5 steg att tänka på om du vill flytta utomlands

1. Vad är ditt syfte med flytten? Varför vill du flytta? 
Du måste vara 100% säker på varför du vill flytta. Att resa till andra länder är inte svårt men att flytta till andra länder i en längre period är en helt annan femma. Du måste vara metalt redo inför flytten. Nya platser, nya vänner, nya upplevelser, nya äventyr och nya möjligheter!

2. Vad ska du göra utomlands? Jobba? Gå i skolan? Gå i pension? 
Innan flytten måste du veta vad du ska göra för att ha inkomst till att kunna leva ditt liv i landet. Du måste skapa en liten trygghet med att vara säker på att att du har jobb/skolan/vad du nu vill hitta på. Självklart kan man vara lite ”bold” och bara åker dit och ta det som det kommer dag för dag men det blir inte samma trygghet, men definitivt mer äventyrligt 😉

3. Räkna på dina omkostnader och planera din ekonomi innan flytten.
Kommer du att ha råd med flytten? Hur mycket dyrare eller billigare kommer dina omkostnader att vara i landet? Jag hittade en jättebra hemsida som man kan jämföra levnadskostnader på ett ungefär HÄR. Jag tror inte att den är 100% pricksäker men ganska bra verktyg om man vill kolla på ett ungefär. Gör en ordentligt budgetplan! Hur mycket kommer din bostad att kosta? Mat? Nöjen? m.m.

4. Hitta boende.
Personligen tycker jag att det är bättre att man bor ett tillfälligt boende i 1 månad först innan man flyttar till sitt eget boende. Bara för att känna av vilka områden som är bäst för en. Det blir för omständligt annars om man inte trivs i området och måste flytta igen. Av min egen erfarenhet… haha.

5. Komma in i vardagen.
Att flytta till ett helt annat land betyder också att du måste lära känna kulturen. Det kommer definitivt inte att vara som hemma. Man måste vara öppen och är villig lära sig mer om landet, hur folket är, hur är kulturen är och framför allt måste man försöka lära sig språket. Det är helt klart upp till var och en men det finns så många fördelar med detta. Det kommer att underlätta din vardag så himla mycket under tiden som du bor i landet.

62845138instasnap

1 kommentar

  1. Din hemliga beundrare :)

    Har alltid tänkt på att lära mig thailändska. Vill så gärna kunna det eftersom mina föräldrar kommer från Thailand och vi besöker Thailand varje sommar. Problemet är att jag inte kan thailändska vilket är jätte jobbigt. Förstår inte varför mina föräldrar inte lärde ut språket till mig. Jag kan några ord men inte tillräckligt för att kunna kommunicera. Vill typ flytta till Thailand och lära mig thailändska. Vet du någon skola elr något som kan lära mig thailändska?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *