är ingen garanti det heller.

  Hoppas bara att allt blir bra igen någon gång (gärna snart).

  1. Jaaa, verkligen <3 Bangkok har alltid varit den staden som alltid bli drabbad eftersom det är huvudstaden. Från att ha tittat på lägenheter mitt i smeten så kollar jag lite på utkanten där det är lite lugnare, vid floden typ <3 Jag får avvakta vad som händer lite längre fram, måste i alla fall åka nu i oktober så vi får se vad som händer sen. Kraaam!

   1. Låter som en bra idé att kolla på lägenheter i områdena nära floden.
    Bodde en gång 11 dgr på Royal Orchid Sheraton hotellet vid floden, nära River Boat Express bryggan (Si Phraya?). Härligt att ta båten en bit på floden och sedan andra transporter om jag ville till andra stadsdelar. Mitt hotell låg inte så långt från Suriwong och Silom road. Inte heller långt till det fina och gröna området där 5* Oriental hotellet låg. Hade ett rum mot floden Chao Phraya, såå fin utsikt.

    ALTERNATIV TILL BANGKOK
    Kunde du bo på t.ex. Koh Samui eller Phuket och tillbringa några dagar i BKK då och då för jobbets skull?
    Eller bo någonstans vid kusten utanför BKK?

    Singapore eller Kuala Lumpur – kan det vara alternativ till Bangkok, om du känner för att bo utanför Thailand, men ändå ha nära dit?
    Har du varit i Kuala Lumpur?

    Som Mou skriver så är det nog mycket slumpen som avgör om man råkar befinna sig på fel plats på fel tillfälle.

    De styrande i Thailand, har nog redan nu ökat upp säkerheten jättemycket, både i Bangkok och på de stora turistorterna. Plus att man kommer att bedriva jättemycket bevakning och spaning, för att komma åt grupper som kan vara emot regimen.

    Som jag skrev tidigare, jag skulle inte tveka att boka en resa till Thailand, eller tillbringa några månader i BKK, Phuket eller Koh Samui.
    Skulle känna mig helt trygg. Lokala grupperingar i Thailand, ser jag mindre ”farliga”, jämfört med de attacker som ISIS utför. De har ett helt annat syfte och agenda.

 3. Det viktiga är inte vart man bor, utan att man bor med den/de man älskar mest 🙂

  1. <3 <3 <3

 4. Förlåt, jag har inte hört nåt alls om vad som har hänt i Thailand på nyheterna. Kan du ge en kort sammanfattning? 😮

  1. Det är militärer som styr landet just nu, majoriteten av folket gick med på det eftersom de är så trötta på de tidigare politiker. Men nu har någon lagt en massa bomber runt om landet som protest. Det är vad konspirationen som jag har hört i alla fall. Folket har ingen aning om vem som göra vad något mer. P.g.a av bombattackerna kommer militären att sitta i makten ännu längre p.g.a. att det inte är ”fred” i landet.

 5. Det löser sig alltid vart du ska bo i vinter. 🙂

  Ååååh kan du inte visa hur du gör din sushi Foki i en mat video? För visst e det så att laxen måste man göra någonting med först innan man kan käka den helt rå annars får man någon slags matförgiftning via laxen har jag hört.
  Jag har ännu inte än idag gjort hemmagjord sushi ännu. Jag äter alltid ute hihi…
  Asså smala lax bitar doppad i soya, det är sååå himla gott, det e tom godare än godis! 😀

  1. Men det kan jag absolut göra! 😀 <3 Jag använder mig av sashimi/sushi lax. Sånna laxar som har fått leva fritt och är fri från antibiotika. Kan visa dig vilket märke som gäller! Kraaaam <3

 6. Foki, om du skall vara utomlands ett tag i vinter och inte vill vara i BKK hela tiden.
  Hur vore det att tillbringa en tid i Singapore?
  Det ligger ju inte så långt bort. Då kunde du jobba via datorn därifrån, och åka till BKK några dagar då och då.
  Ang. läget i T. Hoppas att detta bara var tillfälligt Dock tror jag att det kan ske liknande händelser igen, om man inte lyckas gripa dom som är ansvariga. Fast, griper man en finns det nog tyvärr andra som kan ta över. Bomberna var tydligen relativt ”små”, tydde inte på att man var ute efter att döda/skada stora folkmängder, utan mest för att skapa oro. Men på något sätt har jag hopp om att de styrande skall komma till rätta med situationen, och kunna stoppa dem som vill sprida oro.
  Personligen skulle jag så som läget är nu, inte vara rädd för att boka en resa till Thailand längre fram i vinter.

  Världen ser inte längre ut som den har gjort tidigare. Det sker så mycket överallt just nu. Se bara på attackerna mot passagerare på tåg i Tyskland och i Schweiz. Helt galet! Man är nästan inte säker någonstans numera. Jo, kanske på någon liten avlägsen tropisk ö, utan turism och där det inte bor så många…..bring me to that island plzzzz.

 7. WAKE UP EVERYBODY……..
  Alla som vill har PEACE ON EARTH.
  Lyssna på låten Wake up Everybody på Youtube (John Legend and The Roots).
  Önskar man kunde starta en world chorus, som kunde anamma
  budskapet i den låten. Börja och sluta varje dag, varje text, varje inlägg på nätet, med den sångens budskap, och lägga till
  PEACE ON EARTH,
  ……….
  Längtar bort, Till mitt tidigare liv out there. Utanför Europa.
  Hörde ett program i radion, musik från ett annat land.
  En typ av musik jag kände igen. Den gick rätt in i min själ. Och är kvar där ännu. Det är så svårt att vara i ett land, när man egentligen allra helst vill vara någon annanstans.

  Jag tänker på alla människor som är på flykt. Som kanske inget hellre vill än att vara i sitt forna hemland. Men leva där i lugn och ro.

  Varför är det inte fred i hela världen?
  Varför hjälper inte hela världen till, ställer upp för varandra, bygger upp länder och byggnader som har raserats. Ser till så att alla människor i hela världen får tillgång till mat, vatten, mediciner och utbildning. Hjälper fattiga länder att utvecklas så att dom kan ha en inkomst. Bygger avsaltningsanläggningar i Afrika och lååånga ledningar som leder avsaltat vatten från havet till inlandet. Så att man kan odla frukt och grönsaker, spannmål, ris osv.

  Varför är en del människor out there så giriga? Styrda av makt och pengar. Gör allt för egen vinning. Medan andra måste lida och utstå en massa hemskheter. Brist på utbildning hos den äldre generationen, stammar och klaner i en del länder? Naturtillgångar som ledare vill kunna bestämma över, och dra fördel av?
  Barn och unga, man önskar att dom kunde tänka annorlunda? Inse hur fel det är att strida och kriga. Men just nu, visar historien att det inte är så.

  Kommer just att tänka på en låt som heter:
  WAKE UP EVERYBODY med John Legend and The Roots
  lyssna gärna på den på youtube
  den har ett budskap om en bättre värld som jag gillar.
  Önskar att hela världen ville ta till sig det budskapet.

  Här är lite av texten:

  Wake up everybody no more sleepin’ in bed
  No more backward thinkin’ time for thinkin’ ahead
  The world has changed so very much
  From what it used to be
  There is so much hatred war and poverty
  Oh yeah
  Wake up all the teachers time to teach a new way
  Maybe then they’ll listen to whatcha have to say
  Cause they’re the ones who’s coming up
  And the world is in their hands
  When you teach the children
  Teach ’em the very best you can
  Oh yeah

  The world won’t get no better
  If we just let it be
  The world won’t get no better
  We gotta change it yeah,
  Just you and me.

 8. Kan musik vara ett sätt att ena världen och skapa fred på jorden. Ett sätt att nå ut worldwide?
  Få världen att lyssna, digga, förstå, joining the movement, taking in the message
  PEACE ON EARTH

 9. kan du inte tänka dig att vara i Sverige med Bill?

  1. Jag har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige än, inte när jag precis hade startat upp nya bolag i Thailand. Det är för mycket som händer där just nu. Jag bor 6 månader i Sverige och 6 månader utomlands, jag är tyvärr inte inskriven i Sverige så jag kan inte stanna mer än 6 månader. Annars skulle jag självklart bo här i Sverige under vintern! Men det är lite dålig timing nu, kraaam <3

 10. Längtar till Thailand när du nämner om det här i bloggen.
  Vill åka dit NU och stanna länge.
  Men det går inte, kan inte resa än på ett bra tag.
  Jag behövs här hemma.
  Men sedan, då skall jag ta igen det.
  LÄNGTAR……

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *