Människor som man ska undvika för gladare liv

221729

Jag har absolut inget krav på mina vänner, spelar ingen roll var de kommer ifrån, vad de har för karriär, vad de har för personliga åsikter MEN det finns ett par människor som jag undviker att umgås med för mitt eget bästa och för gladare liv. Människor som drar ner en utan att man egentligen har något med deras problem att göra är fel. Själv har jag blivit bemött av flera såna människor i mitt liv. Så fort deras ”giftiga” personligheter träder fram brukar jag vända klacken direkt. Det handlar inte om att man är oschysst mot någon annan, man gör det för sitt eget bästa. Självklart ska man vara uppriktig och ärlig mot varandra men slösa inte bort för mycket av din värdefulla tid att rätta till saker för sådana personer. Av min egen erfarenhet, släpp taget och gå vidare tills de personerna själva är medvetna om vad de har gjort. Alla förtjänar de bästa vännerna som lyfter en, är genuina och finns där för en under alla omständigheter! 

Avundsjuka människor:
Dessa människor uppskattar dina svåra tider mer än dina perioder av glädje, framgång och seger. Denna typ bör du undvika till varje pris. Riktiga vänner ska finnas där under alla lägen och är genuint glada när det går bra för en och annan. Man ska glädjas med andra!

Pretentiösa människor:
Dessa typer fungerar bara som vänner på bekväma villkor. När du behöver deras hjälp har de tendens att hålla sig borta. Dem kan man aldrig räkna med. De är bara bra på att snacka, ingenting annat.

Egoistiska människor:
Dessa människor är arroganta, fulla av sig själva och tror att de är bättre än alla andra runt omkring. Att vara runt någon som inte behandlar dig med respekt kan vara giftig för din personliga utveckling.

Bakåtsträvande människor:
Dessa typer har ett sätt att förvränga dina framsteg och dra tillbaka dig till dina gamla vanor. De tror på att vara stillastående och vill att du ska vara samma person som du var. Denna typ kan vara svårt att sätta fingret på, de kan vara människor som alltid har varit en del av ditt liv och kan vara svårt att bortse från. Men det kommer att bli bättre om man gör dem medvetna och påminner dem om hur viktig din personliga utveckling är för dig. Om de inte kan leva med det, kan de gå ut genom dörren eller fönstret.

Kontroll människor:
Att vara ett kontrollfreak inom sina personliga saker är inte fel men de människor som har behov av att kontrollera andra är FEL! De kommer att försöka vrida och vända på sanningen tills du uppfyller deras önskningar. De kommer att skada dig psykisk och hindra dig till att vara din egen person.

Dömande människor:
Ingenting är bra för denna typ av personer. De tror att alla bör kritiseras istället för att ge beröm. Även när det är goda avsikter och man försöker få dem att förstå skulle de inte lyssna. De är fruktansvärda kommunikatörer. Krossa deras negativitet säger jag bara!

Oärliga människor:
Oärliga människor kan vara giftiga för dig och hindra dig för att växa. Du måste omge dig själv med pålitliga människor som kommer att stödja dig och ge dig uppriktiga och ärliga åsikter.

Skvallrande människor:
Dessa typer av människor är osäkra och använder sina tungor till att vrida fakta och förvränga informationen eftersom det är den enda sättet för dem att få den uppmärksamhet de vill ha. Okej, många älskar skvaller men det ska vara baserad på RIKTIG fakta inte påhittad eller förvrängd sanning. Rätt ska vara rätt!

Parasitiska människor:
Sådana människor är bara i ditt liv för att suga livet ur dig. De kommer att ta all din energi. Deras avsikter är för deras egenintresse. Sådana människor måste undvikas till varje pris.

”Spela offer” människor:
Offren accepterar aldrig ansvar. De är bra på att peka finger åt andra och aldrig acceptera att de har gjort fel. Visst, om det har hänt något riktigt hemskt mot en ska man självklart tycka synd om lägen eller sig själv men man ska inte skjuta det på någon eller något annat. Man måste hitta sina egna lösningar.
Jag tror på att man kan vända all negativitet till att bygga upp sig själv till en starkare och bättre person. Mycket av den negativitet som jag har blivit bemött har jag format det till många positiva saker i mitt liv idag.

__________________

Jag vet att många av oss ogillar sådana människor som jag precis drog upp. Och kom ihåg att man själv inte ska göra sådana saker, var snäll mot andra människor! 

instasnap

12 kommentarer

 1. Det svåra är ju att veta hur man ser detta hos någon annan, om det finns. Alla kan inte tolka andra människor och dess beteenden.
  Tycker detta inlägg var bra skrivet och inspirerande.

  1. <3 <3 <3 <3 <3 <3

 2. Erics och Smillas Farmor

  Håller med dig fullständigt eller som ordspråket säger: I nöden prövas vännen.

  1. <3 <3 <3

 3. Tack för inlägget. Jag behövde verkligen detta idag. Din blogg har blivit en riktig pepping. Så mycket positivitet och styrka du sprider. Haf haft en väldigt lång, oerhört tung period på olika sätt samtidigt och i princip givit upp. Men det kommer bli bättre. Man kan välja, och ta sig upp ur svårigheterna, övervinna dem!

  Tack

  1. Åååh, vad glad jag blir <3 Tack så jättemycket för den här kommentaren. Betyder supermycket för mig. Du är bäst!
   Jag är ledsen att du har haft en tung period men jag lovar att det blir bättre, jag har gått genom mycket själv men är fortfarande världens gladaste idag. Det gäller att du hittar det lilla i din vardag som du brinner för och hitta ett sätt att ta dig ur dina svårigheter. Tid och positivitet läker alla sår. Jag hejar på dig! Du är en underbar tjej som har hjärta på rätt ställe, du förtjänar det bästa av det bästa.

   Kärlek till dig <3

   1. Tack! 😀

    Precis, alla har väl svårt ibland. Men du är jättepeppande.

    Föressten, spelar du fortfarande gitarr? Du var så himla duktig. Ser upp till ditt mod med att våga pröva allt du vill. Hej så länge.

 4. Jag tycker inte skvaller är bra överhuvudtaget.
  Oavsett om det är ”sant” eller ej.
  syftet är ofta att hänga ut och gotta sig i någon annans olycka.
  Sällan handlar skvallret om något positivt.
  Och sådana människor som hänger ut dig om du råkar göra bort dig.
  råkar ut för olycka osv.
  Är också personer du bör undvika för ett harmoniskt liv.
  Ett tecken att känna igen dom är hur de pratar om andra , du kan vara säker på att de pratar om dig inför andra på samma sätt.

 5. Mycket bra inlägg! Jag har väldigt svårt för personer som inte respekterar tider. Kanske skulle de kunna klassificeras som egoistiska alternativt parasitiska. Jag menar alltså inte de som kommer försent några minuter eller som vid enstaka tillfällen får svårt att hinna i tid. Jag pratar om de som alltid dyker upp timmar efter avtalad tid, bara för att något roligare dök upp för dem. Ibland har de inte ens någon ursäkt utan de ”kände bara” för att komma senare…

 6. Hihihihihi det här var aproligt skrivet: ”…kan de gå ut genom dörren eller fönstret….”
  hahahaha fönstret!!! (om det är första våningen då förstås)! hahaha

  Kul inlägg om en allvarlig och VIKTIG sak!
  Jag tror franska rivieran är lika osäker som andra ställen att åka till…. Lite tråkigt skrivet att du ”…bara vill bli av med det…” ^^ Jag tycker ju personligen att man borde njuta och inte bara göra det för görandets skull men jag antar du inte menade så 😛

  Jag ska också till Frankrike nu, men ett betydligt med ödsligt och lugnt ställe. Myyyyysss!!!

  Din blogg är bäst och du är så inspirerande! Kul att du finns <3
  /kram

 7. Foki. Vad ska man göra om det handlar om en förälder? Svårt att undvika personen i fråga och svårt att prata om det om denna ej ser det själv, vad man än säger. Ska man bara ignorera det?

  1. Hej fellow Sara.

   Det är svårt när man är minderårig eller har familjeband som påverkar en. Har själv och har haft svårt med ”familjen”. Det finns inte mycket man kan göra. Men det är lättare när man flyttat hemifrån, eller om man hittar andra att ha som familj. Jag skaffade en ny egen familj, som funkade mycket bättre för mig. Riktigt nära vänner, och deras föräldrar kan också bli en slags familj. Känner mig närmare dem än min familj.

   Om man vågar eller känner att det krävs för att man skall må bra skall man också inte vara rädd att bryta med sin familj. Det är svårt men i längden tjänar alla på det. Jag tror ingen innerst inne vill ha destruktiva relationer.

   Lycka till och kämpa på. Du är inte ensam.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *