Trubbel med reseplaneringen

Jag och Bill har inte rest ihop på jättelänge nu känns det som, jag har ju rest runt ensam eller med mina vänner mest. Nu när jag håller på att boka vår kommande resa tillsammans var det jättesvårt att bestämma vilket datum vi ska åka eftersom det måste funka med tiden på dagen/kvällen, antal nätter som Bill kan vara borta m.m. Jag och Bill har nog aldrig varit så här oflexibla. Min älskling har ju fått ett stort konsultuppdrag till ett annat företag nu och har fått mer ansvar där han måste vara på deras kontor. Det är hur kul som helst för Bill men det innebär också att vi kan kommer inte att kunna vara lika flexibla. Helt plötsligt måste jag kanske åka till Thailand också.

Förresten, jag fick det bekräftat nu att jag inte behöver åka till Thailand i Augusti. Allt verkar vara under kontroll men jag måste fortfarande vara på stand by hela tiden ifall jag måste åka. Jag vill verkligen stanna i Sverige så länge jag bara kan under sommaren och åka till värmen när det börjar bli kallt.

Jag ska i alla fall skypa nu med Bill, vi måste komma överens om ett datum för vår kommande resa. 🙂

Franska Rivieran är liksom på min bucket list i år, så jag vill bara göra bort det. Vet om det som har hänt i Nice men jag vill inte gå runt och vara rädd. De kanske behöver mer turister nu t.o.m? Vad säger ni? Tycker ni att det är tillräckligt säkert för att åka dit under nästa månad? 

French Riviera instasnap

6 kommentarer

 1. Någon jag känner åkte just till Turkiet, bara några dagar efter det som nyss hände i Istanbul och Ankara (dock åkte hon til Alanya). Alla hennes vänner var ju förstås jätteoroliga, men hon sa att man kan inte bara sitta och vara orolig för att något ska hända. Ska man bara sitta hämma och titta på at gräset växer?
  Tills nu har hon postad massa bilder från poolside och stranden och det värkar egentligen rätt bra.. 🙂

  (och dom lokala värkar sätta pris på att -någon- åker dit ändå. Âr visst inte jättemycket folk som förut)

  1. Om jag inte har barn att tänka på (vilket jag inte har), skulle jag utan vidare kunna tänka mig att resa även till länder där det har förekommit
   attentat. Enda platserna jag nog inte skulle åka till just nu är:
   Istanbul, Ankara, Kairo och Sharm el Sheikh.

   Annars, på en badort i ”riskländer”, skulle jag nog bara vara lite extra vaksam och kanske inte gå på ev. lokala events.

   Längtar faktiskt efter att åka tillbaka till Tunisien. Har inte varit där dom sista åren. Innan dess hade jag jättesköna badsemestrar i Hammamet området.
   Längtar även efter att åka till Egypten igen. Vädret där är oslagbart, massor av sol och sköna temperaturer och nada rain.

   Faktum är att dom platserna som är mindre bokade pga riskländer,. kan vara extra billiga att resa till nu. Kanske hittar man förstaklasshotell med all inclusive på beach hotell om man är ute efter badsemester, för betydligt lägre priser än annars.
   Ju mindre orter, desto mindre risk tänker jag.

 2. Tycker det känns osäkert. Just Frankrike är väl just det land som jag personligen skulle undvika just nu. Finns massa andra ställen i Europa som känns säkrare (Cypern, Spanien, Portugal, Grekland) eller varför inte Tunisien eller Marocko? Till och med Nordafrika känns säkrare än Frankrike just nu (enligt mig, då).

  Hoppas att ni får en härlig resa vart ni än åker!

 3. Hmm, jag vet inte. Så mycket har hänt i Frankrike de senaste åren, tycker så synd om alla fransmän. Alla attacker verkar komma så plötsligt också – ena sekunden är man i paradiset, i nästa har allting bara krossats. :'(
  Det är nog bäst att du överväger för- och nackdelar med Bill innan ni bestämmer något. 😉
  På tal om resor, min ena storebrorsa kommer hem idag från Boston! Har inte sett honom på över en månad, och så stannar han bara en dag innan han reser vidare till Japan. TT____TT Tur att jag fick ledigt av sommarjobbet så att jag kan se honom i alla fall en dag i sommar, haha..! >w<

 4. GRATTIS TILL BILL OCH WEEKEND TRIPS
  Stort grattis till Bill för det nya konsultuppdraget han fått med sin firma.
  Duktig han är din Bill. Kan tänka mig att han är uppskattad av alla som samarbetar med honom. Kunnig, proffsig, trevlig, reko att deala med,

  Att detta sedan påverkar era resplaner, inget att göra. Är man ”ung” och har eget företag, så tycker jag personligen att det är viktigt att sätta jobbet först. Genom att bygga upp ett företag när det är bra tider/marknad för detta, så får man passa på och inte ”missa tåget”.
  Man får se det långsiktigt. Genom att jobba hårt nu, så säkrar man sin och familjens framtid och kanske ta sig mer fritid längre fram.

  LÅNG WEEKEND RESOR MED BILL
  Förra året gjorde ni jättemånga resor tillsammans. Både kortare och längre. Kanske får ni leva på det tills vidare. Eftersom ni inte kan planera inte några längre resor just nu, hur vore det att planera in några långweekend resor innan det blir kallt i Sydeuropa. Från Stockholm har ni nog bra möjligheter dessutom att hitta flyg i alla riktningar.

  FÖRSLAG LÅNG WEEKEND RESOR:
  Bill försöker ta ledig fredag när ni skall på lång weekend,
  Så åker ni ut torsdag eftermiddag eller kväll, alt. fredag morgon
  och tillbaka söndag eftermiddag/kväll, alt. tidigt måndag morgon.

  En lång weekend kan faktiskt känna som om man har varit borta
  mycket längre. Och flygtiden är väl inte längre än vad det tar att åka
  upp till din familj i Norrland?

  LÅNG WEEKEND FÖRSLAG:
  – PALMA DE MALLORCA
  Finns hotell med bra läge vid strandpromenaden i Palma
  Bra restauranger, strosa runt i sta´n och ¨på strandpromenaden.
  Bada, kanske bättre bad i någon av orterna som ligger strax utanför Palma? Finns flera små badorter längs kusten.

  – BARCELONA
  Bra hotell vid beachen i sta’n.
  Se upp för ficktjuvar och andra rånare.
  Gå INTE på smågator utan folk på kvällen.

  – MARBELLA
  ni flyger till Malaga, bor i t.ex. Puerto Banus i Marbella området eller annat boende i Marbella

  -MARRAKECH I MAROCKO
  Googla på miljöbilder och även på förstaklass hotellbilder på hotell booking sajterna. Såå vackert, magiskt, lite tusen och en natt feeling.

  Vet dock inte om det finns direktflyg dit från Stockholm ni. Kan ju hända att de startar framåt hösten om det inte finns några nu?
  Marrakech ligger inte vid havet, lite inåt landet.
  Staden har en härlig atmosfär, lite tusen och en natt feeling.
  Några förstaklass hotell med vackra trädgårdar och poolområde.
  Jättefin orientalisk inredning, Superkänt marknadsområde

  -LONDON
  Längre fram i höst…..

  -DUBLIN
  Längre fram i höst

  -FRANSKA RIVIERAN hmmm?
  Inte helt riskfritt.

  Har man inte varit i Monte Carlo, så är det fint att se. Flashigt och lyxigt.

  Skall man åka till Rivieran och inte vill bo i Monte Carlo, skulle jag satsa på lång weekend i en LITEN ort vid havet med beach hotell. Finns flera mindre orter.

  Annars, ju mindre ort, desto mindre risk/anledning bör det ju vara för attentat antar jag.

  Skulle INTE åka till någon av de kända orterna på Rivieran i år, typ St. Tropez, Cannes, Nice,

  TERROR ATTACKER
  Tyvärr tror jag att attackerna i Europa kommer att fortsätta.
  Frankrike är nog mest utsatt. Många fransktalande Nordafrikaner är bosatta i Frankrike sedan flera år och har varit involverade i attacker i Frankrike och Belgien. Killar som utnämner sig själva till privata hjältar, kommer nog att göra fler attentat av olika slag runtom i landet.

  Tror även att attacker kan återkomma i:
  Belgien, Tyskland, Tunisien, Istanbul, Egypten.

  Alltså, kanske weekend resor är ett alternativ för dig och Bill?
  Ni vet bäst.

  Kraam

 5. Nice är säkert. Undvik stora folkmassor bara, och håll ögonen öppna. Monaco ligger bara 20 min bort med tåget, så himla fin stad. Bo på Fairmont, så har ni utsikt över hairpin och Nikki Beach är på det hotellet. Enkelt att ta tåget därifrån till Ventimiglia i Italien över dagen för lite italiensk glass och pizza 🙂 eller varför inte stanna till i Menton, citronstaden.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *