Ligger efter

Tjohoo! 

Känns som att jag ligger efter med jobbet på något sätt och att jag har glömt något viktigt men kan inte komma på vad det är. Har gjort allt som stod i min kalender idag och lite mer men det är något som fattas känns det som.

Jag har pratat med min mäklare i Phuket idag om försäkringen till byggnaden. Försäkringsbolaget vill ha papper från nationalparken som ligger alldeles bredvid byggnaden att de har fått lov att bygga där men det står still just nu. Det var inte möjligt att få fram intyget sa dem. Men de har däremot papper från skogsföreningen att det är deras privata mark och att de har rätt till att bygga där. Nu känner jag mig lite nervös… men jag ska inte stressa upp mig själv i onödan. Min advokat håller på att titta närmare på det här.

Nu ska jag slita mig från datorn en liten sväng för att laga middag till Fay och Bill så att det blir klar lagom till när de kommer hem. De är nog ganska hungriga nu efter skolan och jobbet. 🙂

Foto 2016-08-08 15 56 10instasnap

1 kommentar

 1. Hej Foki
  När du var på Phuket och la´ upp en bild där du cyklade igenom National Parken, googlade jag på denna. Minns att jag läste något om skyddad mark.
  Vad som går igenom min hjärna är att om det inte var tillåtet att bygga på den marken, så hade ju den personen som sålde lokalerna till er inte rätt att sälja, eftersom byggaren byggt på olovlig mark.

  Då är det ju i första hand byggaren som gjort fel och borde ha kollat upp att det var tillåtet att bygga där. Då borde kanske köpet ni gjorde av lokalerna, kunna gå tillbaka och cancelleras och ni ha rätt
  att få pengarna åter från säljaren.
  Bara mina personliga tankar. Jag är ju ingen jurist, än mindre känner jag till olika lagar etc. och din advokat kollar ju upp allt som behövs.

  Nu googlade jag igen på Sirinat National Park och hittade följande på Wikipedia:
  In January 2016, it was reported that about 1,200 rai of Sirinat Park land was ”detached” from the park by unscrupulous officials and sold to property developers, completed with illegal deeds, for 40 million baht per rai or approximately 50 billion baht in total. ”The land had been detached from the national park so investers [sic] could build resorts and several well-known hotels,…”, according to Mr Damrong Phidet, a former director-general of the National Parks, Wildlife and Plants Conservation Department.[4]
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sirinat_National_Park

  Efter att jag nu läst detta på Wikipedia googlade jag på följande:
  Mr Damrong Phidet sirinat illegal

  Då får j ag upp en massa länkar om tidningsartiklar som handlar om den marken som sålts illegalt.

  LÄS DETTA –
  http://www.phuketgazette.net/phuket-news/Damrong-leads-National-Park-raids-Phuket-resorts/16674#ad-image-0

  http://www.phuketgazette.net/phuket-news/PM-informed-B50bn-national-park-land-allegedly/62912

  http://www.thephuketnews.com/crooked-officials-sold-phuket-forest-reserve-land-55825.php

  JAG LÄSER FÖLJANDE:
  http://www.thaivisa.com/forum/topic/622724-d-s-i-launches-fresh-attack-on-illegally-issued-phuket-land-title-deeds/

  Scrolla ner på länken ovan när du öppnat den.
  Man finner detta jag kopierat här, fortsätt scrolla ner på samma länk och det står en hel massa ytterligare info bl.a. med namn på developers nämnda osv.

  We have also found investors queued up to apply for suspicious land title deeds for about 360 plots of land in the national park,” he added.

  The DNP stopped issuing Chanote titles for land in the park area after 1964, and any land that has a Chanote issued after 1964 is to be considered illegally owned, explained the former head of the DNP, Damrong Phidet, in August.

  “Our investigation process will be strong and fair,” Lt Col Prawuth said. “We will investigate those who are really involved in the process of issuing illegal land documents. Some of these land documents have passed through many hands. Investors who just bought the land might not know the background of the land titles, so we cannot press charges against them – we have to be fair to them,” he said.

  “We are examining the details of the park land and the resorts and hotels that were suspected of encroaching on the park. After that we will send the information to the Anti-Money Laundering Office (AMLO) to check if there are any money laundering charges that can be levied,” he said.

  To help investors determine whether or not land they are considering purchasing may be legally sold, the DNP has developed a program called “DSI Map”, which provides an IT database with satellite images and aerial photographs of Thailand, explained Lt Col Prawuth.

  “The program shows the national park and national protected forest borders,” he said.

  “The program is only in Thai, but we hope to have an English version available soon,” he added.

  The current interactive map can be found at http://www.dsi-map.go.th.
  ……………………

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *