Hur man väljer sin karriär

STEG 1 – Vad vill du göra med ditt liv? 
Lyssna på ditt hjärta, Vad är din passion? Vad brinner du för? Vad gör dig lycklig? Vad får dig att känna spänning? Vilken typ av böcker läser du? Vilka tidningar plocka du alltid upp? Om du inte är säker på vad din passion är, leta efter ledtrådar. Föreställ dig att du har blivit en detektiv i ditt eget liv och du letar efter där din passion ligger. Göra anteckningar, arkivera, vara på sig själv.

9035727

STEG 2 – Vad är du bra på?
Vid det här laget ska du veta vad din passion är, men något inom dig säger ”Det låter väl bra, men jag är inte tillräckligt bra på det jag vill göra”. Låt inte dessa tankar eller osäkerheter dra ner dig. Du kan göra vad du vill så länge du lägger ner hela ditt hjärta och din själ på det. 

shutterstock_birthday

STEG 3 – Sätt inga förväntningar på din framtid. 
Ha tålamod, sätt inga för höga förväntningar på dig själv eller din framtid på vad som måste hända. Stressa inte upp dig själv med tankar som ”jag slösar nog bort min tid” eller ”detta kommer aldrig att funka”, droppa det. Fortsätt vara optimistisk. Ge inte upp dina drömmar! 

56950151

STEG 4- Hitta stöd på vägen.
Under resan till din karriär är det bra att du har någon som inspirerar dig. Det är en trygghet som håller dig fäst vid det du vill göra. Hitta någon eller något, kan vara personer eller böcker där du får ut jättemycket inspiration av. Prata med en mängd olika människor som har samma intresse där ni kan byta idéer med varandra. För mig har det varit min mamma som jag fick de största inspirationen av men jag lärde mig jättemycket av andra duktiga människor som jag träffade på vägen. Jag tycker att man lär sig otroligt mycket mer av att släppa in andra människor än att försöka klura ut saker och ting själv. I slutändan är det självklart du som gör dina egna beslut men det är aldrig fel att fylla dina tankar med många olika idéer från olika människor. 

843220

STEG 5 – Ta steg för steg. 
Viktigt att du gör saker steg för steg. Sätt dig ner i lugn och ro och tänkt ut vad du måste göra på vägen innan du kommer till målet. Vilken väg du måste ta först, gör en ordentligt research innan. T.ex. om du älskar att resa, vilket jobb finns det som tillåter dig att resa inom jobbet? Sen är det bara att sätta igång! Ge inte upp! 

yfyyffjgrz7mekmybcmkinstasnap

2 kommentarer

  1. Varför har du såna inspirerande inlägg~? ;w;

    1. Hahaha, gullig du är <3 Men det är väl bra? 😀 Kram på dig! <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *