Födelsedagskalas!

Hej älskade läsare, 

Hehe, har haft fullt upp hela dagen. Jag och pappa har varit till Boden och handlat inför födelsedagskalaset som vi ska ordna till min morbror idag! Hip hip hurraaaaah! Har precis bakat klart tårtan och strax ska jag sätta igång med maten.

Förresten, förlåt om någon av er tyckte att det inte var ok att jag la upp Rickys personliga meddelande till mig. För att vara rättvis har ni mina svar här också: https://www.dropbox.com/sh/kti4m0o3no0dy3h/AAB6o2pqyiM9nTQmMr8c5dSca?dl=
Varning!! Jag skrev som en kratta i mailet, haha. Det är så stressigt när man måste hinna svara och gå genom ett par 100 mail om dan. Så jag slarvar lite! Tur att korrläser bloggen ibland 😉

Jag la ut detta för att jag ville visa er att allt är bra mellan oss. Det var liksom med goda avsikter, trodde jag. Jag valde de 3 snällaste meddelanden som mitt ex skickade. För att visa er att han faktiskt är snäll innerst inne och vi är vänner. Önskar dock att han gjorde detta tidigare under vårt förhållande och inte när allting har tagit slut.

Helt ärligt är jag själv liiiiiite frustrerad över hur jag hela tiden får in samma frågor om mitt ex. Alltså, det har gått mer än 3 år people! Jag har sagt flera gånger att jag inte vill prata om honom något mer här i bloggen men det verkar som att många inte har släppt det. Vad ska jag göra? Lägga upp konkreta bevis kanske? Så att folk får den riktiga informationen och sluta spekulera. Det var min tanke, men jag kanske gör fel?

Det är många frågor om honom i nästa del också, tyvärr kommer jag inte att svara på dem. Seriöst, jag vet inte hur jag ska hantera hela den här situationen för att hur jag än gör så är det fel.

Jag önskar att jag har den friheten att säga mitt utan att bli kritiserad för något som jag vet att många tjejer där ute har varit med om detsamma. Själv visste jag inte vad som pågick i många år tills det var försent. Var är alla tjejer som säger vi tjejer måste backa varandra? Jag har inte ens den friheten att kunna prata om mina egna känslor? Jag får inte berätta hela sanningen för att det är respektlös? Vad får jag göra? Vill folk har spekulationer eller konkreta bevis?

Hur jag än väljer att bemöta det här så är det alltid fel. Haha, Jag ger upp 😀

Som sagt, jag är lycklig nu. Jag har hittat rätt. Varför jag var tvungen att svara dessa frågor var p.g.a. att jag hade lovat att jag ska svara på ALLA frågor. Det var liksom bara en principsak.

imageinstasnap

10 kommentarer

 1. Personligen var jag ganska förvånad att du svarade på de frågor som gällde Ricky, tycker det är personligt vad som hände och som sagt var länge sen.
  Känn dig inte tvingad att bevisa och ens berätta om det till oss läsare.

  Dags att gå vidare folk 🙂

  1. Håller med dig, Natta

 2. Kära Foki

  Jag har själv varit i ett destruktivt förhållande. Meddelandet som Ricky skrev var väldigt manipulativt enligt mig. Detta är tecken på att han ville hålla dig kvar på ett och annat sätt trots att du har gått vidare.
  1. Han ville skicka dig USB-minne med gamla bilder men skickade den aldrig? Varför starta hela konversation när han ändå inte kommer att skicka den?
  2. Du sa att ni kunde prata i telefon istället som gamla vänner men han avisade dig och började skriva hur känslorna bara dök upp. Stod i regnet och tittade upp på lägenheten där ni bodde förut. Huh? Det var väldigt fint skrivet för många säkert men detta är tecken på manipulation rakt av! Hela mailet.
  3. På slutet frågade han dig om ni kunde träffas? Såg att du svarade – Javisst, vi kan träffas! Han kunde inte prata med dig först men ville träffa dig?

  Hur som helst är jag glad att du är lycklig nu! Men jag hoppas att det kommer till rättvisa. Jag är rätt förbannad att ser dig blir utsatt för detta, hemsk att vissa är inte villiga att sätta sig i din situation. Jag har varit med om detta själv kära Foki, jag lider med dig! <3

  Kram

  1. Håller med helt. De som har varit i ett destruktivt förhållande ser hur manipulativt han skriver. Allt för att väcka känslor och sympati hos dig.
   Och du behöver absolut inte svara på frågor om honom, men jag tycker inte att du borde skydda någon som har behandlat dig illa, och som själv valde att sprida sin version. Han har redan valt att det ska vara offentligt.

 3. Gör vad du vill girl. I slutändan kommer det alltid vara någon som kritiserar, det spelar ingen roll vad man gör. Gör bara det du känner dig för och skit i allt kritik hit och dit

  Kram<3

  http://camillaesi.se

 4. Håller med om att du inte ska behöva svara på frågorna om Ricky. Det är ett avslutat kapitel och det viktiga är att du är lyckligare nu 🙂 Hur nyfikna folk än är så är det dags att även dina läsare släpper det hela, utan några bevis på något!
  Fortsätt leva i nuet och i framtiden istället 🙂
  Du har en grym blogg som man blir glad av att läsa och det är kul att följa hur du når dina mål inom dina företag. Du är fantastisk!

 5. Jag blev också hjärntvättad / psykiskt nedbruten av mitt X och märkte inte det förrän det var försent. Är så glad för din skull att du hittat en bra kille

 6. FOKI LÄS DETTA ASAP PLZZZ
  Tycker du skall ta bort hela frågan/svaren om Ricky som du skrev i Frågor del 1. Tycker även att du skall ta bort dina kommentarer om ditt svar och varför du skrev det etc. som du gjorde , i detta inlägg om födelsedagskalas. Detta då media ofta plockar info från bloggar och lägger ut det i pressen på nätet och i tryckta tidningar (om det inte redan har skett) . Även om det är händelser som skedde bloggaren flera år tillbaka i tiden. Sedan hakar fler mediakanaler och andra på. Känns lite onödigt både för dig själv och andra som är inblandade.
  Tycker inte du skall svara på frågor om ditt ex. i fortsättningen och inte heller nämna ditt ex i bloggen. Inte heller lägga upp arkiv här i bloggen från tiden med ditt ex. Detta då även de kan användas av media för publicering. Skall du lägga upp arkiv, så börja långt från en långt senare tidpunkt. Kanske från den tiden då du och Bill började göra gemensamma utlandsresor? Bara en förslag, med omtanke om dig.
  Fattar inte varför en del läsare frågar om ditt ex. Men hallå, flera år tillbaka i tiden. Dessutom är det något väldigt personligt och framför allt privat. Tycker det är totalt onödigt att ställa sådana frågor. Bara att skippa att svara på sådant.

  Ha ett mysigt födelsedagskalas.
  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TILL MORBROR

 7. Ja har varit i två destruktiva förhållanden, jag är tyvärr en typ som faller för psykopater. Jag lyckades ta mig ur båda men med många skador i mitt inre och otrygghet till män.
  De är så himla viktigt att lyfta upp detta till ytan. Därför älskar ja kampanjen #Gåensam, som lyfter kampen mot Våld/sexuella övergrepp i allmänheten och i hemmet.
  Så ingen bör döma dig för dina erfarenheter och det du skriver.
  Många fler borde höja sin röst, vill även jag ta till mig de modet.

 8. Jag skriver inte detta för att döma eller kritisera någon.
  Men jag tycker hela det här med att hänga ut och kritisera
  folk i sin omgivning offentligt på social medier mm. är fel.

  Jag vet att det är vanligt nu för tiden. Men det gör det inte mer rätt.
  Behandla andra som ni själva vill bli behandlad. Om någon hänger ut er är det givetvis lika fel som om ni gör det själv. Det blir inte bättre om man själv då som hämnd hänger ut den som hängt ut en.

  Om det blir moraliskt fel och oacepterat att hänga ut folk så kommer det straffa sig ändå genom att folk tycker att man gjort nåt dåligt. Det blir en sorts självsanering.

  ”Tro inte allt du hör, säg inte allt du vet”. Det handlar om omtanke om andra att man inte pratar åt andra om vad de har för sig i sina liv. Man respekterar och skyddar dom mot andra som kan vilja dom illa. Då kan man kräva samma omtanke tillbaka.

  Jag ville bara skriva detta för jag hoppas samhällsklimatet ska bli bättre med mindre hat och mer samförstånd och respekt mellan människor.

  Foki jobbar ju själv mycket för det i sin blogg och har många läsare och det tycker jag hon gör väldig bra och positivt och det är en riktig insats för ett bättre samhälle! Mer sånt!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *